Кинтите дето са направили началниците по тия институции сигурно са съизмерими с тия наи
. Как да излязат да успокояват народа като не им ги плаща народа.
Кинтите дето са направили началниците по тия институции сигурно са съизмерими с тия наи
. Как да излязат да успокояват народа като не им ги плаща народа.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Marin (18-08-2018), borkooo_pz (18-08-2018)
Финансовите институции в ЕС се регулират от регулатора на страната, в която са регистрирани. Чрез паспорт могат да оперират във всички страни от ЕС, но основният регулатор си остава един. На него те плащат за регулацията и отделно вноски за компенсационен фонд, предназначен за ситуации като тази.Но сега има и си мисля, че щом са разрешили на този застраховател да има клонове тук и да извършва дейност са били длъжни да следят дали с него всичко е наред. Най-вече да има някаква застраховка, че ако закъса финансово друг ще поеме полиците на клиентите му. Фалити стават по цял свят, но май само в България се налага на малките и невинни хорица да плащат масрафа. Това е гадното.
Би следвало клиентите на застрахователния брокер да търсят обезщетения от Кипърския компенсационен фонд, КФН няма почти нищо общо със случая, тях не намесвайте.
А че напоследък и те си затварят очите, спор няма. Спомнете си за задължителна застраховка, която пациентите сключвали в една болница - в Господари на ефира показаха този случай.
Иначе спор няма, неприятна ситуация. Фалира ти застрахователя, в това няма нищо стряскащо. Стряскащото е, че в България Гражданската е задължителна и една голяма част от гражданите понасят още един непредвиден разход. Никой не ги пита имат ли пари за втора гражданска и т.н. Медиите разнасяха, че имат определен брой дни ( който не е достатъчен ), за да сключат нова застраховка.
Този проблем ама наистина трябва да бъде дискутиран в ЕП и да се сложи край на тия паспорти и свободни операции, щото особено при брокерите ситуацията е......регистриран в Кипър, с уебсайт във Великобритания и на първо място пишат "Регулиран от FCA". Да ама НЕ! Регулира се от некадърните CySEC, които не си познават процедурата по оплакване
![]()
Marin (18-08-2018), kypa (18-08-2018), borkooo_pz (18-08-2018)
Ми така де
Като ми рече вчера госпожицата 230 лв гражданска отговорносг, пък миналата година беше 130 и... платих
Оплаквам се на един познат пък той ми вика.
-Ти от къде намери толкова пари да платиш
Аз му отговарям:
.- То и аз се чудя![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
kypa (18-08-2018), borkooo_pz (18-08-2018)
А тоз фалиралия застраховател кипърския дали няма някакво задължение да уведоми народа с невалидните застраховки? В смисъл някого ако го спрат катаджиите с такава застраховка дали може да се оправдае, че не знае?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
borkooo_pz (18-08-2018)
На уебинара на Варчев за новите правила на ЕСМА имаше въпроси дали човек може да избегне ограниченията като стане клиент на брокер извън ЕС. Тогава Варчев обясни, че форекс брокерите извън ЕС са длъжни да отворят клон в съответната европейска страна, където искат да привлекат клиенти. За целта трябвало да имат благословията на местния финансов регулатор, а това автоматично значело прилагане на правилата на ЕСМА. С две думи - ако брокер извън ЕС ти предложи да си му клиент, но няма клон в България значе работата е незаконна и на практика нямаш никаква гаранция за парите си. Сега виждам, че при застрахователите е по-различно - отварят се чужди клонове без санкция на местния регулатор.Финансовите институции в ЕС се регулират от регулатора на страната, в която са регистрирани. Чрез паспорт могат да оперират във всички страни от ЕС, но основният регулатор си остава един. На него те плащат за регулацията и отделно вноски за компенсационен фонд, предназначен за ситуации като тази.
Би следвало клиентите на застрахователния брокер да търсят обезщетения от Кипърския компенсационен фонд, КФН няма почти нищо общо със случая, тях не намесвайте.
А че напоследък и те си затварят очите, спор няма. Спомнете си за задължителна застраховка, която пациентите сключвали в една болница - в Господари на ефира показаха този случай.
Иначе спор няма, неприятна ситуация. Фалира ти застрахователя, в това няма нищо стряскащо. Стряскащото е, че в България Гражданската е задължителна и една голяма част от гражданите понасят още един непредвиден разход. Никой не ги пита имат ли пари за втора гражданска и т.н. Медиите разнасяха, че имат определен брой дни ( който не е достатъчен ), за да сключат нова застраховка.
Този проблем ама наистина трябва да бъде дискутиран в ЕП и да се сложи край на тия паспорти и свободни операции, щото особено при брокерите ситуацията е......регистриран в Кипър, с уебсайт във Великобритания и на първо място пишат "Регулиран от FCA". Да ама НЕ! Регулира се от некадърните CySEC, които не си познават процедурата по оплакване
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (22-10-2018)
Така е...винаги за едни може, а за други не.
Да ви кажа и един парадокс при мен:
Нашата банка решила че някой иска да ми хакне картата като съм опитала да направя превод към скрил и робофорекс и веднага ми я блокирали....![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
borkooo_pz (19-08-2018), Нерегистриран (2), saxsten (19-08-2018), batDancho (20-08-2018), kypa (22-10-2018)
Fafa; Така е...винаги за едни може, а за други не.
Да ви кажа и един парадокс при мен:
Нашата банка решила че някой иска да ми хакне картата като съм опитала да направя превод към скрил и робофорекс и веднага ми я блокирали....
--------------------------------------------------------------
Ми пък аз затова никой пъти не зареждам с картата сметки за форекс
За това си има разни електронни кошници в които може да пратиш пари от картата си
По принцип за скрила не трябва да ти правят сечено, а само за робофорекс за щото е чужбински и не могат да му хванат спатиите
ПП не съм пробвал как става номера с
https://transferwise.com
Там можещ да си внесеш вg лева и вътрешно да си ги конвертираш в евро и после да изпратиш евро към банковата сметка на робофорекс примерно
Последна редакция от saxsten : 19-08-2018 на 12:23
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
borkooo_pz (19-08-2018), kypa (22-10-2018)
Китайската полиция е арестувала трима заподозрени, за които се твърди, че са откраднали 600 милиона юана ($87 млн.) чрез хакване на притежатели на биткойни и други криптовалути, предаде АФП
Напоследък много се краде този биткоин...
Прочети още : https://www.actualno.com/asia/trima-...ws_690591.html
© Actualno.com
За да се работи успешно на пазара Форекс, е необходимо да се знаят и ясно да се изпълняват само няколко прости правила.
Но, за да се научат тези правила и правилно да се прилагат, трябват години…
kypa (22-10-2018)
В банките има цели отдели, които денонощно следят точно това - за съмнителни транзакции. Но преди да те заковат, трябва да се свържат с тебе по телефона.
ако не успеят, тогава я блокират. По-добре малко неудобство, отколкото голямо разтоварване
borkooo_pz (20-08-2018), kypa (22-10-2018)
Явно има голямо търсене, а реализацията е бърза.....................Китайската полиция е арестувала трима заподозрени, за които се твърди, че са откраднали 600 милиона юана ($87 млн.) чрез хакване на притежатели на биткойни и други криптовалути, предаде АФП
Напоследък много се краде този биткоин...
Прочети още : https://www.actualno.com/asia/trima-...ws_690591.html
© Actualno.com
kypa (22-10-2018)