Здравейте,ами трябва да се внимава има втори по-нисък връх и доста по ниско второ дъно,дали ще направи трети връх те това е въпроса
....
![]()
Здравейте,ами трябва да се внимава има втори по-нисък връх и доста по ниско второ дъно,дали ще направи трети връх те това е въпроса
....
![]()
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Все още държа късата позиция, за която писах в последния си пост в тази тема (https://forum.bg/showthread.php?9184...29#post1965729). Да, трябва да призная, че този петък, отпускарски за мен, бях неприятно изненадан от движението от точка C до точка D на последния триъгълник оформен от ABCD формацията, която съм нарисувал на графиката. Преди това, движението от B до C беше съвсем закономерно според мен и очаквано от мен, но надеждите ми то да продължи бяха безкомпромисно разбити със сериозна контра на късия тренд, и то такава, че почти да ми падне стопа.
Да, моя е вината, че не бях преместил стопа на нула, но... Какво всъщност се случи? Точка D, до която цената достигна, около 1.1742, всъщност е опит за пробив на продължената трендлиния по предходните две връхчета на графиката. Опитът за пробив на биковете беше неуспешен и вече отново сме свидетели на мечи превес. Това е доказателство, че понякога и простите трендлинии не трябва да бъдат подценявани и могат да бъдат не лош ориентир, когато по-сложните рисунки по графиката нищо не показват или подсказват.
Нарисуванта от мен нова ABCD формация напълно според очакванията ми не ми даде никаква посока или насока, което е нормално, след като цената е била в рейндж около седмица. Вилата на Андрю също няма да покаже нищо ново, но се очертава интересна седмица с икономически новини, които явно по-внимателно трябва да преценя дали няма да окажат силно влияние на графиката, както се случи този петък. Сега разбира се е лесно да се каже, че е можело да се влезе в къса позиция на много по-високо ниво, около или под точка D, но това засега са пропуснати ползи. Този път ще си помисля за стоп на малък плюс, за да се застраховам от още една бича шега на пазара.
![]()
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Нерегистриран (1), Aquila (02-09-2025)
Къси евро-долар от 1,1636
- Симкус от ЕЦБ: По-скоро е вярно, отколкото не, че предстои ново сваляне на лихва
- Пейролите в петък ще са добри по мои предварителни оценки. Това ще означава веротно само едно сваляне на лихва от Фед до края на годината само с 0,25 базисни пункта.
- Франция е изправена пред потенциален колапс на правителството си още в понеделник когато вот на недоверие може да свали настоящото ръководство на страната и плана му за намаляване на разходите.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
REDA (02-09-2025)
Направих добавка към късите евра на 1,1663 като стопа съм го сложил чак на 1,2000.
При лоши пейроли в петък ще преценя дали да затворя позиция или да чакам какво ще се случи във Франция.
REDA (03-09-2025)
Лоши пейроли и лош анализ от моя страна. Все още обаче държа къси евра. Нека видим какво ще е решението на Тръмп към Русия и какво ще стане понеделник във Франция.
REDA (09-09-2025)
Затворени къси евра на загуба на 1,1760.
Правителството във Франция падна, но това не оказа негативния ефект който очаквах.
Тръмп така и не се решава на пълна блокада на Русия заедно с ЕС. Нещо за което заплашваше и трябваше да се случи още в петък.
REDA (09-09-2025)