83 ..пази се от чуковете , че здраво удрят ама като ударят..![]()
83 ..пази се от чуковете , че здраво удрят ама като ударят..![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
На 1М е изключително рисковано да се влиза със сделка, тъй като графиката е наситена от прекалено много колебания...3 На ТФ 1М и 5М пробвала ли ги и дали ще работят?
За тази стратегия е най-добре да се използват графики с ТФ над 5М...използваните индикатори го изискват.
Аз лично с тази стратегия, а и по принцип търгувам на минималене ТФ М30. Там са по изчистени движенията и сигналите, а пък и профита си е по значителен.
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
Мерси за съвета.
Питах защото търгувам на ТФ 1М , но ако сигнала го забележа на по-голям Тф определно ще следя как ще се развие.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ти колко печелиш средно като търгуваш на М1? Повече от 50 пипса хващаш ли ? С тази стратегия може и да ги хванеш, но по пронцип питам.
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
на м1 не може да чакаш 50 пипа , няма как да станеТи колко печелиш средно като търгуваш на М1? Повече от 50 пипса хващаш ли ? С тази стратегия може и да ги хванеш, но по пронцип питам.
ако това все пак се получи , би означавало че покачването или спада не са от този фрейм .
ина м1 , може да си докараш по около 7 до 12 пипа в трейд , зависи все пак къде го взимаш ..
но говорим само за м1
Влизам на 1М но следя 5М и 15М правил съм от една позиция по 70 пипа, затварял съм и на + 6-7 но в деня задължително имам поне една сделка за +20 пък и нагоре. А дневната ми цел е 60пипа. Но за този сигнал не съм следял до момента на 1М и незнам какъв профит може да даде.
Здравейте, колеги.
Вчера вечер забелязах едни свещи на златото,
на които бих искала да ви обърна внимание:
Първо ще разгледам свещите, оградени в червена елипса.
Там виждате две свещи със срещуположни дълги сенки, разположени точно както е описано в стратегията.
Но за мен това е фалшив сигнал и няма да проработи .
Защо?
1. Никога не трябва да забравяте какво ще рече "чук".
Според Стив Нисън, който е открил и описал за европейските трейдъри
"тайното оръжие на самураите" - свещите:
"чук" е свещ, чиято дълга сянка е поне два и половина пъти по-дълга от тялото и,
"обесен човек" сама по себе си е свещ, обратна на "чук", т.е. по същество тя е обърнат "чук".
Но да не издребняваме, тъй като това е пазар все пак, а не математика.
Аз възприемам за чук всяка свещ, която има сянка от едната страна, равна по дължина поне на тялото и,
а от другата страна няма, или има съвсем незначителна сянка.
Забелязала, съм, че такива свещи също много успешно подават сигнали.
При свещите в червената елипса за "чук" може да се приеме само първата свещ,
чиято дълга сянка е приблизително равна на тялото и.
Що се касае втората свещ, то тя много трудно би могла да бъде наречена "обърнат чук" или още "обесен човек".
Сами виждате, че нейната дълга сянка по дължина е не повече от 2/3 от дължината на тялото и.
2. Дори и с множество условности тези две свещи да приличат донякъде на разглеждания модел,
то сянката на втората свещ на практика е достигнала средния болинджър и няма никаква гаранция, че цената ще продължи да пропада.
Както се е и случило.
Т.е. на такъв "сигнал" не се подвеждайте да отваряте позиции.
Добро Утро Иве .................
Това да ти прилича на два чука ? според твоята теория
Благодаря Предварително !!!
http://www.mql5.com/en/charts/141315...staforex-group
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
Здравей, Speculanta.Добро Утро Иве .................
Това да ти прилича на два чука ? според твоята теория
Благодаря Предварително !!!
http://www.mql5.com/en/charts/141315...staforex-group
за да коментирам картинката, ми е нужна не мрежата, а болинджърите.
Далеч не всеки две свещи със срещуположни сенки са сигнал за вход на позиция.
Моля те да махнеш мрежата, да увеличиш мащаба, за да са ясно различими свещите, които коментираме,
и най-важното, да прикачиш болинджърите.
Благодаря.