Първоначално написано от
Zagorka
В този форум си тачим бонусите и винаги се възползваме от тях!
Малко рекламна ще бъде темата, за което се извинявам, не са ми плащали, за да ги увековечавам, но все пак сме тук, за да споделяме полезни за нас неща.
Ако още не сте пробвали услугата на TBI банк с онлайн приложението, може да го направите.
Тук ще споделя моя опит и ще сравня тази услуга с основната ми банка.
Аз се възползвах от тяхната оферта за сметка с оранжевата дебитна карта, платих си тока с тяхната карта и ми дадоха 20 лева бонус. Единственото условие беше, да не се прави плащане за хазарт или банков трансфер към друга сметка. А на POS. И така, след като си платих тока, след минути дойдоха и въпросните 20 кинта.
Освен това, мога да си захранвам сметката и респективно картата чрез дебитна карта на друга банка, или чрез банков трансфер. За съжаление не може да се захрани сметката с картата на банкомат на друга банка. Което е минус за всички банки, така да го кажем.
Картата е оранжева, безконтактна и данните ние сме свикнали да ги търсих отпред, на TBI са отзад всички, заедно със CVC кода, което не е много добре.
Тегленето е евтинко, да не кажа почти без пари. Такса за обслужване няма. В другата ми банка ме чарджат по 2.70 всеки месец за нищо.
TBI дават и 2% лихва върху свободните средства. Днес на 1-во число ми начислиха лихвата. Като на месец тя е около 0,15%-0,16%. Годишна идва 2%.
Никъде не дават такава лихва в момента. Основната ми банка също ми начисляваше ( поне до миналата година ), но това става в края на годината и то някакво левче, което според мен покрива една пренебрежимо малка част от годишната такса за обслужване. Нищо не е.
С картата идва и код за плащане на телефона и PIN код за теглене. Този код за плащане исках да го сменя, не намерих къде и как. Състои се от 6 цифри и ми е трудно да го запомня. С основната ми банка имам опция за промяна на всичко от онлайн банкиранеот, което е голям плюс.
Облужването и на двете банки е супер. По-удобно е това на TBI, защото има вграден чат в приложението и веднага отговарят, докато на основната ми банка трябва да се обадя, или им пиша имейл и после ми звънят и се започва с едно интервю дали съм аз или не. Около 3 въпроса. TBI-ците поне не задават нищо, щом си в приложението, всичко е ОК.
Откъм преводи, предпочитам си TBI, защото парите пристигат незабавно. Ето, пуснах си от Кракена теглене и парите дойдоха за по-малко от 2 часа. От казината/букмейкърите идва мигновено, явно плащанията им са автоматични.
Ако трябва да сравнявам и двете услуги, тази на TBI е много по-удобна, стига да имате близко до вас банкомат. Ако нямате, ще трябва друга банка за захранване на сметка, или Easypay. С тях също става, но захранването май много солено ще дойде.