Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
REDA (08-01-2024), Нерегистриран (1)
Спекулации, че Итиеф фонда на Блакрок ще привлече 2 милиарда долара инвестиции още през първата седмица на опериране.
Оптимизма вече отива към някаква крайност ми се струва.
https://www.**street.com/cryptocurre...k-202401060348
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
REDA (09-01-2024)
Известния водещ Джим Креймър казва, че "това е върха при Биткойн".
Обмислях да продавам моите сатошита заради твърде големите очаквания за утрешния ден и какво решение ще вземе SEC, но тази новина ме разубеди. Държа до последно пък да става каквото ще.
https://www.coindesk.com/markets/202...s-topping-out/
REDA (09-01-2024), Нерегистриран (1)
Фейк новина в Туитър акаунта на SEC, че ETF са одобрени, изстреля и след това потопи Биткойн. Пазара е леко изнервен и за това днес сме на по-ниски нива.
Етериум е печелившия от цялата ситуация. Дали инвеститорите след новината няма да се прехвърлят от Биткойн на Етер?
Чакаме решение от SEC около 23 часа българско време. Важно е не само колко ETF инвестиционни фонда ще бъдат одобрени, а и кога е срока в който могат да започнат да оперират.
При всички положения ще има волатилност тази нощ.
REDA (10-01-2024)
Всичките 11 инвестиционни фонда подали поправки в своите заявления за СПОТ Биткойн ETF са одобрени от SEC.
За сега не виждам ефекта на "продай новината". Ако до 2-3 часа не тръгнат да разпродават, ще видим покачване още от утре.
• Franklin
• Valkyrie
• Hashdex
• Ark Invest
• Grayscale
• BlackRock
• WisdomTree
• Invesco Galaxy
• VanEck
• Bitwise
• Fidelity
1. $BTCW
2. $GBTC
3. $IBIT
4. $EZBC
5. $BTCO
6. $BRRR
7. $DEFI
8. $HODL
9. $FBTC
10. $BITB
11. $ARKB
Според Блумбърг само ETF фонда на Блакрок може да привлече инжекция от 2 милиарда долара още през първия ден на търговия (това е този четвъртък), като по този начин счупи рекорда за Итиеф, а през идните 2 години общо да привлече 50 милиарда долара инвестиции.
Имаше някакви напъни от продавачите от лагера на "продай новинита" в първите минути след 23 часа, но като че ли започват да се отказват. Продавайте....то има само 2 милиона Биткойна свободни по крипто-борсите. Аз не бързам да продавам..
Щом и лошите данни за инфлацията в САЩ не успяха да обърнат тренда при Биткойн (нито продавачите от лагера на "продай новината) значи имаме още нагоре.
Сега всички чакат да видят колко ще привлекат Спот Итиеф фондовете, особено този на Блакрок, в първия си търговски ден който е утре.
Blackrock ако не привлече едни 2-3 милиарда долара от инвеститори още в първия ден, може да реша да затворя временно.
Хайде да я четем между редовете тази новина как SEC (kомисия по ценните книжа и борсите в Сащ) е дала своето одобрение за стартирането на спот ETF биткойн фондовете. На този този етап става дума за 11 на брой фонда, които вече са изброени в по-горен коментар. Верно е, че тази новина беше дългоочаквана за повечето криптоманиаци (чета за някакво 10 годишно чакане) и това разрешение беше на практика предрешено. Тука обаче има и някои нюанси, които не трябва да се изпускат. На много места под гръмкото заглавие на тази новина има пасажи, че одобрението е с "явно неудоволствие", което на мене лично ми подсказва, че тези фондове няма да се ползват с безрезервната подкрепа на американския регулатор. Доколкото става ясно подобни одобрения едва ли щеше да минат ако не е било някакво съдебно дело срещу мениджър на криптоактиви, което регулаторът е загубил преди няколко месеца. Явно това е принудило SEC да стигне до вчерашните решения. Каквато и да е причината за това решение няма как да се пропусне, че тука има намесени много големи финансови интереси. То е видно и с просто око от рязкото поскъпване на биткойна и другите криптовалути напоследък. Колко милиарда долара ще се налеят в тези фондове аз не знам, но честно казано не намирам смислена причина да ги правят тези транзакции. Много пъти съм писал, че за мене криптоактивите са абсолютна виртуална измислица и не мога да си представя как може да има хора, които да инвестират милиони там. Преди вече имаше криптомания и след резкия спад доста хора и фирми изгоряха с милиони ако не и милиарди. Сега както е тръгнало пак ще напомпят цената до някакви нови върхове, но каква е гаранцията, че пак няма да има спукване на балона? Но нека всеки сам си преценява и който има излишни пари нека ги харчи за каквото си реши! Аз съм пас, вземам си пуканките и ще гледам поредната криптодрама.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1), REDA (11-01-2024)
4.5 милиарда долара е оборота на 10-те ETF Биткойн фонда в първия им търговски ден, но това е оборот. Не мога да намеря информация за колко милиарда са новозакупените дялове, а това е информацията която ни интересува.
Явно цифрата е по-малко след като Биткойна е под 46 000$
https://decrypt.co/212570/bitcoin-et...ay-one-trading
REDA (12-01-2024)