Аз върхове не гледам. Наблюдавам графиките на основните валути. И търся знак за движение и посока. Както писах по долу знака и посоката ми го даде Озито. Подчертах и знака и посоката. Сега остава да видим дали ще се получат нещата.Ъ'ммм ,,,,,,,,,,,
Дай в ляво да видим върха де е !!!
РЕДА е запомнил нещо от дребното SKP-и.
Не може да се вярва на плитко покрито дъно(връх) само с 1-2-3 пипа.
Идеята на РЕДА е, че щом до тука сме дошли, що да не
покрием върха и тогава да идем на корекция. Все пак
чисто психологически, геополитически и стратегически
това движение без обир на това около Върха е нелогично
и недовършено. Акули мАкули,,,, КИТОВЕ,,,,
![]()
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
REDA (06-01-2025), Нерегистриран (1)
Къде е стопа на тази позиция между другото? Местен ли е вече поне веднъж?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1)
Ако въпроса е към мен, стопове не слагам. Па и 6 фигури на плюс, къде да му слагам стопа. Е, дзверя вълните, корекциите, импулсните движеня по трендо, и секакви останали техники, рутина. Въпроса е да го изсмуцам до откат.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Задавам въпроса не с идеята да дискутираме за и против стоповете, а за да се добие представа за стойността на тези пипсове в плюс. Очевидно ако си взенал с мисловен стоп 10 пипса или 100 пипса такъв, то обема и 1:1 ще са коренно различни. Пипсовете колкото и да са знаем нямат никаква абсолютна стойност ако не са част от р:р уравнението.
Задавам въпроса не с идеята да дискутираме за и против стоповете, а за да се добие представа за стойността на тези пипсове в плюс. Очевидно ако си взенал с мисловен стоп 10 пипса или 100 пипса такъв, то обема и 1:1 ще са коренно различни. Пипсовете колкото и да са знаем нямат никаква абсолютна стойност ако не са част от р:р уравнението.
Стойноста на тези пипсове в плюс, вече го писах в по предни постове. Всичко започва и свършва за мен само с един параметър, месечна доходоностност. Всичко започва и свършва там, границата между спекулата и хазарта. И човек трябва точно в това да се цели, да си поставя реални и изпълними летви. За мен, тази граница е между 4 и 6% месечно. Почне ли да се цели човек някъде високо, вече отива в зоната на хазарта и се губи смисъл от всякакъв коментар. И втория философски камък за мене е високите фреймове, дневна или седмичнана. Там е най бистра картинката, там са трендовите движения в дни седмици, месеци. Спокоен съм като мога да очаквам и утре да продължи този тренд. Брокерите се опитват да ни лъзгат по някаква плоскост за вип, про и незнам си какви акаунти. Да ни прилъжат на тиковите графики, което пак е в зоната на хазарта.
https://www.tradingview.com/x/cJuZ3oru/
В тази зона 0,9068-0,9080 е битката на титаните. Да видим кой ще надделее. Колегата трябва да е много здрав психически да издържи такова движение. Евала. И заради суапа си заслужава ама поне някакъв таргет трябва да има. иначе може да се изтърве палачинката и да се изтърве изхода и добрата печалба. Поне ако реши да затваря да пише тука да не се притесняваме, че мен съм не ме лови
П.С. Чакам едночасовия бар да затвори. Ако цената е над 0,9080 ще набия една дълга със стоп под подкрепата с няколко пипа.
Ако се окаже фалшив този пробив нагоре ще се люшнем още далу. И няма да пропусна този момент. Н4 да затвори под 0,9060. Ще окъсявам. На там май вървят нещата.
Последна редакция от ndimitrov73 : 07-01-2025 на 19:01
Роналд Рейгън
И така бичетата надделяха и тръгна по тренда. Набих дългата и сега чакам развитие. Тука съм сложил много оптимистичен таргет 0.92. Ама всяка цена над 2 пъти стопа ще ми е достатъчна. Нямам такива дебели нерви като колегата.https://www.tradingview.com/x/cJuZ3oru/
В тази зона 0,9068-0,9080 е битката на титаните. Да видим кой ще надделее. Колегата трябва да е много здрав психически да издържи такова движение. Евала. И заради суапа си заслужава ама поне някакъв таргет трябва да има. иначе може да се изтърве палачинката и да се изтърве изхода и добрата печалба. Поне ако реши да затваря да пише тука да не се притесняваме, че мен съм не ме лови
П.С. Чакам едночасовия бар да затвори. Ако цената е над 0,9080 ще набия една дълга със стоп под подкрепата с няколко пипа.
Ако се окаже фалшив този пробив нагоре ще се люшнем още далу. И няма да пропусна този момент. Н4 да затвори под 0,9060. Ще окъсявам. На там май вървят нещата.![]()
Роналд Рейгън
REDA (08-01-2025), Нерегистриран (1)
Точно това имах предвид - много хора като чуят 600пипса очакват едва ли не 60% печалба. Реалността е че независимо от метода, среднат месечна печалба трудно прехвърля 10%.Всичко започва и свършва за мен само с един параметър, месечна доходоностност. Всичко започва и свършва там, границата между спекулата и хазарта. И човек трябва точно в това да се цели, да си поставя реални и изпълними летви. За мен, тази граница е между 4 и 6% месечно. Почне ли да се цели човек някъде високо, вече отива в зоната на хазарта и се губи смисъл от всякакъв коментар. И втория философски камък за мене е високите фреймове, дневна или седмичнана.
Големите графики са условно каазано по-успешни на база идеята, че пазара е прозиволен в по-голямата част от времето, респективно колкото по-дълго си в позиция толкова по-голям е шанса е хванеш нещо НЕпроизволно.
Статистически най-губещите системи са под М15 и с малко р:р. Но проблема е че без голям акаунт дори да е успешна търговията на голите фреймове просто печалбата като абсолютна цифра не стига. Намирането на златната среда във всеки аспект е най-важното нещо в трейдинга...
minkov (08-01-2025), GeorgiRR (08-01-2025), REDA (08-01-2025), gambletrade (08-01-2025), Нерегистриран (3)