да и аз винаги слагам отстояние на ордера 5-6 пипа 3 за спреда и другите да не ме закачи некой шиш , но въпреки това понякога се случва рядко но все пак има и такъв момент
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
да, само че аз това за спреда го забравих ,следва да бъдат прибавени 3 пипса кам дългите ордери така че ще се получи 8 пипса отстояние
от нивата които показва индикатора ,а за късите стопа да е с добавени 3 пипса ,по точно ще се изчисли утре на отворен пазар...
----------
здравейте,поради големите петъчни движения днес няма да пускам поръчки,защото по вероятнен е ден в рейндж,съмнява ме единствено кабела защото има данни за него в 11:30 ,които могат да изместят достатъчно ,че да си преместя стопа на 0... ще чакаме вторник
поздрави !
----------
за по голямо удобство ще нарека ордерите по следния начин :
1.сутрешен дълъг ордер - евра
2.сутрешен къс ордер - евра
3.сутрешен дълъг ордер - кабел
4.сутрешен къс ордер - кабел
5.следобеден дълъг ордер - евра
6.следобеден къс ордер - евра
7.следобеден дълъг ордер - кабел
8.следобеден къс ордер - кабел
сега имаме достатъчен брой възможности (4 сутрин и 4 следобед ) при очаквана волатилност и ред който да не позволява хаотични участия на пазара...
остава да се подберат дните и сесиите ,в които искаме да участваме,за което важен става календара за седмицата,изявления,събити я и т.н.
Последна редакция от stts : 03-07-2012 на 07:28
Мене ми се струва, че тая стратегийка не те ангажира
Слагаш профит и таргет и ако дал бог и пазара май май.
Така ако правилно съм си направил квадратчетата за зоните и
слагам поръчки и профита ми е 10 пипа спокойно ще си тръгвам с 20
пипа на ден. По 10 $ на пип което е приличен надник на ден.
Но за сега само ще си мечтая да търгувам с 10$ за пип.
Малко ми липства капитала.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
здравей,да ти кажа чесно, много пъти и аз се изкушавам да затварям на по малко пипсове ,въпреки че знам, че месечния резултат така падаМене ми се струва, че тая стратегийка не те ангажира
Слагаш профит и таргет и ако дал бог и пазара май май.
Така ако правилно съм си направил квадратчетата за зоните и
слагам поръчки и профита ми е 10 пипа спокойно ще си тръгвам с 20
пипа на ден. По 10 $ на пип което е приличен надник на ден.
Но за сега само ще си мечтая да търгувам с 10$ за пип.
Малко ми липства капитала.
и че три трендови дни в месеца правят печалбата ...![]()
прав си , но това се постига с дисциплина и увереност в действията ти, че си открил позиция на точното място и време, а това предполага че имаш стабилни знания и сметка.
АЗ все още съм във така наречената фаза "Събира кат пчеличка, сере като слон", еле пък ако съм теглил печалби и след това за два дни фалирам![]()
съгласен daniwin , добре е пак тази система с бонусите на инстатаправ си , но това се постига с дисциплина и увереност в действията ти, че си открил позиция на точното място и време, а това предполага че имаш стабилни знания и сметка.
АЗ все още съм във така наречената фаза "Събира кат пчеличка, сере като слон", еле пък ако съм теглил печалби и след това за два дни фалирам,че поне хората не губят истински пари ,че боли...
а за таргетите ,колкото по сериозни лотове ,толкова по голямо напрежение и от там страх и от там ранно затваряне и от там лош месечен резултат ...толкова просто за казване пък сложно за изпълнение...![]()
Последна редакция от stts : 08-07-2012 на 21:02
stts, бонусите са хубаво нещо и това че не си инвестирал собствени средства не трябва да ни прави безотговорни и хазартни ,но трудно се удържаме
100% е така ,психологията на демо или бонус акаунт е различна от реален такъв и то немалък,а това малко хора отчитат,то и затова има трейдъри правещи много стотин хиляди на демо и после провал !
----------
днес е вторник и ордери пак няма да пускам ,или поне не сутринта ,понеже е беден на фундамент ден и според мен всички чакат данните от четвъртък,които са толкова много че чак ме мързи да ги изброявам... единствено е възможно кабела да дръпне на някъде след PMIa в 11:30 но това е положението ...ще се разбере скоро
![]()
лятото ще е така
рейндж от 20-30 пипа![]()
еми така екоито не е правил пари кагато е трябвало сега се мъчи на ниските обеми ,докато другите си почиват
----------
и така ,обемите наистина се оказаха ниски, дотолкова че нищо не помръдва дори при лошите за паунда данни...та както по горе написах чакаме четвъртък