Ripple лети ,liteciоn-а и той,биткойна като нищо ще го разпродадат за да вкарат пари в другите,поне за момента.
Ripple лети ,liteciоn-а и той,биткойна като нищо ще го разпродадат за да вкарат пари в другите,поне за момента.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Правителството на Южна корея провежда извънредна среща за обсъждането на биткойн. - https://www.cryptocoinsnews.com/sout...scuss-bitcoin/
Нека регулациите да започнат сега...
Правителството на Южна корея провежда извънредна среща за обсъждането на биткойн. - https://www.cryptocoinsnews.com/sout...scuss-bitcoin/
Нека регулациите да започнат сега...
Дори и да се появят някакви регулации за криптовалутите, те няма да засегнат масовия потребител. По принцип регулации се правят с цел именно ЗАЩИТА НА МАСОВИЯ ПОТРЕБИТЕЛ и засягат интересите преди всичко на финансовите институции - криптобанки, криптоброкери, крипто обменни бюра, криптоборси и т.н. В най-лошия възможен случай регулациите биха се намесили и в работата на миньорите, но това пак ще е с цел защита на масовия потребител от лъжи, измами и разни хакерски истории.
Така че не се притеснявайте от регулациите - те само могат да подобрят положението в сектора с криптовалути, като повишат сигурноста на крайния потребител, включително и като създадат гаранционен фонд за измамени крайни потребители.
За забрана на криптовалутите въобще не може да се говори. Все едно да ми забранят да си пускам на компютъра някаква безплатна програма, или да ми забранят да вярвам в извънземни. Как ще се случи това? Как ще ми забранят да вярвам в биткойна или в извънземните цивилизации? Как въобще ще забранят религиите, защото биткойна е с ранг на религия - милиони хора по света вярват в него. Нима не е така и с всички останали валути - има ли достатъчно на брой хора, които да вярват на дадена валута, то тя продължава да съхранява своята ценност.
В последните няколко дена аз коренно промених мнението си за криптовалутите, защото си направих труда подробно да проуча тяхната НАДЕЖДНОСТ против фалшификации, както и БРОЯ НА ХОРАТА, които вярват във тях. Тоест проучих двата най-важни фактора, които превръщат всяка една хартийка (или комбинация от числа) в истински пари. И стигнах до извода, че лидиращите 10-20 криптовалути по тези два показателя превъзхождат над 80% от хартийките по света, които в някой държави гордо ги наричат "национална валута или национални пари".
Аз не се притеснявам, че ще забранят биткойна, а че ще стане прекалено скъп. Преди малко четох статия как геймърски сайт спира да приема биткойни защото средната стойност на транзакцията вече е 20 долара,. Цена която ще трябва да се покрива от потребителите. С такава цена на транзакция биткойна е умряло куче. Няма шанс за дребни разплащания, а само за големи суми пари.
Да, вече ги изкопах...
На практика 5-те ми машини копаят с обща грубо изчислена скорост от около 150$ на ден. Вече получих първия си превод от 0.006 биткойна, но те са само от работата на 2-3 машини, при това не за цял един ден. Вчера след обяд ги пускахме машните и ги настройвахме, така че пърото цяло денонощие, през което едновременно да са работили и 5-те машини, е днешното денонощие. И през нощта като ми пратят превод, той вече ще е за пълни 24 часа. Така че по-точно число за извършената от машините работа ще мога да ви кажа утре.
А направи ли си груба сметка колко ток ти харчат машините общо?Да, вече ги изкопах...
На практика 5-те ми машини копаят с обща грубо изчислена скорост от около 150$ на ден. Вече получих първия си превод от 0.006 биткойна, но те са само от работата на 2-3 машини, при това не за цял един ден. Вчера след обяд ги пускахме машните и ги настройвахме, така че пърото цяло денонощие, през което едновременно да са работили и 5-те машини, е днешното денонощие. И през нощта като ми пратят превод, той вече ще е за пълни 24 часа. Така че по-точно число за извършената от машините работа ще мога да ви кажа утре.
Значи и ти се запали по тая мания и стана миньор!
Богатите и те не са застраховани от детински грешки.![]()
kypa (14-12-2017)
Матеев, не си прав, че регулациите се правят само за да защитят дребния потребител. Поне и у нас.
Както верочтно си прочел, българските банки преминаха на тотална регулация. Блокираха всички преводи от и за разни крипто борси, копачи и др. подобни.
Много хард работа и не виждам как дребния потребител ще има полза от това.
Аз не се притеснявам, че ще забранят биткойна, а че ще стане прекалено скъп. Преди малко четох статия как геймърски сайт спира да приема биткойни защото средната стойност на транзакцията вече е 20 долара,. Цена която ще трябва да се покрива от потребителите. С такава цена на транзакция биткойна е умряло куче. Няма шанс за дребни разплащания, а само за големи суми пари.
Това въобще не е вярно. Биткойна може да прави и безплатни транзакции, само че ще чакаш повече от денонощие да ти мине превода.
При това положение въпросът с таксите при биткойн транзакциите е поставен на ДОБРОВОЛНА ОСНОВА. Ако искаш бърз превод, доброволно трябва да платиш по-голяма такса, и така твоята транзакция ще стане с по-висок приоритет. Тоест ще се нареди най-отпред на опашката от чакщи транзакции и ще влезе още в първия новоизкопан блок. По принцип това е свещено право на миньорите - когато изкопаят някой блок, те сами имат правото да го напълнят с транзакции от чакащите на опашката. И е близко до ума, че ще започнат да го пълнят с най-приоритетните транзакции, платили най-голяма такса. Ако след изчерпване на транзакциите с такса остане място във блока, тогава и само тогава в него се добавят безплатни транзакции.
Представи си един кораб, който отплава от Европа за Америка. Първо се качват пътниците, платили най-много. След това се качват които са платили по-малко. И ако остане място в кораба, ще пуснат и известно количество от просяците, които се мотаят из пристанището. И после кораба отплава, а нов кораб ще има чак след няколко дни (при биткойна - след 10 минути). И просяците чакат да видят дали ще им излезе късмета с другия кораб. И в зависимост от количеството на платежоспособния пътнико-поток от Европа към Америка, даден просяк може да му излезе късмета да се качи на някой от първите 3-4 кораба, но може да му се наложи и години наред да чака на пристанището или дори може никога да не му излезе късмета.
Към днешна дата безплатните транзакции в биткойн блоковете средно чакат по едно-две денонощия. В миналото е имало и ситуации, когато са чакали само по 1 час, но към днешна дата биткойн веригата от блокове е претоварена с транзакции, така че ако не ви се чака, трябва да си платите нещо хей така от хорска срама. За да си определите каква е най-оптималната сума, която трябва да я заплатите като такса за транзакцията, най-добре е да проверите каква е била статистиката в последните няколко дена. Има сайтове, които ви показват такава статистика. Например този:
https://bitcoinfees.earn.com/
При банките нима не е същото?
Нима и при тях не плащате няколко лева такса дори и тогава, когато трябва да направите превод само за 1 стотинка?
Така че биткойна с нищо не е по-лош от съществуващите пари, ако се касае за парични преводи насам-натам. Самата цена на биткойна с нищо не влияе на таксата за направените преводи. Дори и утре 1 биткойн да струва 1 милион долара, това с нищо няма да промени съществуващата система, нито пък таксите, които заплащате за услугата "заделяне на 250 байта свободно място в следващия 10-минутен блок". Както днес, така и за в бъдеще, цената на тези 250 байта свободно място в следващия блок ще се определят само и единствено на ПАЗАРЕН ПРИНЦИП.
ПС: Между другото тази цена за 1 транзакция е и нещо като защита против СПАМЕРИ, с каквито е пълен този форум. Представи си, че всички транзакции бяха безплатни - тогава какво му пречи на един спамер-хакер да задръсти всички блокове с милиони безсмислени преводи между два свой собствени портфейли? За да не се случва това, в биткойна са разрешени безплатните транзакции, но само в един много малък обем от всеки един блок. Ако говорим за кораба от Европа за Америка, просяците ги пускат да се качат, но ги натъпкват дълбоко долу в трюма в една малка забутана каюта. И като се задръсти тази каюта, мандалото лопва. Така дори и да има спам атака от типа DoS, тя ще засегне само тези, които са с безплатни преводи, и няма да засегне плащащите си пътници.
Последна редакция от Mateev : 13-12-2017 на 13:42
nikolay_diankov_1982 (13-12-2017), JIn (13-12-2017), REDA (13-12-2017), hanuman (13-12-2017), kypa (14-12-2017)
Аз да не се казвам Ангел, че да съм скаран с математиката и да плещя глупости под път и над път .....
Богатите не са застраховани, но богатите по принцип си правят сметката много по-добре от бедните. Аз загубих 3 пълни денонощия в изчитане на 1000 сайта, преди да взема моето си лично решение. Ти направи ли го това същото, или в момента само си правиш вятър на устата и си чешеш клавиатурата? Аман от "разбирачи" и "специалисти по всичко" ....
Ако беше си направил труда да попроучиш това-онова, щеше да разбереш, че тока на тези 5 машини за 1 денонощие струва около 20$, а прихода е около 150$. Та именно в това е разликата между бедни и богати - едните проучват и след това си правят сметката много добре, докато другите си стоят некомпетентни и само си правят вятър на устата, изживявайки се като големи "експерти" по въпроса. Имаме си няколко такива в този форум, които непрекъснато ни забавляват с некомпетентните си простотии ....
Специално за бизнеса с копачки на биткойни съм направил пълноценен бизнес-план с отчитане на всички финансови фактори, които могат да повлияят на бъдещите приходи, с оценка на риска, и с разработката на варианти за измъкване при възникването на едно или друго форсмажорно обстоятелство и т.н. Така че не си представяй, че съм толкова елементарен, и все още съм в детската градина ......
Последна редакция от Mateev : 13-12-2017 на 14:02