Бих искал да споделя някои мои мисли по въпроса с крос валутните двойки на пазара, които по някаква причина ми се струва, че се различават от мненията на другите трейдъри.
Значи крос двойките и особено EUR/JPY и GBP/JPY са ми предпочитани за търговия - по принцип имат по-голяма волатилност от основните двойки и дават по-добри възможности за печалби. Е съответно осигуряват и екстрата за по-големи загуби.
Въпросът е в следното - аз никога не правя никакъв анализ на графиката на тези двойки защото ми се струва безсмислено, след като техния курс се определя на база основните валутни двойки.
Системата ми за търговия се базира на анализ на основните двойки - например за EUR/JPY - как си определям входа - анализирам EUR/USD и USD/JPY и ако и в двете валутни двойки получа сигнал за покупка по едно и също време, купувам EUR/JPY независимо от това как изглежда графиката на двойката EUR/JPY в момента.
Струва ми се безкрайно безсмислено да опредлеям нива на подкрепи, съпротиви и т.н. за кросовата двойка, и междувременно обаче постоянно наблюдавам различни технически анализи, които го правят - аз ли съм прав или различните водещи анализатори, и въобще има ли смисъл от техничесни анализ на кросовите двойки.
Държа да споделя, че по начина, по който търгувам имам сравнително добри резултати и съм доволен от системата си.