Миналата седмица американските индекси направиха значителна корекция. Сега има признаци, че корекцията може да е завършила и да се възобновява възходящия тренд. При Nas100 на 1 Н графика се вижда, че цената е пробила низходящата тренд линия и вече прави по-високи дъна. Наблюдава се дивергенция с индикаторите, като Алигатора дава сигнали за покупка. Ако преминем на по-голяма графика като 4 Н и дневна все още не е потвърдено обръщането и трябва да се изчака. Но на малка графика сигналите за вход са добри.
При SP500 картината е почти аналогична. Пробита низходяща тренд линия, отново дивергенция с индикаторите и вече имаме вход по Алигатора. Аз съм вече на дълги и при двата индекса, като входовете ми са още от 30 минутна графика.
При DJ 30 на дневна се вижда, че след пробива на триъгълника и силно възходящо движение, цената до някъде логично се върна за корекция, като е тествала пробитата тренд линия от фигурата. Което дава доста добър сигнал и възможност за вход на дълги.
За входа на дълги при DJ30 e необходимо да се мине на по-малка графика. Там най-рано може да се търсят дълги при пробив на върна на 30 М при цена от 40 530. Което е доста ранен вход и трябва да се има в предвид, че пробива над това ниво все още не потвърждава напълно обръщането и би било добре да имаме такова потвърждение и на по-голяма графика.
При широкия индекс US2000 се вижда образуван флаг, който все още не е пробит. Но имаме дивергенция с индикаторите и сигнал по Алигатора, така че и тук пробива и подновяване на възходящото движение е въпрос на време.