РЕДА, самоцитирам се за да не се повтарям.Прайс акшъна при Биткойн леко ме разочарова. Изглежда това е лимита на цената при тези обстоятелства. Въпреки, че по прогнози Републиканците със сигурност взимат Сената и почти сигурно Камарата на представителите. Т.е., Тръмп ще може спокойно да прокарва политиките си. Като това да уволни Гари Генслър - Шефа на Комисия по ценни книжа и борси, да създаде Стратегически резерв от Биткойни, да промени счетоводните стандарти..та дори синовете му притежават крипто фирма. Лично аз не помня по-благоприятна ситуация за Биткойн конкретно, но явно това 74 000 долара е мега-яка съпротива.
Еврото също ме изненадва. Доста негативни изказвания за Еврозоната на Тръмп, а САЩ е най-големия търговски партньор. 16% от износа на ЕС отива там. При 10% тарифи не ми се мисли за икономическия удар. При тези обстоятелства ЕЦБ ще трябва да ускори свалянето на лихвата. Очаквах срив на еврото, но и това не се случи. ОТ друга страна, Фед не би трябвало да бъде толкова агресивен със свалянето на лихвата. Отново - по негативна ситуация за евото и по-позитивна за долара няма как да има.
Както и да е. Държа си Биткойните. Все някога ще го пробие това 74 000$ истински.
Влязох и нови къси евра от 1,0720, въпреки че затворих предишните къси на 1,0760.
Ще добавя само, че признака който чакам за това дали ще се изпълнят горните позитивни събития на крипто пазара, е дали Тръмп ще освободи Рос Улбрихт в ден 1-ви, както обеща. Доналд стъпва в длъжност на 20-ти януари, ако на 21-ви Рос Улбрихт е свободен, то позитивните регулации на крипто пазара ще се случат и Тръмп ще удържи обещанията си. За сега не бързам за никъде. Леко се изкушавам най-после да затворя една позитивна сделка тази година, но както вече казах - не бързам.
Рос Улбрихт е основателя на Силк Роуд. Тайна мрежа на която са се продавали нелегални стоки, основно наркотици, но това е първото място на което реално се е използвал Биткойн като средство за разплащане. Има 2 доживотни присъди в САЩ + 40 години. Вече е излежал 11 от тях. Ще повторя - Ако Рос Улбрихт е свободен на 21-ви януари то Битокйн ще е на цена 111 000$.
(Поста (както и цитата в него) не са препоръка за покупка.)