Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
А в действителност как завърши петъчния ден с величината на количеството привлечени средства?
РЕДА пита за крайното число,,,,,,,,,)
Пък евентуално и текущо за момента, ако може да се изрови.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
1,4 милиарда долара постъпление, а не оборот, през първите два дни на търгуване на фондовете.
Твърде разочароваща цифра. Блумбърг спекулираха, че само през първия ден 10-те ETF фонда ще привлекат 4 милиарда долара.
Създадоха се много големи очаквания, но все пак факта, че стартираха е много положителна новина за Биткойн в дългосрочен план.
![]()
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
16 700 би трябвало да са закупените Биткойни от Итиефите. Това означава, че тези Биткойни са извън пазара.
Фондовете не могат да търгуват с тях, да ги стейкват или каквото и да е, а само ги съхраняват. Да, вложенията във фондовете през първите 2 дни са много по-малко от очакванията, но малко по малко Биткойни се изтеглят от пазара, а на крипто борсите - т.е. достъпни за тъгуване, има едва 2 милиона Биткойна.
Лек-полек ще тръгнем пак нагоре. Проста функция на закона за Търсенето и предлагането. Лошата новина е, че Bitcoin от средство за разплащане се превръща в средство за съхранение на стойност. Което всъщност може да се окаже добра новина за Етериум (освен за самия Bitcoin). Етери поне има. SEC не смята ETH за ценна книга след като одобри ETF върху фючърси на Etherium. 2 ключови предпоставки Етериум да доминира в комерсиалните крипто разплащания и да изземе от дела на Биткойн. Ако пък и Cancun ъпгредй на мрежата на Етериум действително свали газ фии, то доминацията ще е сигурна. Този ъгрейд трябва да се случи до края на март месец, а тестване на ъпгрейда ще има тази сряда.
Да не забравяме и, че предстои одобрение (или не одобрение) от SEC на СПОП Етериум ETF като Блакрок отново са сред кандидатите. Ще повторя нещо което написах миналото лято за Биткойн ETF - на Blackrock никога не са отказвали ETF фонд от Комисия за Ценни книжа и борси. Крайния срок за одобрения на SPOT ETH ETF на VanEck е на 23-ти май, а SEC одобри ли 1 фонд, то тя ще одобри всичките.
Аз реших да не влизам отново в Биткойн, макар и цената да е много по-ниска от тази на която затворих, а новата ми крипто позиция да е 0,05 ETH закупени на цена 2540$
Последна редакция от Aquila : 16-01-2024 на 11:13
Ден 4-ти отново е положителен, но общо приходите към 10-те Итеафа е едва 1,3 милиарда долара за всичките дни на търговия. Да припомня, че Блумбърг очакваха 4 милиарда $ постъпления само през първия ден.
Като добавим и факта, че Уолър от Фед се изказа, че още не сме стигнали до момента на сваляне на лихва, т.е. сваляне през март няма да има, и нещата не изглеждат добре за момента.
Аз обаче нямам намерение да затварям момите Етери. Нито да гоня по-ниска цена с отваряне и затваряне. Пия си спокойно кафето и гледам 248-ма серия на серияла Листопад.
![]()
Комисията за Ценни книжа и борси на САЩ отлага решението си за СПОТ Ethereum ETF на Fidelity. Новият втори срок е 5-ти март, но ние чакаме 23-ти май която дата е последния срок за VanEck.
Положителното в тази новина е, че SEC не отхвърля молбите, а просто ги отлага като вероятно ще изчака последния възможен момент за своето решение, т.е. 23-ти май.
minkov (19-01-2024)
Вече ми се губи дали от добро сърце не ти го спестих в предишните си коментари, но сега ще ти го кажа в прав текст, че тези регулации са на практика началото на края на биткойна и останалите криптовалути. По-оригинално казано това е една предизвестена смърт на криптото. За съжаление по принуда и аз сега съм заявил някакви дробни части от биткойна и дано скоро ми ги дадат, за да ги обърна в нормална валута.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.