Понеже никога не съм искал да обидя някого, винаги съм казвал "абе щом е едно и също, защо хората са измислили две думи", та и сега така, от автор до учен си има разликавярно че учените публикуват трудове... но ги разграничавам
Понеже никога не съм искал да обидя някого, винаги съм казвал "абе щом е едно и също, защо хората са измислили две думи", та и сега така, от автор до учен си има разликавярно че учените публикуват трудове... но ги разграничавам
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
още
интервю с Джим Рикардс:
http://moneymorning.com/jim-rickards...at-depression/
на руски
http://www.gloffs.com/imminent_dollar_collapse.htm
----------
Така е всъщност. И аз съм за употребяване на точните думи с точиня смисъл. Какво разбираш под думата учен. Човек с професорска степен считаш ли за учен.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За мен учен е човек доказал се в своята област пред себеподобни такива, т.е. влагах смисъл ... квалификация за образованието му и постиженията му в науката, понеже... изброи автори го направих на въпрос, но не веднъж ми се е случвало да чуя "той е учен човек, кадърен" което пак е показателен пример, че объркване винаги може да стане, нищо лично не влагах с коментара по горе, само констатирах объркванетооще
интервю с Джим Рикардс:
на руски
----------
Така е всъщност. И аз съм за употребяване на точните думи с точиня смисъл. Какво разбираш под думата учен. Човек с професорска степен считаш ли за учен.
п/п/ сега пък мисълта ми тръгна в друга насока.... икономиката наука ли е![]()
едно такова ... измислено от човека... пфф не знам, може и да е наука
![]()
Последна редакция от mck : 27-03-2015 на 23:54
съгласен съм с твоето тълкуване на думата учен. Сред авторите, които изброих може би не всичките подпадат под това търкуване, някой са просто аналитици, което никак не омаловажава техните изводи, ако са се доказали като такива. Наука ли е икономиката. Може би учените-икономисти не са успели много с намирането на закономерностите в икономиката, но поне се опитват...За мен учен е човек доказал се в своята област пред себеподобни такива, т.е. влагах смисъл ... квалификация за постиженията му и образуванието му в науката, понеже... изброи автори го направих на въпрос, но не веднъж ми се е случвало да чуя "той е учен човек, кадърен" което пак е показателен пример, че объркване винаги може да стане, нищо лично не влагах с коментара по горе, само констатирах объркването
п/п/ сега пък мисълта ми тръгна в друга насока.... икономиката наука ли е![]()
едно такова ... измислено от човека... пфф не знам, може и да е наука
И за момент не омаловажавам труда на хоратано апокалиптични картини рисуват за които нямам фантазия, поне в близко бъдеще не мисля че ще се развият така нещата
Тази депресия дали ще обхване само щатите, или целия свят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1Първоначално написано от semion
още
интервю с Джим Рикардс:
на руски
Не е никаква наука, икономиката е един капан в които са ни хванали от хиляди години и ние още не можем да се усетим, икономиката затри планетата ни, защото постоянно бълва продукция която не може да бъде изконсумирана от консуматорите (ние), и тази свръх производителност води до неминуемо замърсяване на околната среда, както способства за изсичането на вековни гори, избиването на много животински видове, а ние какво правим просто стоим и гледаме как бавно умираме всички заедно на куп, емии щом е така така да е ! Учените или както аз обичам да им казвам приучените или папагалите, дават още доста години живот на планетата, ама както сами можем да видим какво се случва на наша територия надали е точно така.съгласен съм с твоето тълкуване на думата учен. Сред авторите, които изброих може би не всичките подпадат под това търкуване, някой са просто аналитици, което никак не омаловажава техните изводи, ако са се доказали като такива. Наука ли е икономиката. Може би учените-икономисти не са успели много с намирането на закономерностите в икономиката, но поне се опитват...
----------
Само тия които са обвързани с еврото и долара, или един вид половината свят !Тази депресия дали ще обхване само щатите, или целия свят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Голямата депресия, 1929та се е чувствала дори и в България. Не е шега работа.Само тия които са обвързани с еврото и долара, или един вид половината свят !
За нас и този път няма да бъде даже мисля, че ще е по голяма депресия от преди голямата депресия, дано намерим силни антидепресантиГолямата депресия, 1929та се е чувствала дори и в България. Не е шега работа., че да ни мине бързо...
И за мен икономиката не е никаква наука.. просто измислен начин за разпределение на пари.. и какви закономерности като правилата на играта се менят постоянно..