Първоначално написано от
Jack
Не се заяждам, но отстрани прочетено изглежда, че все едно си конкурент на Марешки в бизнеса с лекарства или горива и те е довел до фалит или просешка тояга. В никакъв случай не го защитавам ,въпреки, че така излиза , особено ми падна в очите, когато около месец прочетох, че в някаква негова аптека, служителите му събирали имена и подписи , в негова полза, не помня точно за какво беше, срещу бъдещо напред във времето по-евтино пазаруване на лекарства в аптеките му, което се оказало и кьорфишек на всичко отгоре за наивниците.
Относно подходът му към търговията с илачи и горива, другите му бизнеси не са ми познати, много от търговците само могат да се поучат от него и да се стремят да печелят от оборот, а не от цени и да си гарантират едни постоянни доходи, а не да мрънкат, че няма кой да купи скъпите им стоки или услуги, живеем във времена на пазарна икономика и всеки сам решава, каква ниша от пазара се стреми да завземе и по какъв начин, стига да е по законен начин. Не виждам , как всеки нормален човек, особено пък и в бедна страна, като нашата би се възпротивил на по-изгодните цени, които му се предлагат на пазара и е готов да плати повече за един и същи продукт, от един и същи производител и за едно и също качество, няма логика, освен заради симпатичната продавачка или някаква лична омраза може би.. Ако на пазара ,който добре познаваш се продават едни и същи краставици но на различни цени, примерно 3 и 4 лева, ти от кои ще си купиш? Щом Марешки може да продава на по-ниски цени и да печели добре от това, значи всеки би трябвало да може и да печели, аз дори пазарувам в аптека, която, като цяло е дори по-евтина от неговата, което означава,че може да се печели добре и с още по-ниски цени. Подчертавам пак,че не защитавам политика Марешки, а подходът му към търговията и да вметна , че и в нашия град ,както колегата Енчев се изказа 95% от аптекарките му са възрастни людя и някой път са доста некомпетентни.