Лоши данни за инфлацията в Германия и Франция, което означава, че ще видим и лоши данни за Еврозона в понеделник.
Лоши за моите дълги евра имам в предвид. Нямам намерение да затварям. Вече е късно дори и за временно затваряне.
Лоши данни за инфлацията в Германия и Франция, което означава, че ще видим и лоши данни за Еврозона в понеделник.
Лоши за моите дълги евра имам в предвид. Нямам намерение да затварям. Вече е късно дори и за временно затваряне.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Нерегистриран (5)
Тръмп е заявил, че ще наложи мита на Европейски Съюз.
Сбърках в преценката си за това как ще действа Тръмп. Ще се наложи да затворя дългите евро на загуба след отварянето на пазарите, макар че вероятно еврото ще отвори с Гап надолу.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
minkov (01-02-2025), Нерегистриран (5)
Над 100 писа гап надолу![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Aquila (03-02-2025), Нерегистриран (5)
И Тръмп, и мексиканския президент с изявления, че тарифете се паузират за 1 месец през което време ще текат преговори.
Вземам си дългите евра обратно на 1,0315 (макар че затворих на 1,0240) и добавям къси долар-песо от 20,50 като се надявам за избиване на загуба.
Макар и да прочетох последен новината, ми се струва, че това е шокиращо развитие на събитията което пазара не очакваше.
Нерегистриран (5)
Изтече в медиите плана на Тръмп за мир в Украйна.
Основните неща:
- прекратяване на огъня до 20-ти април
- Украйна няма да бъде приемана в НАТО
- Русия запазва анексираните територии
- вдигат се енергийните санкции срещу Русия
- Европа плаща $486 милиарда за възстановяването
Плана включва телефонен разговор между Путин и Зеленски в началото на февруари, и среща в края на месеца.
Така като го чета ми се струва осъществимо, което ще е позитив за еврото.
https://www.dailymail.co.uk/news/art...nsky-NATO.html
Нерегистриран (5)
Още един риск за моите дълги евра, макар и минимален.
Наближават изборите в Германия който са на 23-ти февруари. Алтернатива за Германия я дават 2-ра в социологическите проучвания. Едно от основните предизборни обещания на AfD е Германия да напусне Еврозоната, което на практика ще означава разпад на самата Еврозона, а аз ще се окажа с валута на съюз който вече не съществува.
Нерегистриран (5)
Най-голям е вноса на САЩ от Европейски съюз. 170 милиарда долара на тримесечие. Следва Мексико (реекспорт от Китай) с 130 милиарда.
Няма как ЕС да се размине без нови мита. Въпроса е какъв процент ще са те и дали Тръмп счита европейското ДДС за мито.
Ще реагирам според ситуацията. Ако новите мита са до 10% даже ще добавя към моите дълги. При 25% мита нещата ще изглеждат трагични за дългите.
Нерегистриран (5)
Продължаваш в дългите при еУродоЙляр. Се ми са чини че еУро икономиката е злЯ, а и ще има нови дъна при двойката.Още един риск за моите дълги евра, макар и минимален.
Наближават изборите в Германия който са на 23-ти февруари. Алтернатива за Германия я дават 2-ра в социологическите проучвания. Едно от основните предизборни обещания на AfD е Германия да напусне Еврозоната, което на практика ще означава разпад на самата Еврозона, а аз ще се окажа с валута на съюз който вече не съществува.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Aquila (24-02-2025), Нерегистриран (5)
Един неочакван позитив за моите дълги евра.
На изборите в Германия партията Алтернатива за Германия е едва втора и то с доста голяма разлика пред първите.
Германия е стабилна. Изборите във Франция са едва след 2 години. За сега евро-зоната е стабилна, макар че аз очаквам точно в момента на нашето присъединяване самата Еврозона да се разпадне. За сега обаче всичко е под контрол.
minkov (24-02-2025), Нерегистриран (5)
Събирам пипсчета с моите дълги евра ден след ден в продължение на седмици, и тъкмо се зарадвам на малка печалба, и Тръмп се изкаже, че ще налага мита, и хайде всичката печалба се изпарява.
Аз обаче съм упорит. Продължавам да си стискам дългите евра срещу долара, макар и вероятно да съм единствения оптимист в момента за Еврозоната.
prodi (28-02-2025), Нерегистриран (5)