Здравейте, наистина ли на форекс и на капиталовите пазари левъриджа е фиксиран и не може сам да си го променяш както при крипто, примерно да си го слагам на 5,10,15,50
Благодаря
Здравейте, наистина ли на форекс и на капиталовите пазари левъриджа е фиксиран и не може сам да си го променяш както при крипто, примерно да си го слагам на 5,10,15,50
Благодаря
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не, не е фиксиран, има само максимално възможен ливъридж, различен за различните брокери, но можеш да си го намаляваш ако искаш
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Единственото фиксирано нещо на т. нар. Форекс и т. нар. Капиталови Пазари е ЗАГУБАТА.
Всичко друго включително размерът на ЗАГУБАТА (посредством размера на депозита) може да бъде променяно.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
аз съм нов за капиталовите пазари и сега говорих с карол и те също ми казаха, че например за spx левъридж е 20 , нито може да го променям надолу нито нагоре, ама как е възможно това?
ontar (28-08-2023)
Когато се търгува при форекс брокери, които са регулирани от европейски регулатори ливъриджа може да се каже, че е фиксиран. Има таван от 1 към 30 за валутните двойки например и повече не може да се вдига, а за други финансови инструменти дори е 1 към 20 ако не греша. Аз не съм запознат с условията на подобни брокери, защото нямам пари за да търгувам с толкова ограничен лостов ефект. Ако искаш по-висок ливъридж от порядъка на 1 към 100, 200, 500 и дори 1000 ще трябва да се насочиш към форекс брокери, които са регулирани извън Европа, Сащ и Австралия ( за Азия не мога да бъда сигурен как стоят нещата ). Такива брокери има много и те са разположени в така наречените офшорни зони. за които вероятно няма как да не си чувал. Ако питаш за конкретни имена на брокери мога да ти препоръчам Инстафорекс, който се явява любезен домакин на този форум и ще ти предложи максимален ливъридж от 1 към 1000, което си е идеално според мене. Не си написал какви финансови инструменти възнамеряваш да търгуваш, но специално за криптовалутите мога да ти кажа, че при Инстафорекс спреда е много добър. Написал си, че си начинаещ на финансовите пазари и това ме кара да ти препоръчам да бъдеш много внимателен къде и какво правиш с парите си. Аз също съм в ролята на начинаещ, макар че изчетох доста книги, гледах бая видеа и преминах през десетки обучения за форекс (безплатни разбира се). Натрупах предимно горчив опит и от тази гледна точка мога да ти кажа, че този бизнес не е шега работа и трябват много време и усилия за да се напредне. Аз нямам и пари, но все по-често чувам, че ако човек не се е научил да търгува добре с колкото и много средства да разполага това няма да му помогне и пак може да загуби всичко за нула време. Затова ти желая успех и ти препоръчвам да бъдеш много внимателен с търгуването на валутния пазар.
Нерегистриран (2)
Е ти пък колко да си начинаещ толкова, след като вече е две-три години се занимаваш с това нещо и би трябвало да се научил някои основни правила. Начинаещ може да се каже на хора дето са от няколко месеца и още не знаят какво е ливъридж примерно или пипс. Което съответно не е задължително да те прави успешен но все пак се предполага да се научи основните правила във форекса и да знаеш за какво иде реч Ако и досега не е сторено това нещо То по-добре е човек да се откаже за това време което е бил на пазара и не е разбрал нищо. А що се касае до европейските брокери и с този нисък ли вари че аз до някаква степен си мисля че е много по-добре за един начинаещ трейдър да започне с такъв Брокер Да търгува защото е по-малко вероятно сметката да си замине още за ден и има шанс да се задържи по-дълго време на пазара с първия си акаунт. Но всеки преценява сам за себе си какво да прави Не е лошо да си направи един демо акаунт тест и тогава да се хвърля с реални пари, защото иначе ще е болезнено пък знае ли човек може да има и късмета на начинаещия и да удари джакпота. Всеки с късмета си в крайна сметка но и при малка сума с висок ливъридж в интерес на истината може и да се дръпне някой лев Въпросът е Колко голям ще бъде този късмет А иначе и при европейски регулиран брокер с по-голяма сума си стоиш известно време на пазара и си учиш нещата. Но действително за начинаещи най-добрия вариант е демо акаунт за да може да усетиш и пазара или варича и колко би спечелил от дадена сделка или загубил при положение че си с нисък ливаридж. Не пречи да се пробват и двата варианта за да знае човек кое е по-добре за него.
minkov (28-08-2023), Нерегистриран (2)
аз до сега търгувах крипто на бинанс и там си слагаш левъридж какъвто си искаш за всяка позиция и така и не разбрах при финансовите инструменти cfd , дали мога да си определям различен левъридж или както ми обясняват адмиралс, че е фиксиран, примерно за индекси 10 и нито повече нито по-малкоЕ ти пък колко да си начинаещ толкова, след като вече е две-три години се занимаваш с това нещо и би трябвало да се научил някои основни правила. Начинаещ може да се каже на хора дето са от няколко месеца и още не знаят какво е ливъридж примерно или пипс. Което съответно не е задължително да те прави успешен но все пак се предполага да се научи основните правила във форекса и да знаеш за какво иде реч Ако и досега не е сторено това нещо То по-добре е човек да се откаже за това време което е бил на пазара и не е разбрал нищо. А що се касае до европейските брокери и с този нисък ли вари че аз до някаква степен си мисля че е много по-добре за един начинаещ трейдър да започне с такъв Брокер Да търгува защото е по-малко вероятно сметката да си замине още за ден и има шанс да се задържи по-дълго време на пазара с първия си акаунт. Но всеки преценява сам за себе си какво да прави Не е лошо да си направи един демо акаунт тест и тогава да се хвърля с реални пари, защото иначе ще е болезнено пък знае ли човек може да има и късмета на начинаещия и да удари джакпота. Всеки с късмета си в крайна сметка но и при малка сума с висок ливъридж в интерес на истината може и да се дръпне някой лев Въпросът е Колко голям ще бъде този късмет А иначе и при европейски регулиран брокер с по-голяма сума си стоиш известно време на пазара и си учиш нещата. Но действително за начинаещи най-добрия вариант е демо акаунт за да може да усетиш и пазара или варича и колко би спечелил от дадена сделка или загубил при положение че си с нисък ливаридж. Не пречи да се пробват и двата варианта за да знае човек кое е по-добре за него.
Форекс брокер дето да ти дава да си определяш ливъриджа чак като в бинанс няма да намеришаз до сега търгувах крипто на бинанс и там си слагаш левъридж какъвто си искаш за всяка позиция и така и не разбрах при финансовите инструменти cfd , дали мога да си определям различен левъридж или както ми обясняват адмиралс, че е фиксиран, примерно за индекси 10 и нито повече нито по-малко
При форекс брокерите е малко по-рестриктивна работата с ливъриджа