Не е било баш така. Бая трън сме им били в очите. Най големия износител на оръжие в централна европа, за арабеските, че и по далече. Университетите ни беа пълни със студенти от цял свят, дори от Панама и Никарагуа имаше. И ги учехме на комунизъм!!Какво общо има ДС. Ние сме били една аграрна (селска) васална държава. Никога не сме били в лоното на централно европейските държави споделящи обща история, култура, ценности. Една екскурзия до Полша, Чехия и Унгария е достатъчна да се види колко сме назад. На никому ненужни корумпирани ориенталци. Дори и след насилствената индустриализация пак сме си ние - непотребни или поне без стабилно лоби. Само заради едното географско положение ни търпят.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всичко убаво, като изключим пушкалата и комунизЪма, ама много народ сега в България и това са забравили...![]()
За да се работи успешно на пазара Форекс, е необходимо да се знаят и ясно да се изпълняват само няколко прости правила.
Но, за да се научат тези правила и правилно да се прилагат, трябват години…
Може да забравиш нещо ако си го знаел, а доста хора имат много повърхностна и елементарна представа
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Освен тоя в Търговище, има един изнесен то Берковица за алуминиева дограме към Турция, един в Русе за обработка на кожи - за ЮАР ...... и за колко още незнам.не работещ завод за части за акумулатори в Търговище да се фалира, купува и изнася в Унгария.
Тези от ЕС или от където другаде,ако вземат или са вземали решение за инвестиции тука ..... дали тия неща не са ги проучили.....И после що не идват ....
Лека полека вървим към темата: "Едно време беше много хубаво!". Апартаменти имаше за всички (по 5000-7000 лева) - като се напънат родите и с едно заемче от ДСК се случваше панелката. Колите и те толкова 5000-7000 лв. НО НЯМА. Чакаш ред. Цветен телевизор "Радуга" - НЯМА - чакаш ред. Пералня "Вятка" - може, ама се чупи всеки месец и от "Финна електроника" те съветват - Що не си вземеш "Перла".
Калашниците от онова време още стрелят из африканските републики и какво от това. Някои неща ни се получаваха, но задължително ако бяха по лиценз, други като електрокарите - не толкова.
Бяхме си галеното дете на СССР и затова младите полякини се радваха, ако си хванат някой богат български корабостроител, а индустрията толкова кипеше, че се налагаше внос на работна ръка от братски Виетнам. Имахме и авиация и ПВО и танкове, кораби и подводници.
"Все едно не е било!" - кораби за Англия сме изнасяли. Е, и! В момента се занимаваме предимно с кораборемонт. Насила хубост не става. За "висококачествената" ни продукция беше трудно да се намерят пазари извън СИВ. Каквото имаше по-стойностно се фалира и разграби. ДЗУ-Стара Загора и Правец 8М за малко да съборят Apple, ама за малко. Изоставахме в изчислителната техника "само" с 10 г.
Поне завод "Дружба" продължава да шие на ишлеме.
Бил съм много малък, но помня "Кореком" и дъвки "Турбо".
Мерси!
Сега се чувствам по-свободен да си тръгна като ми омръзне и да се върна ако навън пак не ми хареса. Поне имам избор!
Взимам само този цитат от всичко по-горе, защото всъщност в една друга тема по подобен начин аз казах нещо за свободата на волеизлиянието, която нямахме преди 25 години и преди тях...
За убавото на едното време трябва да се говори именно обективно, както ти, колега си го описал. Съгласен съм.![]()
За да се работи успешно на пазара Форекс, е необходимо да се знаят и ясно да се изпълняват само няколко прости правила.
presptc (12-11-2014)
Взимам само този цитат от всичко по-горе, защото всъщност в една друга тема по подобен начин аз казах нещо за свободата на волеизлиянието, която нямахме преди 25 години и преди тях...
За убавото на едното време трябва да се говори именно обективно, както ти, колега си го описал. Съгласен съм.
Аз съм '79 и бях пионерче като изпратихме за последно "какичките" с униформи на военен лагер за 2-3 седмици, а на ниво -2 в училище, което беше и бомбоубежището на квартала стрелях с въздушна пушка.
Сериозно се готвехме от малки за война, но като гледам Северна Корея май има и по-сериозни от нас.
Колкото хора - толкова трактовки за онова време.
Понеже сме във форекс форум може би няма да е грешно ако кажем, че сме били в рейндж за много неща, които след '89 се раздвижиха и в двете посоки. Който е бил по тренда или го е определял е спечелил, който си е затварял очите, по добре да не си ги отваря и сега, а да продължава да си мечтае за едно време.
Макар и да вървим надолу след голяма дупка в графика - няма незапълнен гап. Пак ще се възродим, освен ако дотогава окончателно не се изродим.
Ние може и да избягаме за малко по чужбина, но рано или късно се връщаме и в това няма нищо лошо. Света се глобализира и се радвам, че поне по-голяма част от живота ми минава в EU, а не в СИВ цвят.
(http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...BC%D0%BE%D1%89)
за по-младите
Понеже сме във форекс форум може би няма да е грешно ако кажем, че сме били в рейндж за много неща, които след '89 се раздвижиха и в двете посоки. Който е бил по тренда или го е определял е спечелил, който си е затварял очите, по добре да не си ги отваря и сега, а да продължава да си мечтае за едно време.
Макар и да вървим надолу след голяма дупка в графика - няма незапълнен гап. Пак ще се възродим, освен ако дотогава окончателно не се изродим................................................... .................................................. ...........
Европейският съюз през следващата седмица ще обсъди перспективите за въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия. Това потвърди върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини на откриването на берлинския форум за външната политика, посветен на ролята на Германия и ЕС в международните отношения.
Прочети повече на: http://profit.bg/news/ES-obsuzhda-no...id-130881.html