Ми като гонят Касперски от САЩ, така ще е със сигурностаГлобален IT Срив свързан с операционната система Уйндоус и компанията за кибер-сигурност CrowdStrik.
Засегнати са организацията на Олимпиадата в Париж, Скай Нюз прекъсва работа, летищата в Мелбърн, Цюрих, Делхи, Берлин, Мадрид, Барселона, Лос Анжелис.....и т.н. без полети, спрени влакове във Вашингтон, цяла Великобритания, Лондонска стокова борса с невъзможност за извършване на транзакции, прекъсват работа авиокомпании като KLM, Ryanair, American Airlines, Delta ...
но Биткойн си работи. Даже и да спре целия интернет пак ще си работи...стига да не си държа монетите в някоя централизирана крипто-боса.
Да си призная, в началните години на създаването му, и аз бях от песимистите възприемащи BTC за пирамида.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Някакси не мога да не отбележа странното съвпадение, че това се случи два дни след като от Касперски обявиха,
че напускат американския пазар. След като бяха принудени да напуснат САЩ, дали това не е някакъв прощален
подарък за сбогом ?
ПП За един приятел питам . . .
Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
Когато невежеството крещи, умът мълчи.
Вашият мир и спокойствие струват повече.
Щом Елизабет Уорън и Хилари Клинтън подкрепят Камила Харис за кандидат на Демократите за президент, значи Камила ще е кандидата който ще замени Байдън. Това е една от най-слабите кандидатури срещу Тръмп. Нищо притеснително. Победата на Тръмп си остава почти сигурна.
Имало е лека паника в цената на Биткойн при оттеглянето на Байдън, но е била съвсем за кратко.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
REDA (22-07-2024)
Mt. Gox продължават да се разплащат. Днес са превели 2,238 BTC към Bitstamp и още 2,871 BTC към друг адрес.
Биткойн обаче изненадващо се държи над 67 000$.
Според мен пазара очаква 2 позитивни събития и това държи цената - Стартирането на Spot Ethereum ETF днес и предстоящата Биткойн конференция започваща на 25-ти.
И двете събития ще са разочароващи според мен. Итиефите ще привлекат незначителни суми, а Тръмп едва ли ще каже нещо съществено и конкретно в Нашвил.
Ще имаме корекция до края на седмицата. Така ми го дава.
Не толкова изненадващо. Сега погледнах данните за постъпленията към Итиефите.
430 милиона нетни приходи в петък и 530 милиона $ вчера.
1 милиард за 2 дена. При подобни данни трябваше да сме близо до 70 000$ за Биткойн, но явно поне част от обезщетените от МтГокс наистина продават. Горе-долу единия поток неутрализира другия и сме се закотвили на 67 000$
![]()
REDA (23-07-2024)
Ако предположим, че половината от обезщетените от Mt. Gox ще продадат своите Биткойни (реалистично), то сел-натиска ще е в порядъка на 4,5 милиарда долара.
Този натиск, и при запазване на същите потоци, ще бъде неутрализиран от Итиефите за точно 1 седмица.
Ако пък Тръмп успее да каже нещо съществено на конференцията в Нашвил този четвъртък, като например, че ще направи Биткойн стратегически резерв на САЩ, то лесно можем и да ударим и 100 000$ щото капиталовите потоци ще се засилят още повече.
По-вероятния сценарии обаче е 30 минути празни приказки. При този по-вероятен сценарии е важно да видим дали ще има отлив в четвъртък и петък от ETF.
REDA (23-07-2024)
То в общи линии институциализирането на биткойн като стратегически резерв на САЩ ще е края на идеята, която е въплатена при създаването му. Та не знам дали даже за кратко да има положителен ефект, накрая няма да се окаже, че вече за нищо не става биткойна.Ако предположим, че половината от обезщетените от Mt. Gox ще продадат своите Биткойни (реалистично), то сел-натиска ще е в порядъка на 4,5 милиарда долара.
Този натиск, и при запазване на същите потоци, ще бъде неутрализиран от Итиефите за точно 1 седмица.
Ако пък Тръмп успее да каже нещо съществено на конференцията в Нашвил този четвъртък, като например, че ще направи Биткойн стратегически резерв на САЩ, то лесно можем и да ударим и 100 000$ щото капиталовите потоци ще се засилят още повече.
По-вероятния сценарии обаче е 30 минути празни приказки. При този по-вероятен сценарии е важно да видим дали ще има отлив в четвъртък и петък от ETF.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Блумбърг съобщават, че само 15 минути след стартирането, оборота на Спот Етериум ETF е вече 113 милиона долара. Вероятно покупки щото едва ли някой е купил дял и после веднага продал.
Тези данни са изненада за мен. Не знам обаче защо Биткойн расте в проценти повече от Етериум при положение, че от днес си има конкурент.
![]()