Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Според мен дали тръмп ще е президент или няма да е президент не влияе пряко на цената на биткойн. Въобще не е сериозен фундаментален фактор и не следва да се фокусираме върху него и съответно да търгуваме биткойн в зависимост от прогнозите и окончателните резултати от изборите в САЩ. Даже да има някакво влияние, то то ще е непряко в следствие на влиянието върху други активи, основно евро/долар и паунд/долар. Движението на биткойн независимо в коя посока ще е кратко и нетрйно по време на обявяване на резултатите от изборите в САЩ. Въпреки впечатляващата по принцип капитализация на биткойн, той все пак е сравнително малък и лесно манипулируем пазар и по-голямо влияние върху цената имат далеч по-малки и маловажни събития - например разпродажбите на активите на поредната фалирала криптоборса или поредната изцепка на Мъск в туитър - ей-такива неща движат курса.
За мен е по-интересен техническия въпрос при биткойна - към момента вече 8 месеца биткойна е в рейндж - това е най-дългия период на рейндж за криптовалутата при цена над 20 хил. долара за бройка. Принципно дългия рейндж предполага силно насочено движение след приключването му.
Другото интересно е, че винаги след възходящо движение и рейндж след него, следващото силно движение винаги е било корекционно до сега, т.е. от техническа гледна точка е по-вероятно да има силен спад на цената на биткойна.
Според мен цена от порядъка на 32-33 хил. долара за бройка не е съвсем невъзможна.
От друга страна, традициите са за да се нарушават от време на време -в текущия момент биткойн е на път да формира четвърти локален връх в рамките на осем месечния рейндж, а според някои изследователи на графиката на биткойн пробивите и силните насочени движения винаги са след формиране на четен брой върхове, т.е. ако сега се формира връх, а практически той е почти формиран е възможен възходящ пробив и нов исторически максимум.
Или накратко техническия анализ дава основание за трейд и в двете посоки, въпроса е в кое повече се вярва. Аз лично съм за нов исторически връх през следващите няколко месеца. На ливъридж не го търгувам, а колкото биткойна (или по-точно, части от биткойна) имам си ги държа от доста време и нямам намерение да ги продавам в близко бъдеще.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
REDA (17-10-2024)
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
REDA (17-10-2024)
Камала Харис е имала интервю по Фокс през изминалата нощ в което не се е представила много добре. Поне така чета по социалните мрежи.
След това интервю днес няма нови социологически проучвания, но през идните дни ще има. Ще покажат ли те най-после преднина за Тръмп, не знам.
Букмейкърите от една седмица показват преднина, но не и социолозите.
Ако съм прав в подозренията си, ще успея ли най-после да изляза на нула с моите Биткойни?
Тъкмо напротив! Направих си труда да го гледам. Представи се изключително добре във враждебната телевизия и още по-враждебния водещ.Камала Харис е имала интервю по Фокс през изминалата нощ в което не се е представила много добре. Поне така чета по социалните мрежи.
След това интервю днес няма нови социологически проучвания, но през идните дни ще има. Ще покажат ли те най-после преднина за Тръмп, не знам.
Букмейкърите от една седмица показват преднина, но не и социолозите.
Ако съм прав в подозренията си, ще успея ли най-после да изляза на нула с моите Биткойни?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Биткойн е на 8% от историческия си връх.
Етериум е на 45% от историческия си връх.
Може да не съм изкарал пари от Биткойн, но поне решението ми да не сменя BTC с ETH беше правилно когато излезе новината за Спот Етериум Итиеф.
Освен това доминацията на Биткойн е на исторически високата стойност от 58% процента, т.е. пазарната капитализация на BTC е 58% от целия крипто пазар.