А защо трябва да мислим, че нашата вселена е съвършена, нима можем да сравняваме с други такива
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
Разбирам те. Говориш за така наречената Божия намеса.
Аз вчера повдигах подобен въпрос в дискусията относно числата на Фибоначи. Как така те са заложени навсякъде в природата!!!??? Защо ДНК може да се разглежда като универсален алгоритъм за всичко живо и не е ли действително Вселената една софтуерна симулация на висша цивилизация!? Ето такъв ход на размисли...
Може би ще ти бъде интересно да видиш тези линкове:
http://megavselena.com/vselenata-e-k...sivilizatsiya/
http://megavselena.com/tyrsyat-izvyn...chniya-ni-kod/Ами както и да я наричаме, тя си е все там, някъде ... и действа
Съгласна съм с въпросите, които си повдигнал, с изключение на това в червено, и не за друго, а защото отново липсва втория елемент от принципа на двойствеността. След толкова години размисли и търсения в тази област, се убедих, че елементите винаги са два - независимо дали ги виждаме/чуваме/пипаме/усещаме/разбираме и т.н.
Между другото, на мен лично ми е по-интересно не КАКВО, а ЗАЩО? Не откъде идваме, как и т.н., а какво всъщност правим тук, каква е задачата ни![]()
Благодаря за линкчетата - разгледах ги по диагоналната система, но после ще ги прочета по-задълбочено
----------
Съвършено е нещото, на което не можеш да намериш недостатък. Ако се замислиш и поразсъждаваш и понаблюдаваш нещата и процесите, ще разбереш самото съвършенство![]()
Безплатен обяд няма!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Безплатен обяд няма!
Но като нямаме база за сравнение как можем да го наречем съвършено? Гледал съм доста неща за вселената ни и много съм и прочел.
Едно от нещата което ме впечатлява по скоро предизвиква страхопочитания е пулсара.
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
Добре де, щом си разсъждавал, дай един пример - кое в тази вселена е излишно, или недостатъчно, или не е във вида, в който трябва да бъде. Нещо от този род. Отправната ни точка сме ние, тук, на Земята, затова казвам, че е съвършено за нас. Значи, това да е нещо, което за нас е .... това, което посочих. Ама ... сега да не ме отпратиш в някакви научни дебри .... нека да е нещо, което е по-познато![]()
Безплатен обяд няма!
Добро утро, колеги!
От днес тук за няколко дни ще имаме индианско лято - температурите ще се вдигнат до 15-16 градуса!
А ето тук една статия относно цените на тока в любимата ми провинция Квебек:
http://www.theglobeandmail.com/repor...ticle15155999/
вие сте си направо щастливциДобро утро, колеги!
От днес тук за няколко дни ще имаме индианско лято - температурите ще се вдигнат до 15-16 градуса!
А ето тук една статия относно цените на тока в любимата ми провинция Квебек:
http://www.theglobeandmail.com/repor...ticle15155999/
добро утрои успешен ден
Безплатен обяд няма!
Благодаря, пожелавам ти го и на теб!
Happy68 (31-10-2013)