По тая мярка много малко отпускат...
са в размер от 30 до 729 евро на хектар.
По тая мярка много малко отпускат...
са в размер от 30 до 729 евро на хектар.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Елито за пчелите субсидии дават ли....................Е, то къде е няма голямо значение, понеже се пращат по куриер. Но вече ти казах, че сме "си имали" засега. А и даваме да ни ги направят от наш восък като трябва, хем излиза по-евтино, хем сме длъжни да е от биологичен пчелин. А той не произвежда, само внася... трябва да питам и баща ми за неговия пчелин дали пък няма нужда, че той не е на тоя принцип...![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Е, не е половин милион на декар, сори.Гледай, смятай и преценявай. На сайта на ДФЗ общо взето пише всичко. Това е в добавка към другите плащания на площ (СЕПП и пр.); ти сам може да видиш в раздел Директни плащания -> Схеми и мерки -> Агроекологични плащания - НАРЕДБА № 11 от 6.04.2009 г. за ... мярка 214 "Агроекологични плащания"
За "ароматни и медицински растения в период на преход" е 44,8 евро/декар, за преминали периода на преход (след първите 3 години) - 32,70 евро/декар. Аз съм с трайни насаждения и при мен е двойно почти. Но се плаща и такса на контролиращата фирма всяка година, аз примерно за пчелите и аронията плащам 360 лв.
Но нещо и на мен не ми е ясно сега какво точно важи - това е по стария програмен период 2007-2013 г. и аз си карам по него, а за новия период 2014-2020 нещо не я виждам мярката... може би тепърва ще я публикуват, че сега имаше нулева година.
----------
Дават, но са много ощетени в сравнение с други видове животни. По Агроекология дават по 38 ЛВ. на кошер (но пък приспадаш към 250-300 лв. такса за контролиращо лице, което е задължително) и едни държавни помощи, но за 20 кошера към 200-250 лв. за тая година беше - само леко подпомагане демек. И разни други такива дребни има. Да не си решил пчелар да ставаш?![]()
Последна редакция от Eli2356 : 10-11-2015 на 17:28
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
TWizard (10-11-2015)
Баща ми беще имаше 20 кошера ама аз не подхванах сега сина развъдил няколко кошера колкото да има за семействотоДават, но са много ощетени в сравнение с други видове животни. По Агроекология дават по 38 ЛВ. на кошер (но пък приспадаш към 250-300 лв. такса за контролиращо лице, което е задължително) и едни държавни помощи, но за 20 кошера към 200-250 лв. за тая година беше - само леко подпомагане демек. И разни други такива дребни има. Да не си решил пчелар да ставаш?
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Аз пък викам годжи бери да развъдя
................................................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
То това в нашто ДФЗ май не са го и чували и го няма в списъците за подпомагане.Иначе се продават и семена, и разсад, тия дни случайно попаднах; императорски плод и лиций се казва още, познат като плодът на дълголетието; един китаец доживял близо 200 години с отвара от него. добре се ориентираш, Албе... хайде като се видим след 150 години да си вече мултимилионерка поне и да почерпиш вино от годжи бери.
----------
ми хубаво е решил. но иначе с такава малка бройка не си заслужава да кандидатства за субсидии. може да прегледа de minimis за пчеларство следващото лято ако иска все пак, но трябва да се регистрира като земеделски производител и май в случая не е задължително да плаща осигуровки, доколкото знам... ако не, поне да си хапва/те меда със здраве!
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
albagpipe (10-11-2015)