фючърса е тримесечен и ако си интрадей е все тая почти къде ще го играеш наистинаD-12, за дългосрочни сделки и то покупки (понеже при продажбите няма суап) разбира се, че е по-изгоден фючърса. Обаче пък 1 път в месеца ти затварят сделките и трябва наново да си ги отваряш - дано не са като на фючърса на петрола на Инста тези отваряния и затваряния, че тук правят някакви гигантски гапове понякога и дават странни нереални цени преди затварянето.
Моите сделки са интрадей обикновено, даже днешните 2 бяха само за по няколко минути. Оня ден като имах дълга и за през нощта на трейдъра с 1 индекс (няма по-малък обем там, маржина му е около 180 лв = 92 евра) ми бяха начислили 1,34 ЛВ суап, което по никакъв начин не може да ме подяде, ако сделката иначе е на +, но ти си знаеш кое ти е по-изгодно. В края на краищата важно е да сме с тренда, че това объркаме ли всички други сметки отиват на вятъра.![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"
Батка, не искам те плаша, но май най-добре отиди на пулмолог, рентген на дробовете и ко ти каже, че ще мреш, започвай да си търсиш медицинска марихуанаДано. Аз все се дъня с индексите или златото. Свикнал съм им вече и ме привличат, защото са тъпи балони.
Както навремето едно приятелче пушеше като комин, защото "цигарите били вреди и искал да ги унищожи".
Ама те все не свършваха и не свършваха. Дори и аз му помагах до едно време, но после се отказах.
Абе от вас някой пушил ли е? Аз лично повече от 20 години редовно, но вече от година съм ги спрял най-вече по икономически причини (нема кинти за отрова).
Но забелязвал следното - преди когато пушех по кутия, го понасях добре и дори не кашлях.
Сега година след като ги спрях тия дни започвам да чувствам в гърдите все едно се чистя - бодежи, сърбежи, тежест.
Чак след година ли почва чистенето? Иначе съм чувал, че организма винаги изхвърля нещата които не му трябват.
Ако някой стар тютюнджия знае?![]()
GGBG (07-11-2014)
Нищо не губиш от тази разлика в точките. Тя е при фючърсите и не е причина за загуба. А ако слушкаш ще ти кажа и от къде идва и защо я имаВече трето CFD върху фючърс следя за котирането спрямо спот цената на Адмиралката на демо. Обичайно тръгва на около 6-8 пункта разлика и постепенно се изравнява с цената на индекса. Като вземеш и спреда, годишно може да загубиш около 50 пункта(при около 10-15 сделки годишно), което е нищо в сравнение с убийствения суап при някои брокери. Особено за такива като мен, които държат с месеци позиции
И наистина е хубаво за малкия капитал, че може да се отваря с 0.01 лот, за което маржина в момента е 5,84 евра![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
![]()
![]()
... ай стига пък сега и ти го плаши, може да му е достатъчно плашене че снощи и аз му казах да ходи на рентген и че аз като ги отказвах нямах такива симптоми.
----------
Аз ще слушам, кажи ми на мен. Д-12 следи котирането на цели 3 CFD върху фючърс спрямо спота и сигурно вече всичко му е ясно.
И на мен ми е интересно откъде идва?![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
драгата (08-11-2014)
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !