Туй е от книгата на Груев, който е болен последовател на Пректър.
ААа и още нещо, понятието лийдинг диагонал е въведено от Пректър, той е открили описал формацията.
Последна редакция от GGBG : 01-09-2012 на 12:52
Сити, тази графика е рисувах когато пазара бе в консолидация в най-вътрешния ромб!GeorgiRR, По тази графика според мен трябва да се разсъждава фундаментално, не технически. Защо е тръгнало нагоре еврото? Но фундамент не от рода на: "утре в еди колко си часа някой ще пръдне" , а какво наистина в световната икономика се е променило, за да поеме еврото нагоре.
Иначе аз си гледам графиките, които обхващат максимално 2-3 месеца и слизам надолу до едноминутката и ...... онли техника
Фундаментално, да! Сетивата са обществото се притъпиха към дълговата криза в Европа. Тя мина някак си на втори план. Вчера гледам Меркел се ръкува с някакви китайщи, дето щели да пазаруват 50 Еърбъса. Що не купуват Боинзи? А в същото време Израел и Щатите дрънкат оръжие срещу Иран!
Колкото до търговията, и аз съм интрадей. И аз почвам от Н4, и постепенно слизам към минутните.
Скоро не съм имал дългосрочна позиция. Дето да хване 300-400 пипа. Много е сладко. Тая последната от предния петък до вчера, ми донесе колкото една дневна. И пак не съм сигурен че движението трайно на север!!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Хора, вие ме занасяте нещо. Наистина ли твърдите, че 3-та може да е най-малка и това не е проблем според EW. Ще напишете нова теорияТой, Джиджи ти е отговорил - това се предполага , че е клин (или диагонал) - при такъв тип вълна всичко е допустимо - втора и четвърта се застъпват, големината на вълните може да се различава от обичайните. По принцип са доста мъчителни вълни. Ако е обръщане на тренда и това е първа вълна - то всичко е възможно. Но не можем да сме сигурни - на вълните това им е лошото, че се вижда какво е след като са се развили докрай, а не по време на развитието.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Защо да превключвам бавно? Ние говорим за различни неща. Предполагаемият симетричен триъгълник се появи там, дето сега е предполагаемата четвърта вълна от пета. (т.е. тук ти говориш за една малка част от предполагаемото цяло).Няма се сърдиш, ама бавно превключваш, на по-малкия фрейм вчера като чертахме всички симетричния триъгълник си го проби и го развали, сега е нещо друго и трябва нов анализ, ама сега ме мързи да мисля.
Чакахме симетричен развали се, не си направи структурата.
Имаме някакво боц на рейнджа, което ако бяхме във възходящ тренд на голямата графика и аз щях да го резна като Дизела, но голямата графика ме спря, а тук вече си трябва добър вълнови анализ да се направи - а аз не мога, един -два гледах по нета все им връзвам кусур и така.
За вълновия не приемам никакви изключения от правилата- почнеш ли ама може и така -може онака, ми прилича че си ги нагласяш както на човек му се ще- а това не е база за сделка.
А горе се говореше за триъгълник на големия фрейм, триъгълник като предполагаема първа вълна от предполагаемото обръщане на тренда. (т.е. за самото цяло) .
Не мисля че констатацията ти за моето бавно превключване е много основателна.
За третата вълна не, но за другите неща които съм написал си е така.......................................... .......................................
Наистина ли 300 пипса за седмица ти са по-сладки от 300 пипса за един ден????? Дори изключвам, че тия, дето са за седмица са били с доста по-малък обем.![]()
Emil Enchev (01-09-2012)
https://www.tradingview.com/x/Mw7AzzBF/
за момента имаме един такъв факт
рейндж и избиване нагоре остава пазара да потвърди този пробив или не
вълни мълни нямат значение просто
оня Дау беше казал тренд акумулиране на сили избиване и пак завъртане на кръга с акумулация и ново избиване![]()
300 пипа за ден, не знам как ги виждаш! Какъв трябва да бъде този импулс, че да ги хванеш. Или пък да имаш отворени позиции при няколко инструмента, пак е много над моите възможности. При три инструмента да си на +, при останалите 2-3 може и да си на минус. Колкото до обемите, с голям обем влизам само когато скалпирам за по няколко пипса. Мина времето, когато при швейцареца влизах с по 30-40 лота. От инстата разбирай.
Че защо трябва 300 пипа да са от една позиция? Десетина сделки по 30 пипа и готово300 пипа за ден, не знам как ги виждаш! Какъв трябва да бъде този импулс, че да ги хванеш. Или пък да имаш отворени позиции при няколко инструмента, пак е много над моите възможности. При три инструмента да си на +, при останалите 2-3 може и да си на минус. Колкото до обемите, с голям обем влизам само когато скалпирам за по няколко пипса. Мина времето, когато при швейцареца влизах с по 30-40 лота. От инстата разбирай.![]()