EС дърпа назад дребния бизнес .................................................. .......
Не че управляващите и наместниците им не помагат, но тези милярди, ако са истински, и бяха влезнали в икономиката ти, нещата щяха да са къде къде по светли от положението ни
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
да това е основния проблем, че тези милиарди влизат само при определени олигарси и свързани с тях политици
а за дребния и средния бизнес със или без ЕС, пак няма кой да мисли
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Големите вериги не "помагат" по никакъв начин, парите ... добре, хубаво, дават, но и същите тези пари изтичат през веригите им
Винаги може да се реши този въпрос, земеделие без дотация никъде няма, да стимулират земеделието, да стимулират животновъдството, да наложат някакво изискване за големите вериги да предлагат предимно български стоки... но монопола се контролира от европейската кръгла маса и подобен лукс за развитие не ни се позволява
Не е баш така ,малките земеделски стопани взеха вече и те да се уливат, тия дни четох едни доклади, значи отоплението им било скъпо на оранжериите и затова била висока цената, няколко страници по нататък, имали проблеми с реализацията, щото не пускали отполение и садили късно и оранжерийните зеленчуци излизали почти с градинските - еми как да стане, хем да е по скъпата цена, ама в сезона, хем да пестим разход имам чуството, че вече и те не знаят какво искат.
Две категории са- едни си бачкат и продават, ако падне нещо добре дошло, други чакат от 2 декара и една реколта милионери да стават
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
masta (21-04-2015)
Има и още един фактор. Земеделските стоки дето трябваше да се реализират в Русия. А сега им се търси пазар чрез маркетите, цените падат рязко. И който устиска, устиска. Доста ще глътнат и въздух, ако продават под себестойност.Не е баш така ,малките земеделски стопани взеха вече и те да се уливат, тия дни четох едни доклади, значи отоплението им било скъпо на оранжериите и затова била висока цената, няколко страници по нататък, имали проблеми с реализацията, щото не пускали отполение и садили късно и оранжерийните зеленчуци излизали почти с градинските - еми как да стане, хем да е по скъпата цена, ама в сезона, хем да пестим разход имам чуството, че вече и те не знаят какво искат.
Това хубаво, ама кило краставици 5 лв, те на цената на свинското скоро ще станат, бг домати 4.50, кипърски 3, малко взеха се оливат с цените.
Ходих няколко пъти на тоя фермерския пазар, извинявай ама някакво кашкавалче дето на око има няма 300гр 12 лв-щото не мерим ами на парче- смятай колкото ти е килото.
Буркан мед 20лв- питам всеки път как се различава екологичния от неокологично чистия мед, как ще ми гарантират че пчеличките ходят само по екологично чисти растения и тия ме гледат кат телевизор, че той вносния френски кестенов и лавандулов мед е по-евтин
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Краставиците ги изкупуват от производителя/оранжерийни/ по 1.30. Преди една година бяха по 4.00.Това хубаво, ама кило краставици 5 лв, те на цената на свинското скоро ще станат, бг домати 4.50, кипърски 3, малко взеха се оливат с цените.
Прекаляват с тия био храни, сега е модерно и търговците се оливат с цените, аз имам познат производител на мед, на дребно продава меда 5-6 лева килото.Това хубаво, ама кило краставици 5 лв, те на цената на свинското скоро ще станат, бг домати 4.50, кипърски 3, малко взеха се оливат с цените.
Ходих няколко пъти на тоя фермерския пазар, извинявай ама някакво кашкавалче дето на око има няма 300гр 12 лв-щото не мерим ами на парче- смятай колкото ти е килото.
Буркан мед 20лв- питам всеки път как се различава екологичния от неокологично чистия мед, как ще ми гарантират че пчеличките ходят само по екологично чисти растения и тия ме гледат кат телевизор, че той вносния френски кестенов и лавандулов мед е по-евтин