-
19-10-2018 08:59
Случвало ли ви се е да прекалявате с търговията на финансовите пазари?
Това е много важен въпрос и затова го задавам. Дори си има термин
във форекса - овъртрейдинг. На много места пише, че е вредно и
толкова. А истината е, че това е основната причина за загубите и
провалите на почти всички трейдъри. Аз поне такива впечатления
натрупах от малкия си опит на пазара. Вие сигурно сте на моето
ниво или имате много по-голям опит? Тогава помислете добре преди
да отговорите и най-вече бъдете честни. Аз също вече имам своя
отговор, но правилата не ми разрешават да го споделя преди вас.
А темата е наистина ключова.
Последна редакция от privelege : 13-11-2018 на 14:06
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
21-10-2018 11:14
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 6 потребители изказват благодарности на gambletrade за полезния пост:
Marin (21-10-2018), Mateev (21-10-2018), minkov (21-10-2018), kypa (21-10-2018), borkooo_pz (21-10-2018), saxsten (22-10-2018)
-
21-10-2018 16:52
Последна редакция от hanuman : 21-10-2018 на 17:12
Следните 4 потребители изказват благодарности на hanuman за полезния пост:
minkov (21-10-2018), kypa (21-10-2018), borkooo_pz (21-10-2018), Marin (13-11-2018)
-
21-10-2018 17:01
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
С овъртрейда се сблъскват само тези дето хал хабер си нямат какво правят.
Ако имаш някаква стратегия и план за търговия ако и по 100 сделки на ден да правиш по тези стратегия и план пак не е овъртрейд, а си е нормален трейд.
А тези дето пускат сделки само за да са в бизнеса без никакъв план за търговия, естествено, че редовно изпадат в ситуацията на овъртрейдинг.
А между другото тези дето фалират с една сделка не са овъртрейдъри, а са си чиста проба комарджии заложили всичко на веднъж. Тъй, че те са за темата с хазарта, а не за овъртрейдинга.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 5 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:
hanuman (21-10-2018), gambletrade (21-10-2018), Marin (21-10-2018), kypa (21-10-2018), borkooo_pz (21-10-2018)
-
21-10-2018 17:03
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Ханумане, между другото конкурса не е за топ тема, а е за топ отговори, та не е необходимо да си отворил тема, че да участваш.
Поне на мен така ми се струва
И понеже не е по темата мога да се самодисквалифицирам
Следните 4 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:
gambletrade (21-10-2018), kypa (21-10-2018), borkooo_pz (21-10-2018), Marin (13-11-2018)
-
21-10-2018 17:10

Първоначално написано от
minkov
Ханумане, между другото конкурса не е за топ тема, а е за топ отговори, та не е необходимо да си отворил тема, че да участваш.
Поне на мен така ми се струва
И понеже не е по темата мога да се самодисквалифицирам
Те с тези условия като договор за кредит не съм разбрал кое как.И нак и аз бих искал да получа добри отговори но хората способни да ги дадат не участват в конкурса,а предишния пост ако иска началника да го изтрива,пък ще видя и аз дали не мога да го направя.
Следните 4 потребители изказват благодарности на hanuman за полезния пост:
Novak (21-10-2018), kypa (21-10-2018), borkooo_pz (21-10-2018), Marin (13-11-2018)
-
21-10-2018 17:17
Маринчо недей да си отговаряш сам на себе си бре ,то това първата степен на полудяване.
Иначе форекса е като да си чоплиш гнойна раничка
Колкото повече чоплиш, толкова повече сърби.
Значи какво трябва?
Трябва да я намажеш с мехлем и да я превържеш и после да си легнеш да спиш, пък току виж на сутринта раничката зарастнала а позицийките излезли на плюс.
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Следните 4 потребители изказват благодарности на saxsten за полезния пост:
kypa (21-10-2018), minkov (21-10-2018), borkooo_pz (21-10-2018), Marin (13-11-2018)
-
21-10-2018 19:38
За оувъртрайдинг може да се приемат две неща - прекалено много сделки за даден период или продължаване да стоим пред графиките след като сме изгубили концентрация или някакъв друг вид психическа стабилност, било то поради някакво конкретно пораждащо повечко емоции събитие на пазарите или в акаунта ни или просто поради твърде продължително работно време, с което не сме свикнали.
Първото се лекува с доработване на системата, по която търгуваме (или създаване на такава ако въобще нямаме).
Второто противно на човешката логика се лекува с още по-продължително работно време с допълнителен акцент на споменатите високо емоционални събития. Единственото нещо, което трябва да намалим за целта са търгуваните обеми - 1/4 или 1/8 от нормалното.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Следните 4 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
Marin (21-10-2018), hanuman (21-10-2018), minkov (21-10-2018), borkooo_pz (21-10-2018)
-
13-11-2018 15:52
Тука ме хванахте точно за слабото място. Непрекъснато съм в позиция на овъртрейдинг.
Причината се крие в моят характер на работохолик. Възприемам форекса като работа с
работно време, което е почти без почивка през цялата седмица. Точно по тази причина
не мога да стоя и да гледам равнодушно графиките. Каквото и да се случва аз трябва
да бъда с отворена позиция на пазара. Търся решение на този проблем и мисля, че
съвсем скоро ще го намеря като идеята е това да обърне тренда на загубите и
да започна да печеля. Знам че не е лесно и няма готова рецепта, но така
стоят нещата и съм готов да го приема. Пълното въздържане от търгуване
също не е добра идея, според мене.
Следният потребител изказва благодарност на Marin за полезния пост:
-
22-11-2018 23:03
Случвало ми се е доста пъти и то при два случая - когато печеля много и когато губя много. Когато вляза в добра серия започвам да ставам самоуверен и продължавам да търгувам, но риска от загуба си става доста голям поради тази самоувереност и е възможно да изгубя всичко спечелено, но въпреки всичко се стремя да оставам адекватен. В другия случай когато съм в серия от загуби тогава психиката ми е по разклатена и трудно оставам адекватен, тъй като повишавам обемите или не съм толкова уверен в търговията ми. Искам да си върна загубените средства и става все по-рисковано.
Имало е случаи се уморявам доста и спирам да гледам пазара и просто изчаквам или ще ми вземе таргета или стопа, но винаги се притеснявам какво ще се случи. Имал съм периоди не мога да заспя, особено като е с големи обеми, но тези времена започнаха да отминават. С течение на времето се свиква, важното е да запазиш контрол над ситуацията. Най-важния урок е, че когато губиш трябва да спреш, защото и утре е ден. Трябва да изчакаш подходящия момент и тогава да влезеш отново в сделка. Не трябва да има емоции в търговията.
Следните 3 потребители изказват благодарности на emoyambol за полезния пост:
camilacabello (30-11-2018), happy69 (30-11-2018), Marin (04-12-2018)