Нерегистриран (1)
Нерегистриран (1)
heptenzelen (04-03-2021), Нерегистриран (1)
Happy68 (17-03-2021), Нерегистриран (1)
Има ли потенциал пред растежа на Лунито?
От Уелс Фарго отново ни показват пълната корелация между суровини и курса на Лунито.
Вчерашното решение на ОПЕК за поетапно вдигане на добивите за май с 350 000 б/д, увеличение за юни с 350 000 б/д, увеличение за юли с 400 000 б/д, не успя да свали петрола. По мои изчисления и на Сити, все още ще имаме дефицит от 0,9 мил. барела на ден до края на годината. Цена от 59 ми се струва абсолютно дъно чисто графически, щом и вчера не можахме да го пробием по време на заседанието на ОПЕК. А нагоре поне още няколко долара трябва да видим в предвид, че тепърва ще се отварят икономиките на Западна Европа, а от там ще расте и потреблението на петрол. Големи икономики като Франция са все още затворени. Някой американски щати също. Голяма част от населението на САЩ и ЕВропа това лято ще е ваксинирано и ще започне Голямото пътуване. Дефицита ще стане повече от 0,9.
От друга страна заседанието на Канадската Централна банка е на 21-ви април. Много вероятно е тогава да вземат решение за намаление на стимулите, т.е. Канадската Централна Банка ще бъде първата която ще намали стимули. Заместник шефа на банката намекна за това на 23-ти като каза, че банката вероятно ще "модифицира" обема на купуваните бондове. Разбира се не е гаранция, че това ще стане още на следващото заседание.
В момента купуват бондове (печатат пари) за 4 милиарда на седмица. Едно сваляне на 3 милиарда ще е позитивно за Лунито. Ако пък свалят на 2 милиарда, още по-добре.
(По време на писане на поста курса на Лунито е 1,2560)
![]()
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Нерегистриран (1)
Има ли други мечки? Аз ще тествам една къса с таргет 15 - 20 пипа.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
nnikos (07-04-2021), Нерегистриран (1)
Вчера радостта ми беше много кратка. Тръгна надолу веднага след отварянето на късата, но първата подкрепа подпря канадеца и потегли нагоре.
Още съм мечи настроен, стига да не направи нов връх за днес.
batDancho (07-04-2021), Нерегистриран (1)
Време е сценария който описвам, да започне да се сбъдва.
Утре е заседанието на Канадската ЦБ. Едва ли още утре ще започнат да намалят стимулите, но много вероятно е да сигнализират за намерение да започнат затягане на паричната политика. Те ще са първата банка от Г10.
Да не забравяме, че и утре малко преди заседанието, са данните за инфлацията. Тя вероятно ще скочи значително над 2% (инфлацията вече вирее навсякъде) и ще се доближи до горната граница на таргета на банката.
Ангажирах се с къси долар-луни от 1,2515.
Риск пред тази позиция е, че пазара вече очаква това затягане на политиката. Ако Банката разочарова утре е възможен откат до 1,2600.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Нерегистриран (1)
Свалиха печатането от 4 милиарда на 3 милиарда на седмица, но аз не участвах в движението. Взеха ми стопа на късите по време на данните за инфлацията. Страшно много съжалявам. Хубав сетап и много труд провалени заради лош вход и лош стоп.
Изкушавам се да вляза отново къси от тези нива, но съм афектиран, и обикновено нещата не свършват добре.