Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Фицка, ТП ми е между ф2,00 1,63351 и МR1 1.63335Ми търси тогава цел на @6340 -------------
Ако има моя грешка +,- 1-2-3 пипа при опъването на фибото и става мазано
Затова пускам няколко пипа по надолу ТП да ми е мирна главата.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (05-02-2014)
Днешният ден се разви като миналогодишният февруарски четвъртък
Много добре е да се отбележиИма си много добре изразена цикличност през периодите
Така. Отваряме календара и гледаме днешният ден, с кой ден от миналата година съвпада:
Днешният ден: http://www.************.com/calendar.php?week=feb2.2014
Миналогодишният: http://www.************.com/calendar.php?week=feb3.2013
И денят през 2013 изглежда така:
Сега през 2014 изглежда така:
И в двата случая има много голямо движение с голяма скорост и почти никакви корекции и накрая всичко свършва.
След това обаче има и петък и НФП, което е утре.
Миналата година (2013) през утрешният ден се е случило това:
Което си е много добре, обаче е НФП и трябва много да се внимава, че както може да е добре, така може да се случи и нещо такова отново:
Общо взето такива дни, аз лично хич не ги харесвам, защото не мога да ги търгувам, а риска с евентуален вход ми идва доста по-голям. А хич не обичам да давам излишни стопове, заради едното кликане на мишката![]()
Интересно е да направиш такъв паралел, доста от дните си приличат и можеш да познаеш какво се случва на база тенденции. Обаче се сещам нещо - ще прескочиш ли технически правилен сигнал ако сметнеш, че има риск от новини или нещо друго?
Ако новината е в 15:30, а сигнал ми е в 14:25 и го взема и отиде на плюс 20 да кажем, оставам в позиция
Новината е просто забързано движение, а когато входа е по-тренда, толкова по-добре. Но ако сигнал е в 15:20, тогава не се взима
Зависи от динамиката. Ако са равномерни барчета от порядъка на 3-7пипа средно, тогава е перфектно, но станат ли по 30-40пипса овърлап....нищо не правя.
dzvero (08-02-2014)
След новината, да разбира се
От новините следя главно NFP, FOMC, FOMC minutes, Philly FED. Лихвите разбира сеТези винаги са през един и същи час и ден
Освен ако не е станало нещо та да ги отложат, но се случва много много рядко. Както при спирането на правителството есента и имаше забавяне с три седмици мисля на НФП-то тогава.
Често пъти покрай тези новини има и други важни които допълнително усилват ефекта
100, това просто условие също предотвратява множество излишни стопове![]()
Аз не го правя така и също не удрям стопове на новините, на графиката горе е един от примерите какво се случва обикновено при провал. Когато тествам внимавам само около американските новини, но честно казано входовете са така описани, че няма никакво значение дали знам има ли и какви са. А дори да ми удари стопа следващия вход е 30+ пипса, на картинката и това се вижда.
Олег, трябва да ти правя резултати по моя начин за двата месеца, които и ти постна![]()