На дневна точно така се оправям с малкото на брой сигнали като гледам доста двойки и пускам сигналите на всички.И спреда не е голям проблем при стотина пипса стоп 7-10 спред не са проблем.Нямам проблем да имам няколко позиции отворени. Честно казано не получавам просто толкова много сигнали за да съм мислил за това, но се сещам случаи да съм имал 3 даже и 4 позиции отворени едновременно. Третирам всяка валутна двойка по отделно и не гледам за корелации, въпреки че понякога се получават спънки. Така например скоро имах къса AUDCAD и къса CADJPY които са в негативна корелация и реално двете позиции се хеджираха.
Съжелявам отнесох се.
С две думи - отварям нова
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Точно така. Аз обикновено между 20-25 валутни двойки следя като от време на време ги сменям според това кое трендва и кое не. USDTRY ми е любима напоследък примерно![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нея пък не съм я поглеждал,трябва да и хвърля едно око,да видя как е според моите системки.
Бернанке ми обра стопа при AUDCAD на -0,7%Жив и здрав да е, приключва си мандата човека.
Може би си спомняте, че пуснах вчера графика с AUDJPY и защо НЕ трябва да влизаме в къси там. Днес мнението ми се потвърди:
ИНтересното е, че този бар може да бъде възприет като сигнал за дълги (engulfing bar), но отново не бих препоръчал тъй като целия този канал си е една голяма мацаница...
Сега към EURUSD. Доста силен мечи сигнал... ако трябва да съм честен, на върха на пръстите ми е да влезна къси, но такива сигнали трябва да се пропускат. Две причи - последния мечи бар не се намира на абсолютен high на движението; и първото проблемно ниво е прекалено близко (1.3620). Да, може и да е сполучлив сигнал, но ще пропусна поне лично аз.
EURAUD също даде price action signal. На хубаво място...
Голямо кръгло число... ниво не достигано от години на ред. Очаква се спад, НО... и този сигнал ще пропусна. Две неща не ми харесват в ситуацията - бара е прекалено малък сравнен с предните барове, и е "забит" в това ниво 1.5440 което си изглежда проблемно. Също както eurusd може и да се окаже хубав сигнал, но не и за мен...
И сега нещо за което споменах по-рано, че ми е в watchlist-a CADJPY. Миналата седмица затворихме над 97.00, което си беше силна съпротива през последните 6 месеца.
По-рано през седмицата имахме Daily close над това ниво, но бе последвано от много силен мечи бар обратно под 97. НО, днескащните събития произведоха този страхотен outside bar, който отново затвори над 97.
Това за мен не е точно А+ сигнал(поради мацаницата последните дни, но е достатъчно добър сигнал + потвърдждение от weekly за дълги. Така че там слагаме buy stop на 97.70 като първа цел ще бъде 98.80, а според зависи може и 99.50-100.00 да гоним. Стоп малко под 97.00
Толкоз от мен
Последна редакция от raitchev : 19-12-2013 на 00:25
jivko78 (19-12-2013)
А по малките графики имаше страхотни ПА сигнали, които на мен ми донесоха 100 пипа..............
Сега към EURUSD. Доста силен мечи сигнал... ако трябва да съм честен, на върха на пръстите ми е да влезна къси, но такива сигнали трябва да се пропускат. Две причи - последния мечи бар не се намира на абсолютен high на движението; и първото проблемно ниво е прекалено близко (1.3620). Да, може и да е сполучлив сигнал, но ще пропусна поне лично аз.
............![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
фицката (19-12-2013)
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
фицката (19-12-2013)
Колега това са доста двойки ...щом успяваш да ги следиш добре.................................................. .................................................. ..................................
----------
аз винаги гледам за корелации, много често едната двойка два сигнал преди другата и така вече очаквам и сигнал за другата двойка .................................................. .....