-
29-03-2020 00:45
Според какви характеристики трябва да избираме пазарите, които да търгуваме?
Финансовите пазари съществуващи към момента са хиляди, най-разнообразни като вид, местоположение на борсата и участници. Със сигурност не е по силите на обикновения трейдър да търгува всички тях едновременно.
Как да изберем оптимално кои пазари да търгуваме и кои не? Какви характеристики на пазара трябва да вземем под внимание? Какви характеристики на нас самите трябва да съпоставим с тях?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
29-03-2020 10:19
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Пазарите които търгуваме според мен е добре да се подбират според метода и начина на търговия, една стратегия не работи по еднакъв начин на различните двойки също на петрол, злато индекси, акции. И то си е близко до ума да кажем, че където най-добре се представя там да я ползваме, но съвсем не е толкова лесно, всичко трябва да премине през проверка и тестове. Остава открит и въпроса когато ползваме няколко инструмента и имаме повече сигнали, кои да вземем и кои да пропуснем за да не увеличим риска, или пък вземаме всички с намален обем. Става неприятно в подобна ситуация на избор да избереш губещия инструмент и да гледаш как този който си пропуснал пердаши в посоката ти. Ако пък се търгува по дългосрочно и една позиция се държи седмици и месеци то също е важно и суапа да се гледа че да не стане печелившата стратегия губеща заради суапа.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 6 потребители изказват благодарности на hanuman за полезния пост:
Alex1977 (29-03-2020), minkov (29-03-2020), jssj (29-03-2020), alba (29-03-2020), kypa (29-03-2020), Barbaron (30-03-2020)
-
29-03-2020 11:12
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Първият критерий за мен е местоположението на пазара. Ако работното му време не съвпада с биологичния ми часовник не го и поглеждам даже. Обръщането на ритъма на живот поражда проблеми от психологическо, здравословно и социално естество, които не си струва да си причинявам. Поради тази причина съм отписал Япония, Хонг Конг и Австралия въпреки, че обемите и ликвидността са повече от прилични.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 9 потребители изказват благодарности на gambletrade за полезния пост:
Alex1977 (29-03-2020),
Нерегистриран (2), hanuman (29-03-2020), minkov (29-03-2020), jssj (29-03-2020), alba (29-03-2020), kypa (29-03-2020), Barbaron (30-03-2020)
-
29-03-2020 11:27
при мен лично и останалите като мен по тъпи парчета се учим или поне за себе си да спомена че аз се уча следствие на грешка която осъзнавам че е показателна как тряябва да се действа!пазара учи и няма родени богове.задължително е да загубиш първоначално за да осмислиш на кое хоро си се хванал и за да можеш да му хванеш таката с който после да успяваш да печелиш.както колегата над мен е писал е много важно да търгуваш неща които са ти в биологичният часовник за да можеш да бъдеш спокоен и свеж по време на пазара в който търгуваш.за българия постоянен трейд на японски акции те обрича на торбички под очите и главозамайване освен ако не работиш нещо само нощем дълго време и не си си обърнал часовника за действие (демек нощем да си свеж).ще повторя и нещо което повечето хора не осъзнават а то е че за да си добър във трейдингът абсолютно не е задължително да си завършил икономика .помага но не е задължително .
Следните 18 потребители изказват благодарности на Alex1977 за полезния пост:
hanuman (29-03-2020), minkov (29-03-2020),
Нерегистриран (5), jssj (29-03-2020), gambletrade (29-03-2020), alba (29-03-2020), kypa (29-03-2020), Barbaron (30-03-2020), Vik1 (31-03-2020), kikicha (05-04-2020), koceto1111 (07-04-2020), Vili (08-04-2020), jeksana (09-04-2020), Orha (07-06-2020)
-
29-03-2020 17:52
За мене е важно този пазар да е достъпен. Това значи максимален брой брокери да предлагат достъп до него. При това с приемливи за мене условия. Мога да изброя някои от условията, които са определящи според мене. Това е да има лесни начини за депозиране и теглене на парични средства. Финансовите инструменти на въпросния пазар да са сравнително евтини и с добра ликвидност. Да има и приемлива волатилност. Аз честно казано не знам колко са финансовите пазари на този свят? Следя основно тези, на които се предлага търговия с валутни двойки, злато, петрол и индекси. Това е най-често предлаганото от повечето брокери. Тука ще спомена, че специално за тези инструменти е създадена удобна платформа, на която да бъдат търгувани. Говоря за метатрадер 4. Логично тя е най-популярна за повечето участници на пазарите, защото е лесна и удобна за работа. Добре знам, че имам и много други платформи. Много от тях са сложни и там сигурно предимно търгуват големите професионалисти. Аз все пак съм една аматьорка в света на финансовите пазари.
Следните 15 потребители изказват благодарности на alba за полезния пост:
kypa (29-03-2020), gambletrade (29-03-2020), jssj (29-03-2020), Alex1977 (29-03-2020), Barbaron (30-03-2020),
Нерегистриран (10)
-
29-03-2020 18:29
Един от най-важните фактори за избор на пазар е евтиният достъп - разходите под формата на спред и депозит да бъдат колкото се може по-малки спрямо очакваните и евентуално някой ден реалните печалби. За изчисляването на относителната цена на спреда можем да калкулираме като съпоставим номиналната стойност на средно заплащаният спред със стоповете, които ще трябва да плащаме и с лимитите, които някой ден можем да приберем. Според мен най-често необходимото напасване на дадена система за конкретен пазар са размерите на стоповете, лимитите и като следствие от тях съотношението риск/печалби (или разход/надежди съответно).
А тези размери се определят от техническите характеристики на пазара - съотношение между брой спекуланти и брой лица реално обменящи едноименният актив, съотношения между тези две категории и обемите, търгувани от маркет-мейкърите най-вече. Разбира се това са само предположения, в реалността поне за обикновения трейдър като ние не е възможно да бъде доказано.
Следните 8 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
alba (29-03-2020), gambletrade (29-03-2020), jssj (29-03-2020), Alex1977 (29-03-2020), Barbaron (30-03-2020),
Нерегистриран (3)
-
31-03-2020 18:16
Преди да изберем къде да търгуваме е логично да опознаем видовете финансови пазари. Съвсем повърхностно естествено. Без да вникваме във всички подробности, но гледайки най-важните характеристики на тези пазари. Какво представляват финансовите пазари? Това най-общо казано са местата, където се извършва търговията с разнообразни финансови инструменти. Имаме както национални така и международни пазари. Там търговците купуват или продават различни финансови инструменти с цел постигане на печалби. Нищо неразбираемо и сложно. Ето и накратко кои са най-важните пазари: валутен или форекс - за валутни двойки, за суровини - злато, петрол, сребро и др., капиталов - за акции и облигации, деривати - за ЦФД, ипотечен - за дългосрочни заеми, застрахователен, криптоборси - за крипто валути. Освен това финансовите пазари се разделят на първични и вторични, борсови и извънборсови, дългови и дялови.
Това е най-бегло представена информацията без да съм се стремяла да бъда изчерпателна. Аз лично съм запозната само с два от финансовите пазари - валутния и този за суровини.
Следните 9 потребители изказват благодарности на alba за полезния пост:
Нерегистриран (7), kypa (31-03-2020), Barbaron (01-04-2020)
-
31-03-2020 22:10
Фактор за избор на пазар могат да бъдат и новините по телевизорът.
Ако един пазар започне да се споменава изключително често с повод и без повод това обикновено означава, че във финансовата и полит-икономическа системи е извършват целенасочени реструктуриращи процеси с висока от гледна точка на Консперацията важност. Дори да не можем да разберем на момента какви точно са те би трябвало да забележим, когато те завършат. Тогава би трябвало да завършат и пазарните движения, или поне основни етапи от тях.
Разбира се не трябва да се поддаваме на конкретните митове и легенди, които разказват по телевизорът - правилният план за действие е да изчакаме пикът в прогнозите на експерти и аналлизатори за дадена посока и да влезем тежко в обратната. Един от пресните примери са изказванията за цената на биткойня в края на 2017 година за предстоящи стойности между 10^5 и 10^6.
Следният потребител изказва благодарност на kypa за полезния пост: