То нали точно това е най-големия проблем на България, че всичко се прави за да може някой да... или някой да не ...
Нали щото примерно Бойко реши че президента ще избира служебен министър от списък, за да не може президента да избере някой по-кадърен
Христо Иванов пък изнасили конституцията, за да не можел Пеевски да си назначава лични прокурори и съдии.
Конституционния съд пък отмени изнасилването на конституцията от Христо Иванов, щото така било изгодно на Пеевски, ама остави списъка с премиери от които да избира президента, щото така е угодно за Борисов и т.н.
И съответно на теб не ти харесва гръцката система щото щял да управлява все Борисов. Ми що да не управлява. Като печели изборите ще управлява. И на мен не ми харесва, ама явно на повечето им харесва. Като спечели друг, той ще управлява и т.н.
Щото то сега като никой не управлява като, че ли е по-добре.
Искам да ти кажа, всъщност ти не си против самата система, защото е нещо лоша, а защото ако се работи по нея щял да управлява Борисов. Не е сериозно така да се правят нещата. Значи според мен системата е добра и ще управлява този който спечели изборите, а дали ще е Борисов, Доган или БСП, не би трябвало да има значение. Не може всеки който е на власт да си прави избирателна система каквато му харесва.
Прави се система, която да работи. Сегашната очевидно не работи след като вече 5-6 парламента се провалят.
Трябва друга, работеща. Дали ще е гръцка или друга, няма значение, важното е да дава възможност за създаване на стабилно управление.