Затворен Биткойн на 82 200$.
Китай току що отговори на тарифите на Тръмп с 34% мито върху всичкия внос от САЩ.
Премахва разрешителните за износ на 16 американски компании.
Търговска война в пълна сила.
Къси съм в Дау Джоунс от 39 340
Затворен Биткойн на 82 200$.
Китай току що отговори на тарифите на Тръмп с 34% мито върху всичкия внос от САЩ.
Премахва разрешителните за износ на 16 американски компании.
Търговска война в пълна сила.
Къси съм в Дау Джоунс от 39 340
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Aquila чадо
имаш ли отговор защо долара, които има нещо като статут на валута убежеще
в момента губи стойност, а еврото което е валута, която расте когато има
апетит за риск, в момента расте????![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не знам. Ако знаех щях да правя пари.
Според анализите които чета, инвеститорите (спекуланти и реални такива) теглят пари от САЩ поради безразсъдната политика на Тръмп. В което има логика в предвид, че индексите падат. Тръмп говори за 5 трилиона обещани инвестиции, но аз ако бях инвеститор щях да изчакам да видя какво се случва с търговията. Всеки нормален инвеститор би замразил инвестицията си при тази ситуация.
Иначе според икономическата теория в тази ситуация долара наистина трябваше да расте.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
REDA (04-04-2025), minkov (04-04-2025), heavencloser (05-04-2025)
Тръмп не отстъпва. Пазара очакваше до 45 минути след като обяви тарифите, той да се отметне. До 10-ти когато влязат в сила все още има време де. Пазара все още тай някаква, макар и вече минимална, надежда.
Тази надежда все още пази пазара от пълен срив.
Яд ме е, че затворих късите Дау още в петък. В момента съм без позиция.
heavencloser (07-04-2025), minkov (07-04-2025), REDA (07-04-2025)
Закупени обратно Биткойни на 80 400$. Според икономическия съветник на Тръмп - Хасет, Тръмп обмисля 90 дневна пауза в митническите си тарифи с изключени на тези към Китай.
Фейк нюз се оказа това. Както и да е. Нямам намерение да затварям. Биткойните стават дългосрочни. Ще добавя на 70 000$ ако паднем до там.
Eamon Javers on CNBC: Nobody here at the White House is aware of any plans of any 90 day pause.
Дългосрочните Биткойни затворени на 79 000$. Този път калкулирах малка загуба.
Тръмп заплашва с нови 54% мито за Китай. Това ще направи митническите ставки близо до 110%.
Притеснява ме обаче как ще отговорят китайците. Вече показаха, че не им пука от Тръмп и за разлика от всички други страни, директно отговориха.
Не ме притесняват нови ставки, щото и без това търговията между двете страни вече спира. Притеснява ме Китай да не девалвира юана. Ако мине тази седмица без девалвация, ще си взема Биткойните обратно.
Нерегистриран (2), minkov (08-04-2025)
Девалвацията на валутите на страните вносителки към САЩ ще се осъществи.
Това ще е в отговор на тарифните ограничения с което ще компенсират
евентуалните загуби от облагането с мита. Няма да стане веднага! Ще бъде
плавен и естествен процес. В резултат местното потребление на чуждестранни
стоки ще спадне в страната девалвираща валутата си заради обедняването на
местното население. Така работят митническите ограничения. Просто спира
стокооборота заради липса и на потребителско търсене. БАБА ДЕФЛАЦИЯ
на хоризонта !!!!
п.п.РЕДА забрави да спомене и висока безработица !
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Плавната девалвация на юана не ме притеснява. Тя всъщност даже вече започна с по-висок фиксинг на Китайска централна банка днеска.
Притеснява ме рязка обезценка от над 10% примерно само в рамките на един ден. Тогава ще се повтори вчерашния понеделник. Ако обаче мине уйкенда без девалвация, ще дишам по-спокойно и ще си взема Биткойните обратно. Да си имам.
Тръмп вдига митата към Китай на 120%, но сваля митата за останалия свят на 10% за период от 90 дни.
Дълги съм в евро от 1,1004 и Биткойни от 81 300$.
Трябва да спра да му играя по свирката на тоя, че само купувам върхове и продавам дъно.