Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
WSJ + Ройтерс също докладва, че има мита за всички страни. Т.е., паузата за Канада и Мексико свършва.
Митото ще е 20% (според WSJ). Сега въпроса е дали това ще е върху вече наложеното мито от 20% на Китай + старите 10% мито от предишния мандат на Тръмп. На Китай митото може да стане 50%.
Пазара се държи твърде оптимистично в предвид това което аз чета и предполагам, че ще стане тази сряда. Твърде голяма вяра на пазара, че Тръмп ще се отметне в последния момент.
Реалната цена на Биткойн е 3 000$ при сегашната ситуация. На златото 4 200$. Т.е. една трой-унция трябва да е по-скъпа от една монета BTC.
https://www.wsj.com/politics/policy/...hare_permalink
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Според Architect Partners, 25% от фирмите от ЕсандПи ще са инвестирали в Биткойн до 2030-та година.
В момента само 2 фирми от индекса са инвестирали в BTC - Тесла и Блок, което означава, че още 123 фирми ще инвестират поне за да станат 1/4 от 500 фирми.
Според мен може и да се случи ако успеха на Майкростратеджи продължи, а той-може да се провали на цена за Биткойн под 68 000$ когато ще минат на загуба. Всичко зависи от това дали Биткойн ще продължи да расте.
https://cointelegraph.com/news/25-pe...itcoin-by-2030
Уоу. През изминалата седмица Майкростратеджи са придобили нови 22,048 BTC за $1.92 милиарда на средна цена $86,969 за Биткойн.
Стратеджи вече притежава 528 185 Биткойна.
Имам чувството, че Майкъл Сейлър в моменат е единствен купувач на пазара и без него цената ще се срине. Накрай или ще се окаже гении, или човек който не знае какво прави.
Tether също увеличава стака си от Биткойни с нови 8 888 BTC за първите 3 месеца на годината. Вече притежават 92,646 BTC.
Тези хора или имат информация която ние нямаме, или не знаят какво правят.
https://www.theblock.co/post/348983/...rchase-q1-2025
Индексите минаха на позитивна територия, криптото на зелено, долара не мърда. Тръмп ще изтълкува това поведение на пазара като даване на зелена светлина за налагане на мита утре, без да осъзнава, че пазара очаква той да се отметне (отново) в последния момент.
Утре ще е интересен ден. Ако Тръмп влезе ол-ин с мита от 20% върху всички страни и върху всички продукти, това ще е шок. Въпреки че пазара в момента го дава лежерно.
Нямам позиция. Ще купя Биткойн ако утре падне на 77 000$.
Изказването ще е утре в 23 часа българско време. Пазара е оптимист. При негативен развой ще има хубави движения.
След като Тръмп обяви новите мита около 23 часа българско време, пазара очаква той да се отметне 45 минути по-късно и да отложи митата за по-нататък. Ако това не се случи очаквам пазара да започне да се паникьосва в ранните часове на утрешния ден. Ако Тръмп не се отметне и утре, истинската касапница ще е утре. Днес късно вечерта просто ще се лутаме надолу-нагоре. Така ми го дава.
REDA предлага темата от "Крипто пролет (Бичи пазар)"
да се преименува на "Крипто есен (Мечи пазар)".![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Закупен Биткойн точно на 82 000$.
Мексико и Китай казват, че ще преговарят за облекчаване на новите мита, т.е. няма веднага ответни действия.
Индекса на услугите в САЩ не изглежда добре.
REDA (03-04-2025), Нерегистриран (3)
ЕС и Великобритания също казват, че ще преговарят. Това би трябвало да стабилизира пазара за сега, но не е това което ме кара да влизам дълги в Биткойн. Когато Китай отговори, отново ще има срив. Просто мисля, че е време Биткойн да скъса корелацията си с индексите, щото е време Фед да промени паричната си политика и щото е време за по-голяма институционална и държавна намеса на пазара специално на BTC. За Алткойните не виждам позитив. Ако греша....пазара ще ми даде възможност да добавя от по-ниски нива.
ЕС – Подготвя ответни мерки, ако преговорите се провалят.
Китай – твърдо се противопоставя на митата, ще отговори
Япония – Нарича тарифите „достойни за съжаление“, търси освобождаване, обещава бързи действия.
UK – Търси търговска сделка, но държи опциите отворени.
Австралия – Ще преговаря, избягва насрещни мита, за да предотврати повишаване на цените.
Южна Корея – Поръчва спешна поддръжка за засегнатите отрасли.