Само се успокой ! Бъди сигурен,че ще се върнат само възрастните, които са там да работят черната работа. Всички млади които успеят да се реализират добре, изобщо не мислят за връщане.А не е сигурно дали ще останат!
Някои от тях чакат нещата в България да се оправят - да се намали корупция , бюрюкрация , да се доближим до западен стандарт и доходи ...ама всичко това друг да го направи и постигне - онези същите балами които си останаха в България ..
За да могат емигрантите след това тържествено да се завърнат наготово
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
minkov (23-08-2020), Нерегистриран (2), ndimitrov73 (23-08-2020), balcon (23-08-2020), kypa (27-08-2020)
Имаме колеги-емигранти, които направо призовават: ако не си доволен от нещо в България - заминавай...А не е сигурно дали ще останат!
Някои от тях чакат нещата в България да се оправят - да се намали корупция , бюрюкрация , да се доближим до западен стандарт и доходи ...ама всичко това друг да го направи и постигне - онези същите балами които си останаха в България ..
За да могат емигрантите след това тържествено да се завърнат наготово
Да, много емигранти биха се върнали, ако България се оправи, но само това поколение, което е заминало. Техните деца, пораснали там, вече там и ще си останат![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ми, ... да кажа - никак. Всеки нормален и читав, дето си знае възможностите, дори и да гори от желание да служи в полза роду, в момента в който му вкарат подобна алтернатива ще им тегли майната и ще си хване пътя. За останалите е ясно. Не искам да подхващам темата, че ще отворя работа на админите. Аре, лека ви ...
Най-добре от сега си потърси по сериозна лопата за сняг. Докато са летните промоции. Даже и две да си вземеш няма да е грешка.![]()
Последна редакция от Emil Enchev : 23-08-2020 на 21:48
Аз пък имам точно обратните примери около мен, споменавал съм братовчеди, които се върнаха в БГ, точно младите, въпреки че са добре реализирани, поне 10-тина познати такива имам които се върнаха през последните 5-10 години, всичките добре образовани, повечето с идеята да правят бизнес в БГ. Не знам каква е причината но повечето ги мъчи носталгия за БГ, познатите ми които работят и живеят в чужбина също казват, че искат да се върнат един ден.
balcon (23-08-2020), Нерегистриран (7), minkov (24-08-2020), GeorgiRR (24-08-2020), Emil Enchev (24-08-2020), kypa (27-08-2020)
Моите познати в чужбина са си там със семействата си от години. Децата им растат и със всяка изминала година шанса да се върнат някога намалява. Много зависи от кой край на България са емигриралите в чужбина българи. Ако са от малко градче със затихващи функции като Свищов, Якоруда, Левски, Бяла Слатина, Белово, Борован, Сливен, Ямбол, Велики Преслав, Омуртаг, Ловеч и т.н., а такива са повечето ни сънародници зад граница - нямат основателна причина да се завърнат. Ако са от някой от петте големи български града може и да се завърнат, но пак не е сигурно.Аз пък имам точно обратните примери около мен, споменавал съм братовчеди, които се върнаха в БГ, точно младите, въпреки че са добре реализирани, поне 10-тина познати такива имам които се върнаха през последните 5-10 години, всичките добре образовани, повечето с идеята да правят бизнес в БГ. Не знам каква е причината но повечето ги мъчи носталгия за БГ, познатите ми които работят и живеят в чужбина също казват, че искат да се върнат един ден.
П.С. Изброените градове не са случайно подбрани. Това са родните места на мои колеги, или съквартиранти от емигрантските ми години.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
ndimitrov73 (24-08-2020), jssj (24-08-2020), minkov (24-08-2020), GeorgiRR (24-08-2020), Нерегистриран (5), Emil Enchev (24-08-2020), semion (24-08-2020), K_W (25-08-2020), kypa (27-08-2020)
А има и токива дето купуват имот по селата, възстановяват си го лукс и там се нанасят да живеят като пенсионери. Големия град не ги привлича. Веднъж седмицата ще отскочи с колата до някой маркет че да зареди хладилника и толкоз.Моите познати в чужбина са си там със семействата си от години. Децата им растат и със всяка изминала година шанса да се върнат някога намалява. Много зависи от кой край на България са емигриралите в чужбина българи. Ако са от малко градче със затихващи функции като Свищов, Якоруда, Левски, Бяла Слатина, Белово, Борован, Сливен, Ямбол, Велики Преслав, Омуртаг, Ловеч и т.н., а такива са повечето ни сънародници зад граница - нямат основателна причина да се завърнат. Ако са от някой от петте големи български града може и да се завърнат, но пак не е сигурно.
П.С. Изброените градове не са случайно подбрани. Това са родните места на мои колеги, или съквартиранти от емигрантските ми години.
Хайде пък и да не правим живота толкова "черен" тук. Човек ако има желание и амбиция, нищо не го спира да се развива. Да, може би няма да работиш за същите пари, които в зап. европа. Но пък има алтернатива.
... Абсолютно споделям това. В крайна сметка всеки държи живота си в собствените ръце. Ако искаш - ще намериш начин. Трябва желание и много работа. Другият вариант е по гръб на дивана, с биричка пред телевизора, и хейт по всичко и всички. Заложено ни е в човешката природа да търсим по-лесните сценарии и е лесно да ги изберем.
Марешки се готви за избори. От сега започна да приглася на ГЕРБ. Поискал е оставката на президента. В политиката няма вечни приятели - има вечни интереси. Започва да се оформя широката коалиция, с която ГЕРБ вероятно ще ни управлява още един мандат, въпреки настоящите протести и блокади.
https://bnr.bg/post/101330275/maresh...arjavnia-glava
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
GeorgiRR (24-08-2020), Emil Enchev (24-08-2020), lyubo (24-08-2020), minkov (24-08-2020), kypa (27-08-2020)
И все пак всеки си има некаква мисия в тоя живот. Всеки път когато прави някакъв избор, той следва мисията си. Има хора дето постоянно са изправени пред избор. Има и такива дет не им се налага често да правят избор а се оставят течението да ги носи.... Абсолютно споделям това. В крайна сметка всеки държи живота си в собствените ръце. Ако искаш - ще намериш начин. Трябва желание и много работа. Другият вариант е по гръб на дивана, с биричка пред телевизора, и хейт по всичко и всички. Заложено ни е в човешката природа да търсим по-лесните сценарии и е лесно да ги изберем.