Мога само да поздравя всички хора, които прогнозираха ръстове при биткойна и другите криптовалути. Познаха как ще се развият нещата и вероятно са и спечелили добри пари от тази своя инвестиция. Аз лично съм изненадан от това силно поскъпване на криптовалутите, защото определено не го очаквах. Следя котировките предимно на биткойна, защото ми е интересно как се движи, но отдавна не го търгувам и причините са няколко. От една страна да се търгува криптовалута на марджин е скъпо удоволствие, а от друга страна движенията особено в последно време са много силни и в двете посоки. Имам предвид, че човек с малко пари в сметката много бързо може да загуби всичко ако търгува биткойни например. Много анализатори предричаха ръст при биткойна и останалите криптовалути, но мене повече ме изненада силата на това поскъпване. Както се беше успокоил криптопазарът и се движеше дълго време в диапазона 26 - 28 000 долара и изведнъж буквално за нула време скочи на 30 000 долара. После като изневиделица ми дойде това изстрелване на биткойна до 37 - 38 000 долара за брой и трябва да си призная, че дълго време гледах и се чудех дали правилно съм разбрал какво се случва. Сега съвсем в реда на нещата се повиши и волатилността при биткойна и дневните движения са от над 1000 долара и в двете посоки, което е добре за търгуващите го. Става дума за тези трейдъри, които могат да си позволят подобна скъпа и високорискова търговия. Дори бих добавил тремина "ултра" към високорискова и смятам, че не греша. Предполагам, че има много ясни причини за това събуждане на криптотърговията и възхода на биткойна и останалите криптовалути има логично обяснение. Аз не следя този род новини и затова не знам никакви подробности по темата. Все пак нещо ме кара да си мисля, че специално тези трейдъри, които търгуват криптовалутите при марджин условия го правят основно със спекулативна цел. Мога само да им пожелая успех и много да внимават, защото както има бързи ръстове при криптото добре помним, че се слуват и резки спадове!