• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Дискусия за търговия на живо
    • Ontar представя: Форекс разбор

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Ontar представя: Форекс разбор

+ Отговор в тема
    Страница 2 от 3 ПървиПърви Предишно 1 2 3 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 11 до 20 от общо 27
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 01-11-2023 15:51 #11 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X
      Днес има важни новини от Сащ или по-точно се очаква Федералния резерв да остави основната лихва непокътната. Въпреки това, че уж не се очакват някакви изненади аз лично бих се придържал към препоръките на специалистите да не се търгува в такива дни. Винаги може да се случи нещо неочаквано без да му пречи, че сме съвсем в началото на нов месец. Искам да направя кратък анализ за валутната двойка евро/долар и също така на златото. При евро/долар на практика няма промяна и посоката на тренда си остава твърдо надолу. На няколко пъти имаше леки ръстове на еврото и преминаване на цената над 1.0600, но само толкова и за сравнително кратко време. На дневна графика добре се вижда, че дъното с подкрепа 1.0500 - 1.0520 все още е стабилно и спира възхода на американския долар. Дали това ще се окаже трамлин за траен ръст на валутната двойка евро/долар или предстои пробив за надолу тепърва ще видим и днес имаме подходящи новини, които да провокират развръзка. Моето лично мнение, е че еврото ще започне да поскъпва трайно спрямо долара, но нека не се приема като препоръка, защото е съвсем възможно да допускам грешка.
      Име:  евро.jpg
Разглеждания: 3991
Размер:  158,3 КБ
      Относно златото там нещата са доста динамични и интересни особено след запалването на новото военно огнище в Близкия Изток. Ясно е, че златото набира сила когато има военно напрежение в световен мащаб. Цената на златото мина за съвсем кратко време над нивото от 2000 долара и след това отново падна до 1975-80. Аз лично бях много убеден, че цената на златото не само ще се задържи над 2000 долара, но и очаквах нови върхове. Само че като погледнах графиката на седмична база видях, че в момента златото е пред сериозна съпротива. Явно няма да е толкова лесно цената на златото да прескочи 2000 долара, но нека видим какво ще излезе като новини тази вечер.
      Име:  злато.jpg
Разглеждания: 3929
Размер:  150,8 КБ

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс - прилична печалба, комфортни условия.

2. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 14-11-2023 19:07 #12 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Първо ще започна този анализ с извода, че днес виждам доста странни неща на финансовия пазар и нямам обяснение защо се получават такива явления. Например в момента американските индекси са на голям плюс - Насдак е повече от 300 пункта нагоре, но в същото време биткойна е над процент минус. Много пъти е ставало дума, че има права корелация между индексите и криптовалутите, но в момента това не е така. Данните за инфлацията в Сащ накараха много хора да повярват, че Федералния резерв не само ще спре с повишаването на основната лихва, но дори вече се обсъжда кога ще започне свалянето. Дали инвеститорите не избързват с тези свои изводи тепърва времето ще покаже. Факт е, че американският долар доста поевтиня спрямо еврото и златото и това мене лично ми е приятно да го видя без да бързам да се радвам. Най-малкото защото съм се нагледал много пъти как бързо може да се възстанови долара. Валутната двойка евро/долар на този етап е поскъпнала с над 150 пипса, което е много рядко да се види в ерата на пълна доминация на американската валута. Все пак може би сте видели как веднага след новините в 15.30 часа днес преди да последват силните движения нагоре при евро/долар и златото първо имаше един светкавичен откат надолу. Получиха се хубави зелени свещи, но с големи опашки отдолу и вероятно това е било класическото обиране на стопове. Мислех си, че ако имах отворени поръчки дори без стоп едва ли щях да мога да спечеля нещо, макар че пазара е в моята посока. Нарочно няма да слагам графика, защото много се ядосвам на тези изпуснати хубави движения. Сега си мисля, че трябва да се поизчака движенията да се поуспокоят преди да се потърси вход за сделка.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Печелете пари бързо чрез търговия, изберете ИнстаФорекс..

5. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1), Zagorka (14-11-2023)

6. 27-12-2023 20:58 #13 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Остават четири дена от тази 2023 година и ще се опитам да си направя една равносметка как е преминала тя за мене по отношение на валутната търговия. Много добре помня, че в началото на годината бях много ентусиазиран, защото имам специални симпатии към числото 23. Логично е това да ми даваше надежди, че през тази година ще търгувам предимно успешно и ще мога да тегля добри печалби. С малки изключения това не се получи за голямо мое съжаление и тази година няма да плащам данъци за печалби от валутния пазар. Иначе не спрях да търгувам почти през цялата година, което ако не друго ми е повишило поне опита като трейдър. На този етап този опит мога да го нарека само горчив, макар че на много места пише това колко е полезно. Все пак няколко пъти стигнах до теглене на печалби, но какво от това като веднага ги вложих на финансовия пазар и бързо ги загубих. По една или друга причина ми се наложи да се разделя с два от форекс брокерите, с които работя и на практика в момента ми остана само Инстафорекс, което определено е плюс. В края на лятото и началото на есента бях много отегчен от форекса и се бях замислил за приключване, но това настроение продължи доста кратко време. Станаха сътресения с едни компании на финансовия пазар и това създаде голяма и неочаквана интрига, която върна с двойна сила моя интерес към форекса. Търгуването на валутния пазар ме направи много по-търпелив като човек, което за мене е добра стъпка към нови успехи и дори в известна степен изненадващо. Края на годината я завършвам със смесени чувства, защото тъкмо намерих верния път към печалбите и изгорях с едни пари заради елементарно подценяване на ситуацията. От една страна съм спокоен и уверен, че този път вината не е в мене и съм направил всичко както трябва. От друга страна обаче си давам добре сметка, че започвам много трудна година, през която бюджета ми за форекс ще е доста орязан за съжаление. А иначе се сбъднаха прогнозите за рали при валутната двойка евро/долар в края на годината. Дори днес имаме цени над 1.1100 при евро/долар и злато с цени над 2080 долара, което за мене е хем радващо хем леко странно, защото честно казано не очаквах американската валута да изпадне в подобна ситуация. Дали ще продължат в подобен стил следващите два дни и кога ще започне корекцията очаквам много скоро да се разбере.

Одобрена

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

7. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2)

8. 27-12-2023 21:18 #14 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Elsup
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Elsup не е на линия
      Баннат
      Не е зададено настроение

Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Elsup е отвъд представите Аватара на Elsup
      Начислени плащания
      246.23 USD
      Благодарности
      3 966
      Благодарили са му 5 946 Пъти в
      1 835 Поста
      Днес определено пазара направи едно доста сериозно движение, което аз лично не го очаквах. Относно крипто валутите да наблюдава се лек спад, но не мисля че ще е сериозен. Цената им продължава да расте и според мен това ще е така и през новата 2024 година. До колкото разбирам се очаква долара доста да поевтинее което ще се отрази като цяло на пазара. Мисля че колкото и да се опитваха да го задържат на върха балона се спука и сега следва да спадне рязко цената му. Еврото прави доста сериозен обрат на графиката и ако продължи така съвсем скоро ще се очертае един много хубав сигнал за покупка в дългосрочен план. Няма как да е иначе защото не виждам какво може да извадят американците от шапката че да обърнат нещата в тяхна полза. Разбира се трябва да сме подготвени за всякакви спекулации от тяхна страна, но все пак не мисля че каквото и да направят ще се отрази кой знае колко на останалите валути. Това което ми направи впечатление е сериозната воатилност при Соланата. Определено предстоящата година ще е доста интересна и мисля че ще се случват много вълнуващи движения на финансовите пазари. Въпроса е колко процента от трейдърите ще могат да спечелят от това. Ако тази година наблюдавахме ръст при долара и спад на основните валути, то през следващата година очаквам ситуацията да се промени и долара доста да поевтинее. Също така мисля че ще видим реално какъв точно е потенциала на Биткойн и дали наистина ще успее да мине прогнозите от цена от 100 000 долара.

Отхвърлена

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

9. Следните 2 потребители изказват благодарности на Elsup за полезния пост:

ontar (27-12-2023), Нерегистриран (1)

10. 08-01-2024 19:08 #15 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Чета си коментара от края на миналата година и се чудя да се смея ли или да плача? Имам предвид, че тогава много наивно и погрешно съм анализирал ситуация с слабия американски долар. Толкова ми се е виждал слаб този долар, че дори съм изпитвал съжаление за него. Сега се оказва, че тази слабост на долара е била само привидна и американците предполагам, че умишлено извъртяха някаква техническа врътка в края на годината. Нямам идея защо го правят, но сигурно има някаква икономическа логика в това. Факт е, че веднага след отварянето на финансовия пазар тази година доларът започна да мачка останалите валути и финансови инструменти по всички показатели. Мернах дори едно заглавие, че специално миналата седмица е била най-силната за американския долар от лятото или по-точно юли месец. Нищо чудно и така да е положението, макар че като гледам седмичната свещ на валутната двойка евро/долар не ми се видя да е чак толкова впечатляваща. Аз много се ядосвам, че си дадох почивка точно по времето, когато валутния пазар беше много подходящ за моята стратегия и финансовите инструменти, които търгувам се движеха почти непрекъснато в моята посока. Включих се с голям оптимизъм веднага след отварянето на борсата, но мога да кажа, че вече съм доста разочарован от своите резултати. Днес случайно видях, че 2024 година е високосна и си спомних, че това специално на мене не ми носи добър късмет. Ето сега има някаква корекция при златото и валутата двойка евро/долар, но аз за съжаление мога само да наблюдавам отстрани, защото не разполагам с капитал за търгуване. Всъщност тези движения при валутната двойка евро/долар са доста колебливи и в момента много се чудя дали еврото ще има сили да стигне до 1.1000 нивото или още от тук ще последва нов спад? Това 1.0980 се оказва доста сериозна съпротива и спира всякакви опити за по-нататъчно катерене на евро/долар по баира. А толкова хубаво изглеждаще картинката само преди десетина дена, но всичко се промени буквално за броени часове!

Одобрена

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

11. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1)

12. 12-01-2024 17:31 #16 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      При валутната двойка евро/долар всякакви опити за ръст са стопирани от желязната съпротива (както би казал РЕДА ) при 1.0980. Защо точно там са си позиционирали защитата мечките аз лично не мога да си обясня, но е факт, че това ниво е непробиваемо на практика. Добрата новина за еврото е, че няма много силен натиск надолу и цената при евро/долар се задържа над 1.0900 тези дни. Може би след силният спад от миналата седмица сега да е време за някаква временна консолидация. Златото вече си намери дъното малко над 2010 долара и започва отново да поскъпва на фона на засилващото се напрежение около корабоплаването в Червено море, пиратските нападения на хусите и ответните атаки на Сащ и Великобритания срещу цели в Йемен. С две думи фундаментът е много в полза на поскъпването на благородния метал. От Сащ вчера дойде изненадващата новина за висока инфлация, което може да забави рязането на лихви от Федералния резерв или поне такива слухове се завъртяха. Днес обаче имаме данни за отрицателна инфлация на производствените цени в Сащ, което може да е причина за леко отслабване на долара. Сега виждам, че докато пиша този коментар има нова атака на нивото 1.0980 при валутната двойка евро/долар. Ще вземе да успееят и така ще ме опровергаят за желязната съпротива, но както се казва това са рисковете на живото предаване. При криптовалутите волатилността много се повиши след одобрението от регулатора на няколко спот ETF биткойн фонда. Специално биткойнът е непрекъснато нагоре и надолу с по няколко хиляди долара, което не знам дали е добре за търгуване. Говори се, че в този сектор ще се налеят много милиарди и дори чета бомбастични заглавия как биткойна щял да се търгува на цени от 100 000 до 1 000 000 долара. Всичко това на мене лично ми звучи като някаква лоша шега и дори очаквам криптото да започне да поевтинява, но все пак нека това не се приема за категорична прогноза.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

13. 24-01-2024 13:11 #17 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      В този мой форекс разбор ще отдада заслуженото внимание на така наречените корелации, за които много се говори по време на обучения. Имам предвид, че във всички курсове, които съм посетил виртуално разбира се преподавателите отделят специална тема да обясняват какво точно са корелациите и колко полезно е всеки трейдър да е запознат с тях. Само че това познание за корелациите се оказва, че понякога може да има обратен ефект. В смисъл, че явно при тях не всичко е константно и както се променя финансовия пазар така и корелациите вече не са това, което бяха преди време. В момента например американските индекси (за тях говоря, защото останалите просто не ги следя) са на рекордни равнища. Тази нощ дори са продължили да поскъпват и сутринта отвориха с голям гап нагоре, което нямаше как да не го забележа. Обикновено ръст при индексите говори за наличието на силен оптимизъм при пазарните участници и най-вече при дългосрочните инвеститори. Нормална реакция и в това няма нищо лошо, но какво да кажем за валутната двойка долар/йена, която в това време започна да пада. Между индексите и така наречените кросове на японската йена корелацията би трябвало да е права или положителна т.е. да се движат в една и съща посока. Аз поне така съм го учил и това е логично, защото когато има оптимизъм се продава японската йена, която иначе се явява валута убежище в моменти на кризи. Ако има хора, които смятат, че моите разсъждения са грешни нека се включат и да ме оборят. Тази тема не е само моя и ще се радвам ако се включат и други, за да се получи дискусия, която определено ще е полезна за много читатели. Тука няма как да не спомена нещо и за златото, което също задържа своя спад и в момента поскъпва на фона на силно покачване на индексите. Излишно е да казвам каква е корелацията между златото и индексите, макар че точно в момента явно тя изобщо не се спазва. Накрая ще спомена и биткойна, който по принцип го бях забелязал, че е в права корелация с индексите и персонално с Насдак. Сега обаче там нещата също се получават наопаки, защото точно когато Насдак прави рекордни върхове биткойнът реши да пада и то доста обилно. Както се казва изводите ги оставям за вас, но е ясно, че корелациите в момента изобщо не се спазват така както аз съм ги учил.

Одобрена

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

14. 31-01-2024 12:21 #18 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Сигурно е ставало дума, че аз си имам виртуален форекс ментор (ВФМ), на който имам голямо доверие, защото има доста опит като трейдър и инвеститор или както е прието да се казва е "врял и кипял" на финансовия пазар. Според него човек не трябва да се ограничава до търгуването на няколко финансови инструмента. Това негово категорично твърдение определено много ме изненада, защото аз бях свикнал с правилото, че трейдъра не трябва да се разпилява с различни финансови инструменти. Много пъти и в този форум е ставало дума, че за трейдърите е важно добре да познават валутните двойки, които търгуват. Приемах всички тези наложени във форекса правила за чиста монета без дори да се опитам да помисля със собствения си ум. Нещо което е доста нетипично за мене, тъй като съм човек, който по принцип подлага всичко на съмнение и обикновено действам на принципа "око да види, ръка да пипне". Чак сега си давам ясна сметка, че подходих към валутната търговия с голям респект (да не кажа притеснение и дори страх) и затова на моменти не действам както съм свикнал и това определено ми пречи. Според моя ВФМ търгуването на много финансови инструменти дава възможност на трейдъра да използва максимално предимствата на своята търговска стратегия. Всъщност това е много логично, защото ако човек следи само една валутна двойка и златото например може да се окаже, че ще отваря само по 1-2 сделки на ден. В интерес на истината аз много намалих своята търговска активност в последно време. Едната причина е, че си оптимизирах стратегията и тя не ми дава много сигнали. Друга причина е, че вече доста опознах навиците на валутния пазар особено като времева активност и в 2/3 от денонощието изобщо не се занимавам с форекс. Просто съм наясно, че много рядко по това време ще имам сигнал за отваряне на сделка. Вечер след 19 часа е безпредметно да се търгува заради слабите движения освен в изключителни случаи като днес заради новините от Федералния резерв. То пък за съжаление по време на такива новини изобщо не е добра идея да се търгува, защото се получават доста изкривени движения. Тази сутрин малко преди 10 часа имаше едно странно движение при валутната двойка евро/долар, което за малко да ми удари стопа на дългите, но имах късмет и се отървах само с уплаха. Ето и графика за да стане ясно какво имам предвид :

Име:  еврото.jpg
Разглеждания: 9327
Размер:  149,0 КБ

Одобрена

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

15. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1)

16. 03-02-2024 21:49 #19 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      В сряда вечерта търсейки в тубата изявлението на шефа на Федералния резерв Джеръм Пауъл случайно попаднах на голям канал, който предаваше директно. Имам предвид, че това беше един ютубър непознат за мене, но явно известен в Сащ, защото неговия канал имаше над един милион и осемстотин хиляди последователи. Това определено е впечатляваща популярност поне за мене, а и в момента имаше активен чат и над 20 000 души следяха на живо какво става на пресконференцията на Фед. Най-интересното от всичко бяха коментарите, които правеше собственика на този ютуб канал, който между другото е доста известен в Сащ. Без да му правя разбор и реклама само ще кажа, че той има лиценз за инвестиционен съветник и затова е логично да има много последователи. Накрая ми стана забавно, когато завърши пресконференцията на Пауъл и Кевин беше направо бесен, че не е бил зададен нито един въпрос свързан с банковата система. А явно има някакъв проблем там свързан с поддържането на високи лихви толкова дълго време. Аз поне с такива впечатлeния останах от искреното разочарование на ютубъра, който се изказа доста грубо за финансовите репортери, които не са задали нито един въпрос по темата свързана с банковия сектор. Имаше и интересни коментари под видеото, където хора в едва ли не ученическа възраст споделяха, че с удоволствие гледат Кевин, защото той превежда на по-прост (разбирай народен) език високопарните фрази на баш финансистите. Има много резон в това, защото ако човек слуша какво плямпат централните банкери трудно може да ги разбере какво са искали да кажат. След това често в коментарите срещам основно две думи "dovish" или "hawkish", които би трябвало да олицетворяват смисъла на изказването. Тука обаче се потвърждава правилото, че американското общество е строго, категорично и единствено ориентирано консуматорски. Това се изразява в това, че им дават пари и им обясняват за какво да ги харчат и толкова. Точно това се случва и на финансовия пазар - по време на важните новини или малко след тях финансови съветници от ранга на Кевин излизат публично и обясняват на прост език какво да се прави. Един вид - да се продават ли долари или да се купуват, да се купува ли злато или да се продава и т.н. и т.н. Това обяснява и защо 10-20 минути след излизането на важни икономически данни е пълен хаос при котировките на повечето финансови инструменти и чак след това всичко поема в набелязаната посока. Хем да ти дават пари и хем да ти казват как да е правилно да ги похарчиш съвсем без риск...това сигурно е така наречената американска мечта? Не знам за вас, но на мене ще ми трябва доста време за да ги настигна американците и си го признавам без бой.

Одобрена

Авторът на тази публикация търгува с ИнстаФорекс. Защо не се регистрирате?

17. Следните 10 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (10)

18. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    19. 06-02-2024 14:49 #20 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Федералният резерв в момента може да се каже, че е в много трудна ситуация, защото на практика плановете му за тази 2024 вече се провалиха. Имам предвид, че след 6 месеца на задържане на лихвата непроменена се очакваше да се започне с нейното постепенно намаляване. Говореше се доста категорично, че още тази година ще има 4 или 6 намаления, но както казах тези планове на Фед вече са тотално провалени. Тука отварям една скоба за да споделя, че винаги ми е много смешно когато започне да се говори за някакви планове. Става дума, че като студент съм изучавал един предмет "Политикономия", където се правеше ясно разграничение между икономиката на социализма и тази при капитализма. За по-младите ще поясня, че тогава живеехме в социалистически строй, за който беше характерна планова икономика. Докато за "лошия" капитализъм учехме, че се развива скокообразно и се редуват растеж с криза. Сега гледам, че и капиталистите (вече добри) планират или се опитват да го правят, но явно нещо не им се получава, защото обстоятелствата не им позволяват. За пример ще дам, че някъде през 2018 година Фед са планирали как ще увеличават лихвата постепенно до 2021 година. Идва обаче ковид пандемията и през 2020 година всички планове на Федералния резерв са заменени с панически извънредни намаления на основния лихвен процент. Защо обаче Фед повиши толкова много лихвата, че е на 22 годишен връх в момента? Много хора си мислят, че това е начина за справяне с високата инфлацията, но всъщност основната идея на повишаването на лихвения процент е да се подтисне икономическия растеж. Казано по друг начин така се "охлажда икономиката". Нека обясня с две думи, защото сигурно не звучи добре желанието да се подтисне икономическия растеж. Обаче на практика високият растеж на икономиката привлича повече работна ръка и при това заплатите са все по-високи, защото така компаниите задържат при себе си качествените специалисти. Съвсем логично много повече пари се вливат в потреблението на стоки и услуги и това генерира нарастваща инфлация. Друг фактор за повишаването на инфлацията е покачването на темпа на кредитирането. При ръст на икономиката е ясно, че компаниите инвестират все повече пари в нови проекти и разкриване на производства. Сигурно е излишно да казвам, че голяма част от парите идват от банкови кредити, защото лихвите по това време са ниски. Завърта се една спирала, която може да бъде спряна с образно казано слагане на спирачка на икономическия ръст. За целта Федералният резерв вдига лихвата и това веднага ограничава паричната маса в обръщение. Кредитите стават скъпи и фирмите започват да ограничават проекти и производства, да съкращават персонал и дори да режат заплати. Логично потреблението се свива и инфлацията поема надолу. Сега обаче проблемът специално в Сащ е, че според последните данни за пазара на труда там няма охлаждане и дори става все по-горещо. В смисъл, че според последният доклад са открити двойно повече от очакваното работни места. Не стига това ами има и нарастване на заплащането. Всичко това се случва при сегашните уж високи лихвени равнища. Какво ли би се случило ако от Федералният резерв си спазят плановете и започнат да свалят лихвата още през март? Според мене още лятото инфлацията в Сащ ще е тръгнала нагоре и то преди да стигне така жадуваните от Фед ниски равнища. Не се учудвам, че на пресконференцията Дж. Пауъл имаше вид на "отровен от гъби" човек ( извинете ме за цветущото сравнение, но нали си говорим истината тук). Понеже моят анализ стана доста дълъг ще завърша с това, че вече има доста мнения на авторитетни специалисти, че е най-добре Фед да не пипа лихвения процент поне до края на тази година. А дали това ще доведе валутната двойка евро/долар отново под паритета има време да го мислим?

Одобрена

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

20. Следните 6 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Vici (06-02-2024), Нерегистриран (5)

+ Отговор в тема
    Страница 2 от 3 ПървиПърви Предишно 1 2 3 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Дискусия за търговия на живо   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти