Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
те ви шум.........тук е май най-голям....не знам какъв таймфрейм е.....
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
По никакъв начин не може да ти дава съотношение риск/печалба,понеже тези променливи не фигурират.............там ясно е написано коя е подинтегралната функция и кои са променливите.........все едно да търсиш круши под ябълката.........
Напиши на всяка от седемте графики, какъв фрейм е. аз не мога да ги различа. Нали си математик, че и физик по професия. Или сега ще ми кажеш, че то тва не е проста работа и трябва да имаш минимум докторантура ?!То Олегчо пак ще дрънка глупости и пак до никъде няма да я докара но аз ще ви кажа един лесен начин да различавате М1 от останалите големи фреймове
На М1 средното количествоно на опашкине на свещите е по малко в сравнение с по високите фреймове
Тази закономерност я има навсякъде
Колкото по висок тайм фрема толкоз по дълги опашки
Само трябва да се интегрират за определен времеви период и да се сравнят големините на опащките спрямо таз на свещите
Човека на Райчев освен интеграл в подинтегралната функция е приложил и логаритмуване , вероятно за да има по добра прецизност
Е как сега да не могат да се различат
----------
Тогава задавам въпроса така.
Необходима ли ми е тази крива за да разбера кой фрейм е най-подходящ за системата ми на търгуване ?
И ако не ми е необходима, за какво ми е въобще ?
Тази крива показва някаква стойност, която реално няма отношение към параметрите на системата ми. За какво да я използвам ?
http://zamunda.net/details.php?id=100496&hit=1ето го..........
GGBG (22-12-2013)
Ако си избрал скалпа за система за търговия,тази крива изобщо не те интересува и е все тая дали я знаеш или не.Ако си избрал система с по-дългосрочен трейдинг тази крива може да ти покаже в коя зона е най ефективно да следиш графиките и да си търсиш входове.........нищо повече.........п.п.само да допълня...след дневна на големите фреймове не е ефективно понеже времевата променлива става прекалено голяма спрямо изменението на цената,че не дава реална представа.и ако се замислиш ще видиш,че е така за един интервал от примерно един месец цената може почти да не се промени за целия период,или да направи рязък скок на някъде в последния час на месеца,което с нищо няма да ти е помогнало,ако цял месец си гледал месечната графика.........Тогава задавам въпроса така.
Необходима ли ми е тази крива за да разбера кой фрейм е най-подходящ за системата ми на търгуване ?
И ако не ми е необходима, за какво ми е въобще ?
Тази крива показва някаква стойност, която реално няма отношение към параметрите на системата ми. За какво да я използвам ?
Еййййййййййй....добре че съфорумците са поизписали нещо в таз тема, че да се вкара малко конструктивизъмНек се понаучи създателя на нещо
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Aко не се знае предварително периода на графиката, то се гледат само и единствено баровете, то няма значение колко време си чакал за образуването им.Ако си избрал скалпа за система за търговия,тази крива изобщо не те интересува и е все тая дали я знаеш или не.Ако си избрал система с по-дългосрочен трейдинг тази крива може да ти покаже в коя зона е най ефективно да следиш графиките и да си търсиш входове.........нищо повече.........п.п.само да допълня...след дневна на големите фреймове не е ефективно понеже времевата променлива става прекалено голяма спрямо изменението на цената,че не дава реална представа.и ако се замислиш ще видиш,че е така за един интервал от примерно един месец цената може почти да не се промени за целия период,или да направи рязък скок на някъде в последния час на месеца,което с нищо няма да ти е помогнало,ако цял месец си гледал месечната графика.........
Баровете си имат OHLC и толкова. Това което си описал, няма зависимост с фрейма. Случва се на всички фреймове![]()
Аз също не мога да разбера какъв тайм фрейм се гледа, ако няма скалаосвен ако не се гледа в резлно време
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН