Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
toranagasan (09-01-2024), pablo (10-01-2024)
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
А разбрах. Реотаните загряват бавно.Аз моят живот съм си го уредил и мога да живея където поискам. Та затова съм си избрал България. Проблемът е, че след 25 години се върнах в държава, която е по-зле от когато заминах. Тоест в преследване на демокрацията е до никъде. И че аз мога да си позволя добър живот, няма нищо общо с това, че българското дете и българският пенсионер не могат да си позволят и 1/25 от това което имат на Запад.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (7)
Радвам се за тебе. "Дай, Боже всеки му". Ама когато сравняваш нещо трябва да сме обективни. Не може да се сравняваме с развити страни който през цялото време са развивали пазарна икономика, а ние градихме социализъм със планова икономика и то най-дивата планова икономика близо до руската т.е. почти 100% държавна собственост. Едно друго простичко сравнение което да си оформим сравнението. Една Русия след Войната излиза победителка след 50 години иска заем от ФРГ която е напълно разрушена след войната. Какво ти говори това на теб? Още един пример ФРГ и ГДР. Едан и съща държава управлявана от две системи. След обединението не мога да цитирам точната сума която отпуска ФРГ на бившата ГРД за да я стигне в развитието. Е още има разлика между двете Германии. Така, че не сравнявай несравнимото. Аз затова и избрах да живея на запад. В крайна сметка имам един живот и нямам време да чакам да стигаме и изпреварваме запада. Така, че щом си избрал мястото си приеми го такова каквото е. България има добри показатели и като ръст на икономиката и ръст на заплатите. Виж и индексите докато големите имат намаляване при българия индексите вървят нагоре. България в момента е върви в правилна посока колкото и някой интереси да пречеха на това. Просто трябва време за съжаление. Не може да тръгнеш в състезание с много обиколки назад и да очакваш чудо да постигнеш. Друг фактор е, че много квалифицирани българи излязоха в чужбина и в момента има недостиг на квалифицирани кадри. Данъка е нисък в БГ, аз тука плащам към 35% ама не се оплаквам като теб и аз съм си избрал мястото и не рева като убодено мече.А разбрах. Реотаните загряват бавно.Аз моят живот съм си го уредил и мога да живея където поискам. Та затова съм си избрал България. Проблемът е, че след 25 години се върнах в държава, която е по-зле от когато заминах. Тоест в преследване на демокрацията е до никъде. И че аз мога да си позволя добър живот, няма нищо общо с това, че българското дете и българският пенсионер не могат да си позволят и 1/25 от това което имат на Запад.
![]()
Роналд Рейгън
Нерегистриран (5)
Разговорът ни може да върви така безкрай. Аз си говоря моето, ти твоето. Един приятел казваше: От свинята тигър не става. Е, та и от българина германец няма да стане. Испания до 1975г. е била под фашистка диктатура. Ами до 2000 г. бяха станали вече Западна държава. Италия до 90-те години беше под диктатурата на мафията. Е и те отдавна са изцяло западна държава. Няма смисъл да си говорим за растящи икономически показатели в България. Смешно е. Влизаш в българска болница и като усетиш миризмата и видиш олющените стени и мръсните тоалетни, предпочиташ да умреш вместо да те приемат там. Да не говорим че плащаш като поп навсякъде. Е аз за всичките години на Запад не съм дал един цент на лекар, когато ми се е налагало да отида. ОбразованиеРадвам се за тебе. "Дай, Боже всеки му". Ама когато сравняваш нещо трябва да сме обективни. Не може да се сравняваме с развити страни който през цялото време са развивали пазарна икономика, а ние градихме социализъм със планова икономика и то най-дивата планова икономика близо до руската т.е. почти 100% държавна собственост. Едно друго простичко сравнение което да си оформим сравнението. Една Русия след Войната излиза победителка след 50 години иска заем от ФРГ която е напълно разрушена след войната. Какво ти говори това на теб? Още един пример ФРГ и ГДР. Едан и съща държава управлявана от две системи. След обединението не мога да цитирам точната сума която отпуска ФРГ на бившата ГРД за да я стигне в развитието. Е още има разлика между двете Германии. Така, че не сравнявай несравнимото. Аз затова и избрах да живея на запад. В крайна сметка имам един живот и нямам време да чакам да стигаме и изпреварваме запада. Така, че щом си избрал мястото си приеми го такова каквото е. България има добри показатели и като ръст на икономиката и ръст на заплатите. Виж и индексите докато големите имат намаляване при българия индексите вървят нагоре. България в момента е върви в правилна посока колкото и някой интереси да пречеха на това. Просто трябва време за съжаление. Не може да тръгнеш в състезание с много обиколки назад и да очакваш чудо да постигнеш. Друг фактор е, че много квалифицирани българи излязоха в чужбина и в момента има недостиг на квалифицирани кадри. Данъка е нисък в БГ, аз тука плащам към 35% ама не се оплаквам като теб и аз съм си избрал мястото и не рева като убодено мече.Ми то освен икономисти и прависти друго не излиза в България. Среднистите понеже нямат професии стават инфлуенсъри. И утре като си дойдеш на почивка в България и те се развали колата, няма да има кой да ти я оправи. А ако не дай си Боже те блъсне някой надрусан младеж без книжка, ще те спасява 80 годишен лекар.
п.п. Аз не се оплаквам, а ми е мъчно. Не всеки може да е егоист.
Нерегистриран (4), pablo (10-01-2024)
Говориш за държави от Централна и западна Европа. Еми има разлика и то огромна. Както има разлика от Северна Европа. Норвегия, Дания, Швеция и Финландия. Ние сме югоизточна Европа. По близо до Турция и Русия. Не знам дали ме разбираш ама влиянието е различно.Разговорът ни може да върви така безкрай. Аз си говоря моето, ти твоето. Един приятел казваше: От свинята тигър не става. Е, та и от българина германец няма да стане. Испания до 1975г. е била под фашистка диктатура. Ами до 2000 г. бяха станали вече Западна държава. Италия до 90-те години беше под диктатурата на мафията. Е и те отдавна са изцяло западна държава. Няма смисъл да си говорим за растящи икономически показатели в България. Смешно е. Влизаш в българска болница и като усетиш миризмата и видиш олющените стени и мръсните тоалетни, предпочиташ да умреш вместо да те приемат там. Да не говорим че плащаш като поп навсякъде. Е аз за всичките години на Запад не съм дал един цент на лекар, когато ми се е налагало да отида. ОбразованиеМи то освен икономисти и прависти друго не излиза в България. Среднистите понеже нямат професии стават инфлуенсъри. И утре като си дойдеш на почивка в България и те се развали колата, няма да има кой да ти я оправи. А ако не дай си Боже те блъсне някой надрусан младеж без книжка, ще те спасява 80 годишен лекар.
п.п. Аз не се оплаквам, а ми е мъчно. Не всеки може да е егоист.![]()
Роналд Рейгън
Именно, виж тук сме на едно мнение. Затова ти казах, че от свинята тигър не става. Както Испания и Италия няма да станат Швеция и Дания, така и ние няма да станем Германия. Но вече трябваше да сме като Гърция. Ами Румъния са по-напред от нас. Което означава едно, че тези които ни управляват 30 години, не са хората. Много държави проведоха лустрация. В България не. И кой ни управлява? Комунистите, децата им и техните възпитаници. Румънците вкараха сума ти кметове, съдии и политици в затвора. У нас.....нито един.
toranagasan (09-01-2024), pablo (10-01-2024)
И тук няма какво да добавя. Каквото е вярно, вярно е. Затова нашия преход не върви както трябва защото у нас както и в Русия бившата комунистическа партия проведе план Б. Постепенно от комунисти станаха капиталисти и пак си управляваха държавата. Точно затова нямаше лустрация защото не беше изгодна за власт имащите. Да не говоря, че парламента беше пълен с агенти на ДС и дори не отвориха досиетата. И най-интересното беше, че първинец по агенти беше не БСП както всички предполагаха, а ДПС. Затова Румъния дръпна напред защото убиха Чаушеско и отстраниха комунистическата партия от власт. Съдебната власт се отдели и почна да гони за корупция и много политици попаднаха в затвора. Нека се сетим и за закона който искаха да прокарат техните депутати, че до 10 000 ЕУРО не се брой за корупция и рушвет, а е един вид подаръл. Да ама не им мина номера и всички румънци излязоха на улицата подкрепени от Гл. им прокурор която намърда много политици в затвора. А у нас Съдебната власт е слуга на изпълнителната власт т.е. бившата ДС държи властите в страната затова и нещата не вървят. Затова и прехода е бавен ама за сметка на това дълъг и труден. Надявам се Шенген и еврозоната да пойзбистрят малко тъмните и сиви корупционни схеми.Именно, виж тук сме на едно мнение. Затова ти казах, че от свинята тигър не става. Както Испания и Италия няма да станат Швеция и Дания, така и ние няма да станем Германия. Но вече трябваше да сме като Гърция. Ами Румъния са по-напред от нас. Което означава едно, че тези които ни управляват 30 години, не са хората. Много държави проведоха лустрация. В България не. И кой ни управлява? Комунистите, децата им и техните възпитаници. Румънците вкараха сума ти кметове, съдии и политици в затвора. У нас.....нито един.
Роналд Рейгън
Димитров, предположението ти, че агентите ще са от комунистите е много наивно. Ако малко си бил запознат с тогавашната система, би трябвало да знаеш, че самите комунисти набираха агентите и освен в някакви изключителни случаи беше забранено да се вербуват членове на БКП, освен ако не са вербувани преди да влезнат в партията.И тук няма какво да добавя. Каквото е вярно, вярно е. Затова нашия преход не върви както трябва защото у нас както и в Русия бившата комунистическа партия проведе план Б. Постепенно от комунисти станаха капиталисти и пак си управляваха държавата. Точно затова нямаше лустрация защото не беше изгодна за власт имащите. Да не говоря, че парламента беше пълен с агенти на ДС и дори не отвориха досиетата. И най-интересното беше, че първинец по агенти беше не БСП както всички предполагаха, а ДПС. Затова Румъния дръпна напред защото убиха Чаушеско и отстраниха комунистическата партия от власт. Съдебната власт се отдели и почна да гони за корупция и много политици попаднаха в затвора. Нека се сетим и за закона който искаха да прокарат техните депутати, че до 10 000 ЕУРО не се брой за корупция и рушвет, а е един вид подаръл. Да ама не им мина номера и всички румънци излязоха на улицата подкрепени от Гл. им прокурор която намърда много политици в затвора. А у нас Съдебната власт е слуга на изпълнителната власт т.е. бившата ДС държи властите в страната затова и нещата не вървят. Затова и прехода е бавен ама за сметка на това дълъг и труден. Надявам се Шенген и еврозоната да пойзбистрят малко тъмните и сиви корупционни схеми.
Нерегистриран (3), niko (10-01-2024)
Именно, виж тук сме на едно мнение. Затова ти казах, че от свинята тигър не става. Както Испания и Италия няма да станат Швеция и Дания, така и ние няма да станем Германия. Но вече трябваше да сме като Гърция. Ами Румъния са по-напред от нас. Което означава едно, че тези които ни управляват 30 години, не са хората. Много държави проведоха лустрация. В България не. И кой ни управлява? Комунистите, децата им и техните възпитаници. Румънците вкараха сума ти кметове, съдии и политици в затвора. У нас.....нито един.
Аз винаги съм се чудил защо бягаме от нашата българска идентичност и се опитваме да се сравняваме с други държави. Точно това е основната теза на партия Възраждане. България е източна държава и не трябва да се стреми да прилича на западните. Ония западняци с нищо не ни превъзхождат и го казвам съвсем спокойно, защото още по соца на морето се бях запознал с едни англичани, които ми разказаха как се живее при тях. Имаше интересни неща, но определено не всичко от техния бит ми хареса.