Ей това е голяма мисъл на Комарджито

Но Комарджи, много обачета си използвал, а нали именно идеята на темата е да се разгледа тази двойнственост. Както и не случайно съм я кръстил "задачки-закачки", защото реално това са основни похвати и в същото време си имат особености.
Та въпроса ми има много дълбок смисъл, а не е без смисъл както твърдиш.
От тези примери които съм дал, ако има фиксирани таргети на 20тика, то ще бъдат взети, ако таргетите биват положени на дадени нива, както е общоприето, пак може да се прибере профит, но може и да не се прибере.
Та особеностите са именно в тези "ЗАКАЧКИ". Щото общоприетите подходи може да вършат работа, но са необходими някои филтри, които да покажат кое и как.
А пък идем ли да бистрим философията на тълпата, ще направим рязко отделяне от основата идея, а именно как да търгуваме по графиката. Защото на графиката има барове и нива, а не "аз мислих, обаче там стана друго, пък после някой трети решил четвърто и накрая аз затворих на минус, защото не ми хареса как изглежда, а трябваше да изчакам".
----------
Е как да няма ?
Във всеки бизнес има някакви минимуми които е задължително да бъдат покрити. Ако не могат да се покрият, то този бизнес ще фалира или изобщо няма да потръгне.
Каква е разликата тук ?
Затова и написах някаква условна сума от 2000$, за която да се направят съответните изчисления.
Ако мисълта, че трябва да си изкарала някаква сума е затормозяваща, пробвай с мисълта, че няма да имаш какво да ядеш, ако напуснеш работа.
Двете категории не са особено далеч една от друга.
И стига с това Олегчо