Евро- Японската йена. Битка на съпротивата. Я продавам на съпротивата. цел 125.
Евро-Паунд. Ще оцелее ли подкрепата или ще се окаже фалшив пробив. Времето ще покаже.
Евро- Японската йена. Битка на съпротивата. Я продавам на съпротивата. цел 125.
Евро-Паунд. Ще оцелее ли подкрепата или ще се окаже фалшив пробив. Времето ще покаже.
Последна редакция от ndimitrov73 : 11-12-2020 на 23:02
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Каква съпротива бе колега, това си е нормална консолидация след възходящ тренд,
И колкото по-дълга е консолидацията, толкова по-вероятно е тренда да продължи.
В общи линии след всеки неуспешен тест на долната граница на консолидацията, вероятноста тренда да продължи е все по-голяма, а след четвърти тест, какъвто има на втората графика е почти сигурно, че ще продължи тренда.
Ако сложим и едно фибо, долната граница на консолидацията е точно до 23.6 и до 125.20, или 38.2 фибо трябва да се счита все за корекция на възходящото движение.
Ето ти картинка с фибо нивата:
Отделно от това на дневна има обърната глава и рамене, като в момента цената е на половината таргет, също така на дневна графика има класически флаг, което е трендпродължаваща формация.
Това според мен де, според някой друг може и да е друго тълкуването на тази графика.
И твоя вход с цел 125 изглежда повече като опит да търгуваш корекцията, отколкото да хванеш тренда, ама дали ще има толкова дълбока корекция въобще не е сигурно.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Може би така ще бъде по ясно. И твоята теория е вярна, но и моята, че е рейндж за обръщане на посоката.
Роналд Рейгън
То в тези приказки няма вярно и невярно.
Това са вероятностни модели, като всичко може да се разчете по какъвто начин си искаш.
На последната графика (седмичната) какво се вижда - ще обясня, щото не ми се рисува рано сутрин.
Първо имаш двойно дъно - дъната от септември миналата година и май тази година.
След това определено имаш вече начало на бичи тренд - какво е основанието - последното локално дъно, около 122 дето е от октомври е по високо от предходните три дъна
В момента цената е във възходящо движение след корекция, като е на нивото на евентуален пробив, но и в зона на съпротива, което предполага два варианта - или пробив на предишния връх - цени над 126.80 и движение нагоре, като предполагаемата цел е поне 130.00, но по вероятно даже 132.00
Ако няма пробив, е възможно да се формира локален двоен връх, но понеже е в посока обратна на текущия тренд, не може да се очаква кой знае какво движение, но при пробив на ниво около 122.00, спокойно може да направи движение до към 119.30.
Аз в момента не бих търгувал, но бих сложил отложена дълга някъде около 124.00 с първа цел 126.70 и после колкото даде, ако даде още и стоп под 122 - примерно 121.80
и бих сложил втора отложена дълга на ниво 128.00 с цел 130.00 и стоп на 122.00 - ако първата се активира (което е за предпочитане, щото стопа по-малък), втората ще я разкарам.
Ако търся дългосрочна позиция, не бих търгувал късо тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всичко това което казваш е така. Само ще добавя, че биковете до този момент не се справят с съпротивата. Няколко опита неуспешни. Което ми подсказва, че ще има корекция до около 125 там е подкрепата и ЕМА20 на дневна. Там вече е за дълги отложена. Ако пък пробие съпротивата 126.60 при слизане на та тества тази зона вече ще се влиза дълга. Само ще добавя, че последните дневни бара е един бичи и един мечи което сумарно ни дава мечи пин бар, ако се замислиш. Цената стига съпротивата и се отбива от съпротивата и затваря под нея. Остава да видим ще има ли споразумение между ЕС и Англия и как ще реагира пазара и тогава да се вземат решения. Мерси за дискусията. Както се казва от спора се ражда истината.То в тези приказки няма вярно и невярно.
Това са вероятностни модели, като всичко може да се разчете по какъвто начин си искаш.
На последната графика (седмичната) какво се вижда - ще обясня, щото не ми се рисува рано сутрин.
Първо имаш двойно дъно - дъната от септември миналата година и май тази година.
След това определено имаш вече начало на бичи тренд - какво е основанието - последното локално дъно, около 122 дето е от октомври е по високо от предходните три дъна
В момента цената е във възходящо движение след корекция, като е на нивото на евентуален пробив, но и в зона на съпротива, което предполага два варианта - или пробив на предишния връх - цени над 126.80 и движение нагоре, като предполагаемата цел е поне 130.00, но по вероятно даже 132.00
Ако няма пробив, е възможно да се формира локален двоен връх, но понеже е в посока обратна на текущия тренд, не може да се очаква кой знае какво движение, но при пробив на ниво около 122.00, спокойно може да направи движение до към 119.30.
Аз в момента не бих търгувал, но бих сложил отложена дълга някъде около 124.00 с първа цел 126.70 и после колкото даде, ако даде още и стоп под 122 - примерно 121.80
и бих сложил втора отложена дълга на ниво 128.00 с цел 130.00 и стоп на 122.00 - ако първата се активира (което е за предпочитане, щото стопа по-малък), втората ще я разкарам.
Ако търся дългосрочна позиция, не бих търгувал късо тук.
Роналд Рейгън
Не знам дали цената на eurjpy срещна съпротива, че се образува този продължителен рейндж, но според мен скоро ще видим развръзка.
На Н4 се вижда, че след вторият опит цената вече е извън канала, но за да го зачеркнем напълно трябва да видим пробив и на пунктираната линия.
На Н1 ситуацията се вижда още по-добре.
Като цяло ми се струва, че сме се насочили към зоната, където се пресичат най-много линии.
Последна редакция от balcon : 12-12-2020 на 17:50
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
ndimitrov73 (12-12-2020), minkov (15-12-2020), kypa (31-12-2020), Нерегистриран (1)
Днес погледа ми се е спрял на Японската йена. Ще пробвам една къса на съпротивата.
Последна редакция от ndimitrov73 : 15-12-2020 на 01:29
Роналд Рейгън
И тука чакаща къса.
Роналд Рейгън
Подготовка за пробив нагоре. Вижда се пирвата реакция на мечките. Последните барове бавно но славно приближават съпротивата. ЕМА20 играе динамична подкрепа на цената. За сега мечките губят тази битка лично аз очаквам пробив нагоре в случая.
Роналд Рейгън
Долара ще атакува все интересни зони.
Паунд-долар 1.3285 подкрепа. Евро долар. 1.2140 подкрепа. Долар йена 103.860. съпротива. Долар Швейк 0.89170 съпротива. Долар Луни 1.2955 съпротива и т.н.
Роналд Рейгън