Съгласна съм... далаверка да е... Всъшност обаче все се оплакват че са умрели от нямане.... пък все на маси!В България масово се мултиплицира психиката на бедняка-хитрец.
Значи логиката е таква:
Ще бачкам девет месеца с осигуровки, после ще се запиша на борсата да вземам някой лев и ще си работя на черно и ще се крия като мишок.
И като я реализира тази схема средностатистическия мишок и е мноог доволен че изклатил държавата с някой лев.
Този номер в Канада минава ли?
Я да каже Бибко
И ако минава като те видят че 4-5 години през 10 месеца си ходил на борсата дали ще те вземат на сериозна работа?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Номерът минава...лично познавам хора/българи, руснаци, латиноси и твърде много местни/, които набират нужните 600 часа и веднага след това минават на unemployment insurance. След това 10 месеца получават помощите и междувременно си намират новата работа за следващите 600 часа...Разбира се - и дума не може да става за някаква сериозна работа, но тук в Канада се смята, че всяка работа е работа, така че и с това няма проблем...
За да се работи успешно на пазара Форекс, е необходимо да се знаят и ясно да се изпълняват само няколко прости правила.
Но, за да се научат тези правила и правилно да се прилагат, трябват години…
Излиза че като работиш 5 месеца и после 10 си на яслата, но когато не работиш доходите стигат ли за нормално преживяване?Номерът минава...лично познавам хора/българи, руснаци, латиноси и твърде много местни/, които набират нужните 600 часа и веднага след това минават на unemployment insurance. След това 10 месеца получават помощите и междувременно си намират новата работа за следващите 600 часа...Разбира се - и дума не може да става за някаква сериозна работа, но тук в Канада се смята, че всяка работа е работа, така че и с това няма проблем...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не става въпрос за това дали е сериозна работа, а затова че по този начин можеш да преживяваш, но едва ли можеш да напреднеш в живота.Номерът минава...лично познавам хора/българи, руснаци, латиноси и твърде много местни/, които набират нужните 600 часа и веднага след това минават на unemployment insurance. След това 10 месеца получават помощите и междувременно си намират новата работа за следващите 600 часа...Разбира се - и дума не може да става за някаква сериозна работа, но тук в Канада се смята, че всяка работа е работа, така че и с това няма проблем...
А всъщност точно тези дето я карат по този начин са най недоволни от държавата, че им пречела да се развиват
Така е колега, но виж нашите мангали въобще не са недоволни от това че са на яслата!
Гледам как с кеф плюете българите,но нищо не казвате за работодателите,сякаш не знаете, че в производство на норма ако някой работи здраво над нормата,по-голяма заплата взима само 1-2 месеца после неговата работа става норма за всички,а заплатата им не мърда.Вечно ревящите работодатели,че нямало добри служители са слепи за това с какви заплати ги търсят,и се опитват да ги задържат.Тези които са успели финансово също,гледайки от своята си камбанария си мислят че другите не работят,добре и по много и затова са бедни,но са доста далеч от истината.
Специално с осигуровките системата в България е много сбъркана. Плащаш здравни осигуровки и с години не стъпваш на лекар. Веднъж ти се налага някаква здравна услуга и се оказва, че трябва да се бръкнеш да си платиш и то солено. Иначе ще чакаш с месеци и ще те претупа някой смотан лекар. В такъв момент е логично да се запиташ за какво си плащал сумати пари през годините и къде са отишли те? Било солидарна системата. Ха ха ха ха! Едни си плащат като попове а други ползват услугите безплатно и за благодарност побийват лекарите. Знаете за кой етнос става дума. Същото е с пенсионните осигуровки. След като се пенсионира човек е длъжен да продължи да работи едва ли не докато е жив, защото ако разчита на едната мизерна пенсия ще пукне от глад. В това време разни циганя цвъкат деца от 15 годишна възраст и цял живот карат на парите от социалните без да имат и ден стаж. И пак не им стига и не плащат сметки, крадат и се оправдават, че са репресирани.Масово самите те си искат така .Малко са тези които искат на цялото заплащане да им се плащат осигуровки /искат ,но да е само от работодателя ,те нищо /.Всеки вика “ аз до пенсия няма да доживея “ ,да но годините си летят ,и в един момент -ниска пенсия .Е, ниска ,каква да е !?
Гледам ги и при мен -вечно се оплакват “много пари за осигуровки ,отдръжки ,не може ли нещо да се измисли “............. !!!Като излезне в болничен -защо толкова малко !! -Еми колко, искаш ОСИГУРОВКИ на 40 часа ?????
В България масово се мултиплицира психиката на бедняка-хитрец.
Значи логиката е таква:
Ще бачкам девет месеца с осигуровки, после ще се запиша на борсата да вземам някой лев и ще си работя на черно и ще се крия като мишок.
И като я реализира тази схема средностатистическия мишок и е мноог доволен че изклатил държавата с някой лев.
Това е така, защото насреща е същата скапана държава. Назначени са над 130 000 чиновници, но колко от тях са кадърни да свършат нещо е друг въпрос. Аз дори лично имам наблюдения с две държавни институции покрай които често ми се налага да минавам. По цял ден киснат на кафе, защото повечето фирми и граждани си вършат нещата по интернет.Не дай си Боже да ти се наложи да опреш до услугите им. От цял салон служители няма кой да ти свърши коректно работа. Имах един случай в НАП. Намаше друг клиент освен мен. Едната служителка 10 минути не може да си влезе в системата. Не й приемало паролата. Прати ме при друга. Тя взе да се рови в някаква документация, но не се справи и ме прати при трети в друга стая. Там беше пълно със служители, които задълбочено гледаха в мониторите на компютрите си. Никой не ми обърна внимание. Аз обаче нали съм перде и на висок глас обясних за какво съм дошъл и попитах кой ще бъде така добър да помогне. Повечето се снишиха, но все пак една женица с треперещ гласец ме насочи към един старец в края на стаята. И той ме мота 15 минути и се прави на важен, но все пак свърши работа. Това е великата държавна машина. Административен капацитет на световно ниво. Да ти е кеф да плащаш данъци.
Аз последно ходих разни работи да вадя в общината тука - стана учудващо бързо. А миналата година в катаджийницата ходих - там нямаше изненада, още повече приятна - мотане и разкарване като за последно.![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Не знам в коя Община сте имали работа...но да там се подобриха нещата...НАИСТИНА! в КАТ не! Ужасно е-корупция, номерца, плащане, румънци---АМАН!!!![]()