• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Зони на подкрепа и съпротива-как правилно да ги определяме!

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Зони на подкрепа и съпротива-как правилно да ги определяме!

+ Отговор в тема
    Страница 1 от 2 1 2
    Резултати от 1 до 10 от общо 17
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 03-09-2021 18:29 #1 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ndimitrov73 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

Моля, изберете категория: - Откажи
      ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      Благодарили са му 8 370 Пъти в
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X

Зони на подкрепа и съпротива-как правилно да ги определяме!

Тука ще разкажа това което ме е учил моя ментор.
      Много важно условие е, че зони на подкрепа и съпротива се определят на голям таймфрейм графики т.е. Н4 и нагоре. Дори да сте скалпели е хубаво да ги имате тези важни зони и да се внимава защото в тези зони има много ордери и има големи движения в двете посоки а при скал както знаем стопа е малък. Някои примери ще дам. Няма да обяснявам понятието Подкрепа и съпротива в нета има много изписано. Тук ще наблегна на определянето. Друго уточнение една важна зона знаете кога е съпротижа и кога подкрепа и също сте на ясно предполагам, че когато зоната се пробие тя сменя значението си от съпротива минава в подкрепа и обратно.

Тука съм сложил важните зони на биткойн. Затова хода ми е 47 000 и гоня цел 58000
      https://www.tradingview.com/x/6EKhM1Id/

Още една графика:
      Среброто.
      https://www.tradingview.com/x/xUDBFC6k/
      Днежна графика
      https://www.tradingview.com/x/S6FWZqdK/
      Виждате реакцията на пазара на тези нива. Обръщам жнимание на нивото 23,773. Борбата между продавачи и купужачи. Поглъщаш бар красноречив факт за надмощие на купувачите. Което аз чаках като писах, че чакам да се пробие това ниво. Отново атака от страна на мечките. Реакцията поглъщаш бичи бар затвърждаващ стабилна подкрепа. Възходящ тренд на седмична. фалшив пробив надолу и сега цената се връща по тренда. жход за покупка ще гоня следжащата цел 25,800

и ще завърша с една сделка която затворих на загуба преди стопа.

https://www.tradingview.com/x/oyhQoTJv/
      Това е ситуацията. Нисходящ тренд на седмична загормя се дъно джете линии долу. Тръгна импулс нагоре и истигна ниво което отблъсна цената надолу с поглъщаш мечи бар. красноречиво говори за важно ниво. Подлъга ме триъгълника който се обръзува и сетъп за продължажане нагоре. Но какжо се получи фалшив пробив нагоре. Важното кръгло число се оказа желязна съпротива. Фалшивия пробив винаги говори за надмощие в случая мечките. Цената пак тества тожа ниво. Ако слезете на Н4 може да се жиди колко пъти се отблъсква от тожа ниво и слиза надолу. Има още много графики и имого случаи. Въпрос на време е да започнеш да виждаш такива нива и да чакаш търпеливо реакцията на пазара на тези нива и потжърждение за вход. На кивито казах 0,71 е важно. Може да видите реакцията на цената. проби, мечи бар до това ниво. бичи бар реакцията на бикожете. Отново тест от там по учебник дълга със стоп под нея говоря за Н4.

EURUSD
      https://www.tradingview.com/x/VIL1eXUj/

Ето съпротижата и реакцията.
      Оставам темата отворена който има въпроси или иска да покаже както тий мисли за важни нива на определени двойки или инструменти. Просто има много примери и не мога да изчерпя всичките. Успех на всички.
      "Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"

Роналд Рейгън
      EURUSD Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Не пропускайте най-добрите условия за търговия! Печелете пари с ИнстаФорекс.

2. Следните 5 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

minkov (03-09-2021), K_W (04-09-2021), nafets8008 (04-09-2021), kypa (05-09-2021), Emil Enchev (05-09-2021)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 04-09-2021 15:12 #2 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Първо искам да се извиня за правописните грешки. ползвам различни компове и подредбата на буквените знаци е различна. Ще кача малко графики за да видите, че всичко работи. Нивата не съм ги чертал снощи. Исках да кача една сделка на Евро Йена да видите входа и затварянето как са точно на подкрепа и съпротива, но не се получи, дали защото е сделка от мобилната платформа не знам. Само искам да допълня колкото едно ниво при тестването е реагирало толкова е по сигурно. Понякога има шпайкове около зоните но трчбва да се игнорират. Щях да забравя най-важното. Имаме и нисходящи и възходящи канали също логиката е същата с хоризонталните. И друго много важно нещо е: ако не намерим логика и някакви определени нива на дадена графика минаваме на по-горен таймфрейм, ако и тук не намерим пак зумираме. Има чопи графики при които цената въобще не се съобразява с никакви нива и не можем да хваним логика. Просто пропускаме пазара ни дава толкова много възможности така, че няма от какво да се страхуваме и притесняваме. Късмет и успех.

Име:  EURCHFDaily.png
Разглеждания: 11487
Размер:  34,5 КБИме:  EURGBPDaily.png
Разглеждания: 9267
Размер:  36,9 КБИме:  EURJPYDaily.png
Разглеждания: 9374
Размер:  30,2 КБИме:  EURUSDDaily.png
Разглеждания: 9236
Размер:  34,4 КБИме:  GBPUSDDaily.png
Разглеждания: 9384
Размер:  34,0 КБИме:  NZDUSDDaily.png
Разглеждания: 9226
Размер:  33,2 КБ
      Последна редакция от ndimitrov73 : 04-09-2021 на 15:29

Роналд Рейгън
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

5. Следните 4 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

minkov (04-09-2021), nafets8008 (04-09-2021), kypa (05-09-2021), Emil Enchev (05-09-2021)

6. 04-09-2021 17:50 #3 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X

Lightbulb

Зоните на подкрепа и съпротива са основата на търговията по ценово движение. Аз също съм си играл с тях доста години и когато вярвах в смисълът им, мисля, че ги поставях доста добре. Смятам, че сенките на свещите не трябва да се игнорират напълно тъй като те дават добра индикация затова къде се активират ордъри на пазарни участници както и колко силни са купувачите и продавачите. Сенките на свещите също така активира поръчките ни независимо дали са чакащи ордъри за отваряне на позиция или стоп за изход от позиция. Определено затварянето на свещи на по-голяма времева рамка под ниво на подкрепа или над ниво на съпротива е важен индикатор за това накъде се движи цената и кои пазарни участници взимат превес, но в крайна сметка всяка сянка на свещ от по-голяма времева рамка се състои от затворили на тези нива свещи от по малка. Ако цената е била на дадени нива то там са се сключили сделки. Много относително е да преценим кои нива на сделки са важни и кои не.
      Правил съм опити за разработка на системи базирани на нива на подкрепа и съпротива, но всички са завършвали с доста посредствени резултати. Не съм срещнал и система чужда разработка, която да постига добри резултати базирайки се на теория от този тип.
      В крайна сметка оставам с мнението, че това е поредната теория, която макар и смислена и значима на пръв поглед реално не води до значими постижения и пазарен едж. Ако някои има такава система с ясни и точни правила ще се радвам да сподели дългосрочни резултати и да видим графиката на такава система. Може и да не споделя правилата, ако не иска да си разказва системата.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

7. Следните 10 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (04-09-2021), ndimitrov73 (04-09-2021), Нерегистриран (5), kypa (05-09-2021), Emil Enchev (05-09-2021), Vici (01-10-2021)

8. 04-09-2021 20:23 #4 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Ако се работи само с подкрепи и съпротиви малко трудно ще стигне до добър резултат в далечна перспектива.
      Основния проблем при работа само с подкрепи и съпротиви е определянето на целта и стопа. Според мен няма реалне критерии за определяне на целта и стопа само на база подкрепи и съпротиви.
      Поначало понятията подкрепа и съпротива не ми харесват.
      Първо определянето им с една черта на точно определено място на графиката е грешка.
      Така наречените подкрепи и съпротиви са зони с определен диапазон и когато цената е в таква зона според мен се намира в най-голяма неопределеност като визия за бъдещото движение.
      Та според мен тези зони вместо подкрепи и съпротиви е по-добре да се именуват с едно име - зона за реакция - това е ценови интервал в който се очаква цената да реагира по някакъв начин - каква ще е реакцията е трудно да се определи докато цената е в зоната - всеки, който си мисли, че е намерил начин да познава реакцията докато цената е в таква зона, според мен живее в дълбоко заблуждение.
      До колкото тези зони са част от прайс екшън моделите може да се получи приемлив резултат като се използват усилватели на сигнала - може да са фибо нива, патерни от 2 или повече бара вътре в зоната, хармонични или нехармонични модели и т.н.
      Аз имам нещо като ръчна стратегия, която ползвам понякога на бонусарката и тя е комбинация от зони за реакция на цената определени на H1 и фибо нива на М5 - като за бонусарка се получава прилично, не съм тествал на история и нямам точна статистика за очакванията си.
      Използването на тези зони за реакция е по-приемливо според мен за определяне на лимити и стопове и евентуално местене на трейлинг стоп при навлизане на цената в таква зона, отколкото повод за вход.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

9. Следните 5 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

nafets8008 (04-09-2021), K_W (05-09-2021), kypa (05-09-2021), Emil Enchev (05-09-2021), Vici (01-10-2021)

10. 04-09-2021 21:29 #5 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Централна банка
      Bahagia

Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Ако се работи само с подкрепи и съпротиви малко трудно ще стигне до добър резултат в далечна перспектива.
      Основния проблем при работа само с подкрепи и съпротиви е определянето на целта и стопа. Според мен няма реалне критерии за определяне на целта и стопа само на база подкрепи и съпротиви.
      Поначало понятията подкрепа и съпротива не ми харесват.
      Първо определянето им с една черта на точно определено място на графиката е грешка.
      Така наречените подкрепи и съпротиви са зони с определен диапазон и когато цената е в таква зона според мен се намира в най-голяма неопределеност като визия за бъдещото движение.
      Та според мен тези зони вместо подкрепи и съпротиви е по-добре да се именуват с едно име - зона за реакция - това е ценови интервал в който се очаква цената да реагира по някакъв начин - каква ще е реакцията е трудно да се определи докато цената е в зоната - всеки, който си мисли, че е намерил начин да познава реакцията докато цената е в таква зона, според мен живее в дълбоко заблуждение.
      До колкото тези зони са част от прайс екшън моделите може да се получи приемлив резултат като се използват усилватели на сигнала - може да са фибо нива, патерни от 2 или повече бара вътре в зоната, хармонични или нехармонични модели и т.н.
      Аз имам нещо като ръчна стратегия, която ползвам понякога на бонусарката и тя е комбинация от зони за реакция на цената определени на H1 и фибо нива на М5 - като за бонусарка се получава прилично, не съм тествал на история и нямам точна статистика за очакванията си.
      Използването на тези зони за реакция е по-приемливо според мен за определяне на лимити и стопове и евентуално местене на трейлинг стоп при навлизане на цената в таква зона, отколкото повод за вход.
      Разбира се, че само с тези важни зони не е достатъчно. Има и други фактори които се гледат. Едно от което е импулсни и корективни движения. Общо взето всяка стратегия има няколко фактора които се гледат и се взимат в предвид. Иначе смятам, че имената са добре определени и се използват като понятие от трейдърите.

Роналд Рейгън

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

11. Следните 4 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

minkov (04-09-2021), K_W (05-09-2021), kypa (05-09-2021), Emil Enchev (05-09-2021)

12. 05-09-2021 00:46 #6 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Emil Enchev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Emil Enchev не е на линия
      Централна банка
      Semilir

Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Emil Enchev е отвъд представите Аватара на Emil Enchev
      Град
      София
      Начислени плащания
      3,587.63 USD
      Благодарности
      11 204
      Благодарили са му 10 423 Пъти в
      3 744 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Димитров - хубава тема си пуснал.
      Обаче - или не си случил на ментор, или ти не си бил достатъчно внимателен в час.
      Няма теория да ми опънеш едни черти на графиката и да ги декларираш за съпротиви и подкрепи.
      Още повече по тия черти, драснати на големи фреймове, да отваряме позиции с някакви наши си измислено-декларирани стопове от по двайсе пипоня.
      То си е нонсенс, от където и да го погледнеш.

Пазара не е точна наука и колкото по-рано го приемем, толкова по-тънко ще ни излезе респективно и обучението.

Колегата Минков го е формулирал много добре.
      Просто прекрасно.

Първо - иде реч за ценови диапазони, а не за точни нива, разбирай черти по графиката.

Второ - напълно споделям неговото мнение, че много по-правилно е да дефинираме тези диапазони, като предполагаеми зони, в които се очаква реакция на цената.
      Акцентирам - може би нещо ще се случи, ... тук някъде.
      В този район.
      Евентуално.
      Не по-малко вероятно е и нищо да не се случи.
      Т. е. да няма реакция на цената в зоната.
      Да си я подмине като бърз влак, а ние да си останем със замислен поглед, ... и шапка кинти по-бедни.
      Щото цената се била отблъснала няколко пъти съвсем не означавам че и сега пак ще стане същото.
      Голямо количество нещастни братя трейдъри, гълтат вода точно по тази схема, следвайки "уроците" на пишман интернет ментори.
      Колкото повече "атаки" има към съответните зони, толкова повече нараства и вероятността те да бъдат преодолени.
      Осъзнавам прекрасно, колко еретично звучи това ми твърдение, имайки предвид общоприетото насаждане, че колкото повече неуспешни опити за преодоляване на зоната има, толкова тя ставала била по "силна".
      Приказки под шипковия храст.
      Простичко е - самият факт, че някой се опитва и опитва да мине през този ценови диапазон е достатъчно красноречив.
      Имайки предвид и, че обикновено този 'някой" не е кой и да е.

Темата е твърде многопластова.

Не е интересно да определим тези ценови диапазони на реакция на цената.
      Няма майсторлък тука.
      Те се виждат на графиката.

Ако искаме да вземем парите на нещастното трейдърче отсреща, т. е. нашето съкровище да е щастливо и в семейството ни да цари мир и любов, то трябва по някакъв мистериозен начин да разберем, какво са планирали акулите да се случи при поредното подхождане към съответната ценова зона.
      И точно тук са и парите, ... и многото въпроси.
      И затова и няма как еднозначно да ги изкараме кинтите, само с едните голи черти по графиките.
      Както и K_W сподели.

Минков, аз като радиоелектрончик - оценявам това с усилвателя на сигнала.
      Много на място.

Следва продължение ...
      Вероятно.
      Последна редакция от Emil Enchev : 05-09-2021 на 01:06
      " ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
      Одобрена

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

13. Следните 11 потребители изказват благодарности на Emil Enchev за полезния пост:

Нерегистриран (8), K_W (05-09-2021), minkov (05-09-2021), kypa (05-09-2021)

14. 05-09-2021 07:27 #7 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Нека доуточня, какви точно са пробелмите с нивата на подкрепа и съпротива според мен. Малко е като проблемите при вълновите теории. Присъства голяма доза субективизъм. Да взимаме ли сенките, да не ги ли взимаме, ами то е на нива, но те са по скоро зони, е да но стопа и чакащият ордър се поставя на ниво а не на зона. Сенките на свещите са много проблемни, защото те активират поръчки, а ние няма как да знаем кое е сянка и кое тяло на свещ преди затварянето, на времевия период. И след затварянето може да има поглъщаща свещ с обратна посока, т.е. сянка на свещ от по голям таймфрейм.
      Също така имаме хоризонтални и наклонените нива на подкрепа и съпротива. Имаме и различни фигури като разширяващи се триъгълници, при които ценовото движение дава непрекъснати сигнали за пробив на ниво на подкрепа и съпротива без реално това да е последвано от трендове движение. На практика теорята за нива на подкрепа и съпротива и изглежда доста смислена и приложима, но когато се опиташ да изградиш система с точни ясни правила точната формулировка става почти невъзможна оказва се, че фалшивите сигнали са безброй и явно нещата се връзват много добре но само постфактум, след като вече движенията се случили. Сигналите се получават в момента в който няма как да знаеш пробивът реален ли е или фалшив. А ако чакаш потвърждението се оказва, че е твърде късно за отваряне на позиция и си изпуснал цялото движение. Ситуацията е сходна със системите базирани на пълзящи средни и индикатори, чиито сигнали се оказват изоставащи.

Одобрена

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

15. Следните 8 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (05-09-2021), Нерегистриран (4), kypa (05-09-2021), Emil Enchev (05-09-2021), Vici (01-10-2021)

16. 05-09-2021 12:33 #8 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      В краткосрочен план за т. нар. подкрепи и съпротиви може да се използват основните части на баш дългите барове от актуално движение:

Име:  LCrudeOct21M15.png
Разглеждания: 9995
Размер:  52,2 КБ

В зависимост от това как ценовият ЕКШЪН реагира на тях може да се извършват следните заключения:
      1. Зоните издържат - движението продължава;
      2. Зоните не издържат - движението приключва;
      3. Зоните биват прескачани с малко, след което цената се връща обратно - започва РЕЙДЖЮВИЦА.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

17. Следните 2 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

Emil Enchev (05-09-2021), minkov (05-09-2021)

18. 05-09-2021 16:11 #9 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Централна банка
      Bahagia

Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Нека доуточня, какви точно са пробелмите с нивата на подкрепа и съпротива според мен. Малко е като проблемите при вълновите теории. Присъства голяма доза субективизъм. Да взимаме ли сенките, да не ги ли взимаме, ами то е на нива, но те са по скоро зони, е да но стопа и чакащият ордър се поставя на ниво а не на зона. Сенките на свещите са много проблемни, защото те активират поръчки, а ние няма как да знаем кое е сянка и кое тяло на свещ преди затварянето, на времевия период. И след затварянето може да има поглъщаща свещ с обратна посока, т.е. сянка на свещ от по голям таймфрейм.
      Също така имаме хоризонтални и наклонените нива на подкрепа и съпротива. Имаме и различни фигури като разширяващи се триъгълници, при които ценовото движение дава непрекъснати сигнали за пробив на ниво на подкрепа и съпротива без реално това да е последвано от трендове движение. На практика теорята за нива на подкрепа и съпротива и изглежда доста смислена и приложима, но когато се опиташ да изградиш система с точни ясни правила точната формулировка става почти невъзможна оказва се, че фалшивите сигнали са безброй и явно нещата се връзват много добре но само постфактум, след като вече движенията се случили. Сигналите се получават в момента в който няма как да знаеш пробивът реален ли е или фалшив. А ако чакаш потвърждението се оказва, че е твърде късно за отваряне на позиция и си изпуснал цялото движение. Ситуацията е сходна със системите базирани на пълзящи средни и индикатори, чиито сигнали се оказват изоставащи.
      И е така и не е така. Много е важно първо да си наясно кое движи цената? А това точно е дисбаланса между продавачи и купувачи. Точно това определя и тренда възходящ или низходящ или рейндж. Добре оформен рейндж с ясни подкрепи и съпротива е много доходоносен в повечето случай стига да знаеш какво търсиш. За мен ПА стратегията е една стара и много добре работеща стратегия, ако знаеш какво и как да го правиш. На графиката е пълно отражение на ордерфлоу стига да го разбираш и използваш. Що се отнася до това, че ще чакаш потвърждение и ще пропуснеш сигнал не е страшно. Има различни трейдъри агресивни и пасивни. Едните не чакат потвърждение, другите изчакват повече и търсят повече потвърждения. До този момент аз съм повече от първия. Нямам търпение да вляза и винаги губя от ситуацията. Пазара винаги ми показва и доказва, че търпението е един много силен коз в ръцете на трейдъра само трябва да знае как да го използва. Пропуснат вход въобще не е проблем. Входа в трейдинга въобще не е проблем той е като жената и автобуса винаги идва друг. Изкуството и тънкия момент в трейдинга стигнах до извода е, че това е много точно прицизирания вход. Точно да поставиш входа стопа и таргета. А всичко това е свързано с тези важни нива. В тях са поставени големите ордери и там се бият големите. Импулсните движения показват големия дизбаланс между продавачи и купувачи. Има много неща да се научат, но всичко това е смного труд и стоене пред графиките. Ментора може да те научи на азбуката и да те поправя когато четеш сричките. Но да четеш глатко, точно, бързо и ясно си зависи от теб. За мен трейдинга е като истините бойни изкуства. Има много школи и философии. Ментора е като учителя, но пак всичко е в твойте ръце.

Роналд Рейгън

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

19. Следните 4 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

minkov (05-09-2021), K_W (05-09-2021), Нерегистриран (2)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 05-09-2021 17:53 #10 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ndimitrov73 Виж мнението
      И е така и не е така. Много е важно първо да си наясно кое движи цената?...
      Вярно, че е много важно, ама ако някога си си въобразил, че си наясно какво движи цената, значи си изпаднал в най-голямата възможна заблъда. Не за друго, а защото цената се движи от субекти и фактори за които обикновения трейдър хал хабер си няма и няма никакъв шанс да се добере до подобна информация, особено пък редовно да я ползва. Та КАКВО движи цената даже трябва да не се опитваме да го измислим - нямаме никакъв шанс за успешна мисъл.
      Важният въпрос с който трябва да сме наясно е НАКЪДЕ се движи цената и правилния отговор на този въпрос е ключа към успешния трейдинг. И няма никакъв смисъл да губим вземе и енергия в разсъждения ЗАЩО точно се движи натам.
      Та този въпрос се решава като се определи глобалния тренд.
      И ако имаме вяра в аксиомата, че глобалния тренд не може да се манипулира от никой вече сме стъпили на правилния път към успеха.
      От тук нататък всичко е много по-лесно.
      Имаш стратегия за успеха и трябва да се набележат тактически ходове за да се реализира стратегията - дали ще са подкрепи и съпротиви, дали ще са нива на фибоначи, дали ще са хармонични или нехармонични модели, патерни или друго няма особено значение - въпрос на подготовка и предпочитание на трейдъра.
      Всички тези неща работят много по-успешно когато са в посока на глобалния тренд и имат лоши резултати когато са против тренда.

Това е и основата на трендовата търговия и тя е за предпочитане.
      Другият вариант е търговия в рейдж, ама това е за много напреднали и изисква много повече напрежение, а и в дългосрочен план е по-малко перспективна.

Одобрена

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

22. Следните 5 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

K_W (05-09-2021), Нерегистриран (2), Emil Enchev (06-09-2021), Vici (01-10-2021)

+ Отговор в тема
    Страница 1 от 2 1 2
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти