Цецо Василев почна лек-полек да си отваря устата..
..
Причините, поради които политико-икономическият кръг на ДПС, както и политици от други партии, които го поддържат, са се обърнали срещу мене, мобилизирайки целия държавен апарат срещу КТБ АД, са комплексни.
"Бих искал да изтъкна за пореден път, че фирми, които се ползват с протекциите на определени политици, имат интерес да стопят дълговете си в КТБ АД. Освен това, подчертавал съм неведнъж, че много български политици считат себе си за недосегаеми - злоупотребяват със служебното си положение, за да изискват лични облаги. През март тази година започнаха да ме изнудват да прехвърля част от "Виваком", заплашвайки ме, че ако това не се случи, ще има фатални последствия", разказва банкерът.
КТБ АД стана жертва на поредица от институции - правораздавателната система, БНБ, Националната агенция по приходите, Българската банка за развитие, службите за сигурност,
заявява още Василев. "Марионетното правителство на Пламен Орешарски, в което важна роля изпълняваха Петър Чобанов и Цветлин Йовчев, утвърди окончателно ДПС като един от хегемоните в държавния апарат.
Опитът за превземане на "Виваком" чрез вътрешен преврат от миналата седмица също е доказателство, че апетитът на български политици към компанията все повече се разраства, добавя той.
"Против волята на акционерите във "Виваком", надзорният съвет гласува освобождаване на председателя на управителния съвет.
Членове на управителните органи ми довериха, че адвокат, близък до ДПС и ГЕРБ, е намеквал лично пред ключови директори във "Виваком", че ако не гласуват, както ги помоли, ги чака физическа саморазправа.