Аз не виждам никакъв резон в това да се гледа графика на която не се знае периода...............това което ти показва графиката е единствено изменение на цената на инструмента за определен период време........нищо друго...........
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тогава какъв е смисъла да се гледа дневна или Н4 ?
Същото го има на м5 и м15, с тази разлика, че възможностите са в пъти повече за същото време.
Е на М5 нямаш 24 часово измененние на цената,там е до 6 часа...............
----------
Ако си си определил стратегия с по дългосрочен инвестиционен период това не ти дава нужната информация...............
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
въйиииииии... замислих съ...![]()
![]()
още една причина да не мож да съ определи таймфрейм дет да съ пИчели най-много на него би трябвало да е различната продължителност на печелившите Зделки от един и същ таймфрейм
![]()
![]()
![]()
Това е чисто субективно и зависи единствено и само от трейдъра.......................
Напиши на всяка от седемте графики, какъв фрейм е. аз не мога да ги различа. Нали си математик, че и физик по професия. Или сега ще ми кажеш, че то тва не е проста работа и трябва да имаш минимум докторантура ?
==================================================
Ами аз вече ти го казах бе Олег ама ти пак не го разбра
За последен път ще го повторя и повече няма да говоря щото пак няма да го разбереш
Броиш опашки
Иначе казано изчисляваш за период от 50-60 барчета средната дължина на опашките и също така средната абсолютна стойност на тялото на свещите
Сравняваш ги двете
За по просто може да ги разделиш едно на друго
Ако разделиш средната големина на опашките на средната големина от максималната стойност на тялото на свещите,колкото по голямо число получиш толкова ти е по висок тайм фрема .
Математически ,в програмен вид това изглежда така:
for(i=Bar; i>=0; i--) H =iMA(0,0,60,0,MODE_LWMA,PRICE_HIGH,i) -iMA(0,0,60,0,MODE_LWMA,PRICE_LOW,i);
това е усреднената разлика на хайд и лоу за 60 барчета
От нея изваждаш средната големина на максимума на тялото като за целта първо го дефинираш
for(i=Bar; i>=0; i--) Т =MathAbs(iMA(0,0,60,0,MODE_LWMA,PRICE_CLOSE,i) -iMA(0,0,60,0,MODE_LWMA,PRICE_OPEN,i));
Ще получиш средна големина на опашките
Остава ти да си съставиш коефициента който ще ти определи разряда на тайм фрейма
К = (K-T )/T
Това е
Които има очи ще види , който има уши ще чуе, а останалите могат да си останат слепи и глухи като тебе![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Напиши на всяка от седемте графики, какъв фрейм е. аз не мога да ги различа. Нали си математик, че и физик по професия. Или сега ще ми кажеш, че то тва не е проста работа и трябва да имаш минимум докторантура ?
За последен път ще го повторя и повече няма да говоря щото пак няма да го разбереш
Броиш опашки
Иначе казано изчисляваш за период от 50-60 барчета средната дължина на опашките и също така средната абсолютна стойност на тялото на свещите
Сравняваш ги двете
Ако разделиш средната големина на опашките на средната големина от максималната стойност на тялото на свещите,колкото по голямо число получиш толкова ти е по висок тайм фрема .
for(i=Bar; i>=0; i--) H =iMA(0,0,60,0,MODE_LWMA,PRICE_HIGH,i) -iMA(0,0,60,0,MODE_LWMA,PRICE_LOW,i);
От нея изваждаш средната големина на максимума на тялото като за целта първо го дефинираш
for(i=Bar; i>=0; i--) Т =MathAbs(iMA(0,0,60,0,MODE_LWMA,PRICE_CLOSE,i) -iMA(0,0,60,0,MODE_LWMA,PRICE_OPEN,i));
Остава ти да си съставиш коефициента който ще ти определи разряда на тайм фрейма
К = (K-T )/T
Това е
Които има очи ще види , който има уши ще чуе, а останалите могат да си останат слепи и глухи като тебе
И все пак не отговори коя графика, кой фрейм изобразява.
Математиката е голяма работа, обаче от всичкото което си изписал, не виждам практическа полза. И как това ни дава насока, кой фрейм е "по-добър".
Но пък използвам гугъл и виж какво намерих.
Съотношението между рейнджа на опен/клоуз и хай/лоу е винаги около 2
Иди го разбери как се получава, че независимо от фрейма, все толкова се получава и то при различни инструменти![]()
http://quant.stackexchange.com/quest...nge-close-to-2
Смяяяятай
Може да не съм математик, обаче в тоз линк който ти дадох, са писали явно бая разбиращи и са казали същото което и аз![]()
Ти да не си по професия програмист?Напиши на всяка от седемте графики, какъв фрейм е. аз не мога да ги различа. Нали си математик, че и физик по професия. Или сега ще ми кажеш, че то тва не е проста работа и трябва да имаш минимум докторантура ?
Броиш опашки
Сравняваш ги двете
К = (K-T )/T
Това е
Които има очи ще види , който има уши ще чуе, а останалите могат да си останат слепи и глухи като тебе
доста смело си ги написал операторите.
само не мога да разбера това Visual Basic ли е или не?
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
Съжалявам Олег ама практическата полза мисля да си оставя за себе сиИ все пак не отговори коя графика, кой фрейм изобразява.
Математиката е голяма работа, обаче от всичкото което си изписал, не виждам практическа полза. И как това ни дава насока, кой фрейм е "по-добър".
Но пък използвам гугъл и виж какво намерих.
Съотношението между рейнджа на опен/клоуз и хай/лоу е винаги около 2
Иди го разбери как се получава, че независимо от фрейма, все толкова се получава и то при различни инструменти![]()
http://quant.stackexchange.com/quest...nge-close-to-2
Смяяяятай
Може да не съм математик, обаче в тоз линк който ти дадох, са писали явно бая разбиращи и са казали същото което и аз
Но Все пак ти благодаря че покрай твоите глупости възникна тази идея
Значи все пак не си беполезен
Този линк ,който си пуснал се отнася за функцията на Винер която когато на времето я учихме, я бяхме кръстили математичското чудовище
И също като теб бяхме млади и си мислехме че от това чудовище файда няма.
А то виж излиза че с помоща на това непрекъснато но невъзможно да се диференциране чудовище можели да се описват случайни процеси и да се строят фрактали
Като резюме ще ти кажа
Ако ти си прав и не може да се различат тайм фремовете значи те се подчиняват на винеровото чудовище и отношенето при всички ще е около 2 както пише в твоята връзка
И сега вече става интересно
Ако това е така
КАКТО ТИ ГО КАЗВАШ ЧЕ ТАЙМ ФРЕЙМОВЕТЕ СА НЕРАЗЛИЧИМИ
то Фореска е абсолютно случайна величина каквото е брауновото движение на молекулите и като такъв е
АБСОЛЮТНО НЕПРЕДСКАЗУЕМ
.... и ние не можем да печелим от него.
Ако пък форекса не се подчинява винаги на Винеровата функция и от време на време той е предвидим то тайм фремовите му ще могат да се различат един от друг по математечски признак.
Прочее като ми остане време ще се опитам да направя индикатор за да илюстрирам казаното до сега ,и с чиято помещ се надявам да отговориме на въпроса дали могат да се различават тайм фремовете.
----------
Това е само илюстрация а не е точен код
Липсват скобки и един ред за формиране на мувинг от едномерен масив
Това е мета езика на МТ4 който е подобен на С+
Последна редакция от saxsten : 22-12-2013 на 22:54
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване