Не е само до нас. Ние винаги ще оцелеем. Хората които са живели през комунизма. И преодоляхме прехода винаги ще оцелеем. Свикнали сме да ни мачкат и да не се предаваме и да се борим. Въпроса не е до нас. Ние ще намерим какво да работим, какво да ядем и пак ще оцелеем. Лично ние емигрирахме с жена ми не от финансова гледна точка. И двамата имахме много добри заплати, много добри кариери и апартамент. Но избягахме от системата. Разбрах, че България дори да махна комунизма няма скоро да се оправи защото я управляват бивши структури от Комунистическия апарат. Аз им викам недосигаемите. Заобиколени с много власт и пари. Точно те не искат да има силно следствие, прокуратура и съд защото могат и тях да погнат. И когато нямаме съдебна система всичко става анархия. Беднотията и безнаказаността поражда агресия. Където е има навсякъде в държавата. Родители бият децата си(малката беше шашмата как на площадката за игра майка нашляпа се децата си пред другите не знаех как да го обясня това, че в БГ е нормално и нас са ни възпитавали така. Деца родени в държава където въобще не толерират агресия и побой камоли над деца.) Бях покъртен от филма който бяха заснели от детска градина беше заснето учителка която системно тормози децата. Добре, че родите беше сложил скрита камера. Немислимо тук. Тук при прибират родителя ако тормози детето си, камоли детска учителка. Никакъв респект към учителите в БГ. Ученици набили учител е нещо обикновенно в БГ. Отиваме към пътищата. Изпреварване по магистралата от аварийна лента на магистрала. Може някой да те спре и да те пребие като добре дошъл. Да не говорим, че това става и с депутат. Случая с Волен Сидеров. Нападна човек на магистралата и се саморазправя с него. Стигаме до убийците по пътищата излезли с условни присъди. Наскоро жена ми каза знаели ли какво стана с убиеца на Милен Цветков? Пуснали са го. Осъден с условна присъда. Сталийски също. И мога да продължавам много, но няма нужда. Може или о мически да се развиваме постепенно, но в тази картина която описах сме на ниво третия свят за съжаление. Ето от това избягах и да дам някакво по добро място за живеене на децата си. Както каза Новак искам да живея в по нормална държава. Някой предпочитат това да се случи в БГ. Аз си дадох сметка, че нямам време за кога да чакам имам един живот искам в утрешния ден децата ми да не ме питат"Като си видял всичко това защо не си направил нищо, защо не си предприел нещо, а си ни оставил и ние да се мъчим" Те затова реших, че е време да направя нещо по въпроса емигрирах за съжаление не само аз.