Като човек живял дълги години на Запад, ще ти кажа че има логика. Когато виждам, че след повече от 30 години слугинаж на Запада, България е мноооооого далече от този Запад, явно че курсът не е правилен.За мен по-скандален е факта, че партия "Възраждане" спечели много гласове в чужбина. Много българи живеещи в ЕС и зад океана гласуваха за тази партия. Което за мен е смущаващ факт. Лично за мен е още едно доказателство, че българите живеещи в чужбина нямат моралното право да определят коя партия ще управлява в България. Трябва да се помисли по този въпрос. Лично аз не намирам логика на този феномен да живееш на запад и да гласуваш за партия която е произточна.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Като човек, който не веднъж е показвал , че обслужва политиката на Кремъл, включително и антизападна риторика , доста странно че си отишъл да живееш дълги години на запад, вместо дълги години на изток .
А 45 години слуганаж на изток , правилна политика ли беше ?
Или щом слугинажа е на изток , всичко е точно ?
https://clubz.bg/139119"Проверяват "Възраждане" за особено гнусен нацистки колаж (СНИМКА)"
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1)
Като човек, който не веднъж е показвал , че обслужва политиката на Кремъл, включително и антизападна риторика , доста странно че си отишъл да живееш дълги години на запад, вместо дълги години на изток .
А 45 години слуганаж на изток , правилна политика ли беше ?
Или щом слугинажа е на изток , всичко е точно ?
..Може да съм бил шпионин бе Жифку
Ами за 45 години слугинаж на Изток се изгради държава със силна армия, промишленост, селско стопанство, образование, здравеопазване и т.н и т.н За 35 години слугинаж на Запад повечето се разграби, останалото се руши и нито армия, нито селско стопанство, нито образование, здравеопазване ..........
Аааа да не забравя и в Европа нямаше войни.
pablo (08-01-2024)
Всяко едно управление си има плюсове и минуси. Както казваше баба ми "Не всичко хубаво е събрано на едно място". Към това което си писал само ще добавя, че за един виц можеше да те вкарат в затвора. За портукали и банани се редяхме на опашка по нова година. На църква не можеш да отидеш свободно. За кола, телевизор, хладилник и апартамент се чакаше ред и имаше списъци. Мога още много да изброявам ама ще спра до тук. Велики филми по онова време " Да обичаш на инат". "Вчера" "Маргарит и Маргарита" има и още много други които описваха тогавашното общество и начин на живот ама ще спра да не разводнявам поста.Може да съм бил шпионин бе Жифку
Ами за 45 години слугинаж на Изток се изгради държава със силна армия, промишленост, селско стопанство, образование, здравеопазване и т.н и т.н За 35 години слугинаж на Запад повечето се разграби, останалото се руши и нито армия, нито селско стопанство, нито образование, здравеопазване ..........
Аааа да не забравя и в Европа нямаше войни.![]()
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нерегистриран (2)
Не разбрах какви са плюсовете на 35 г. демонокрация???Всяко едно управление си има плюсове и минуси. Както казваше баба ми "Не всичко хубаво е събрано на едно място". Към това което си писал само ще добавя, че за един виц можеше да те вкарат в затвора. За портукали и банани се редяхме на опашка по нова година. На църква не можеш да отидеш свободно. За кола, телевизор, хладилник и апартамент се чакаше ред и имаше списъци. Мога още много да изброявам ама ще спра до тук. Велики филми по онова време " Да обичаш на инат". "Вчера" "Маргарит и Маргарита" има и още много други които описваха тогавашното общество и начин на живот ама ще спра да не разводнявам поста.
Съсипаха здравеопазването но за приматите вече има целогодишно банани като компенсация
Унищожиха ни индустрията с поставени примати и сега да миеш кенефите на запада е въпрос на чест за приматите...
Грешен
Етап от
Развитието на
България
niko (08-01-2024), Нерегистриран (3)
Прав си, така беше. Сега като не се чака за апартамент, кола, телевизор и хладилник, колко от младите семейства могат да си позволят да си ги купят. Защо мислиш населението в държавите от бившият соц. лагер е с най-много недвижимо имущество на глава от населението? Аз се радвах когато падна комунизмът. И много други. Но.... от над 700 завода и предприятия не остана нищо. От 120 000 армия, сега няма и 20 000. От износител на електроенергия, скоро ще станем вносители. От износители на селскостопанска продукция ВЕЧЕ сме вносители ... Мога да продължавам още, но го знаеш не по-зле от мен. Преди 35 години имахме надежда, че след комунистическият режим, ще започнем да живеем като хората в Германия, Испания, Франция, САЩ ..... Е .... както казах по-рано мнооооооооооого сме далеч от тях. По-лошото е, че последните 10-тина години и Запада почва да става режим. Ти нали в Канада беше? Допреди години може би най-изявената демокрация. До... Трюдо. Пример: Протест=замразена банкова сметка. МНООООГО демократично.Всяко едно управление си има плюсове и минуси. Както казваше баба ми "Не всичко хубаво е събрано на едно място". Към това което си писал само ще добавя, че за един виц можеше да те вкарат в затвора. За портукали и банани се редяхме на опашка по нова година. На църква не можеш да отидеш свободно. За кола, телевизор, хладилник и апартамент се чакаше ред и имаше списъци. Мога още много да изброявам ама ще спра до тук. Велики филми по онова време " Да обичаш на инат". "Вчера" "Маргарит и Маргарита" има и още много други които описваха тогавашното общество и начин на живот ама ще спра да не разводнявам поста.
pablo (08-01-2024), Нерегистриран (3)
Аз не се учудвам, че в българите в чужбина харесват и подкрепят партия Възраждане. Попадал съм на клипове на лидера на партията Костадинов направени още преди Възраждане да са част от парламента. Този човек е историк и много добре играе по тънката струна на патриотизма в най-добрия смисъл на думата. Логично е българите в чужбина да ги натиска носталгията и тогавашните изяви на Костадинов да им обръщат душата и разтуптяват сърцето. Дори имах един познат който се беше устроил прекрасно в Канада и нямаше никакво намерение да се връща в България, но жена му я налегнала яка носталгия по родината. Нямало ден дето да не се разплаква и на него накрая му писнало да я мъчи и заразяли всичко в чужбината и си дойдоха тук за постоянно. За влизането в затвора за вицове си мисля, че и сега е валидно. В смисъл, че едни момчета бяха писали нещо против една банка и веднага им спретнаха хайка и ги арестуваха все едно са престъпници. Същото се случи с един мъж, който се изказа остро в интернет срещу един министър. Арестуваха го веднага и се заговори за съд, глоба и затвор. Така че това със свободата на словото си остана съвсем в началото на така наречените демократични промени.Всяко едно управление си има плюсове и минуси. Както казваше баба ми "Не всичко хубаво е събрано на едно място". Към това което си писал само ще добавя, че за един виц можеше да те вкарат в затвора. За портукали и банани се редяхме на опашка по нова година. На църква не можеш да отидеш свободно. За кола, телевизор, хладилник и апартамент се чакаше ред и имаше списъци. Мога още много да изброявам ама ще спра до тук. Велики филми по онова време " Да обичаш на инат". "Вчера" "Маргарит и Маргарита" има и още много други които описваха тогавашното общество и начин на живот ама ще спра да не разводнявам поста.
niko (08-01-2024), Нерегистриран (2)
Ако това е вярно в момента можеш да осъдеш държавата и да получиш не малко компенсации за товаАз не се учудвам, че в българите в чужбина харесват и подкрепят партия Възраждане. Попадал съм на клипове на лидера на партията Костадинов направени още преди Възраждане да са част от парламента. Този човек е историк и много добре играе по тънката струна на патриотизма в най-добрия смисъл на думата. Логично е българите в чужбина да ги натиска носталгията и тогавашните изяви на Костадинов да им обръщат душата и разтуптяват сърцето. Дори имах един познат който се беше устроил прекрасно в Канада и нямаше никакво намерение да се връща в България, но жена му я налегнала яка носталгия по родината. Нямало ден дето да не се разплаква и на него накрая му писнало да я мъчи и заразяли всичко в чужбината и си дойдоха тук за постоянно. За влизането в затвора за вицове си мисля, че и сега е валидно. В смисъл, че едни момчета бяха писали нещо против една банка и веднага им спретнаха хайка и ги арестуваха все едно са престъпници. Същото се случи с един мъж, който се изказа остро в интернет срещу един министър. Арестуваха го веднага и се заговори за съд, глоба и затвор. Така че това със свободата на словото си остана съвсем в началото на така наречените демократични промени.![]()
Роналд Рейгън
И кое му е скандалното и изненадващото?За мен по-скандален е факта, че партия "Възраждане" спечели много гласове в чужбина. Много българи живеещи в ЕС и зад океана гласуваха за тази партия. Което за мен е смущаващ факт. Лично за мен е още едно доказателство, че българите живеещи в чужбина нямат моралното право да определят коя партия ще управлява в България. Трябва да се помисли по този въпрос. Лично аз не намирам логика на този феномен да живееш на запад и да гласуваш за партия която е произточна.
Многото гласове за Възраждане както в България, така и от чужбина показва, че малоумниците са равномерно разпределени по целия свят. И това кой къде живее никак не е показателно за умствения потенциал.
ndimitrov73 (08-01-2024)
Българина е мрънкащо и вечно недоволно същество, песимист в мозъка на костите. Винаги някой му е виновен за нещо. Заложено му е дълбоко в ДНК-то.
Свободата Санчо, е едно от най-ценните блага....
Тъста се връща от поредната командировка на запад( не е бил агент просто добър професионалист). Питат го къде е по добре на запад или тука(в България). Той отговаря " На този въпрос има много лесен отговор-Отварят се границите и се следи потока от хора. И така ще се разбере къде е по-хубаво". Но тогава нямаше такъв избор както в момента. Сами си отговорете защо.
Имах учителка по история в Бургас. Носеше се все в черно. Питахме я защо? Отговори ни, че е загубила син в казармата. Изпратила го в казармата и си го получила обратно в затворен ковчег. Причина " неизвесна". Отговорни няма. Та така за великата ни армия. Всичко лошо се прикриваше и на показ беше само "великата партия" и "великите постижения" всичко останало беше изтрито от историята. Да пари имаше, но срещу тях нямаше стоки. Заплати " Ние лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат". Всички са свикнали държавата да мисли за тях и да им осигурява работа и затова сега всичко им е черно и бленуват за отминалото време. Само, че за всичко това отново се плаща. Четете история и вижте колко е бил баланса на държавата преди 1944 и колко след падането на БКП 1989.Може и да има по- добро управление от демокрацията, ама още не е отрито.
Който не му харесва пак се повтарям кеф ти на изток, кеф ти на запад, кеф ти в България ама си потърси нещо по-добро и се наслаждавай на живота стига само мрънка не. Поне сега има избор не както преди. Човек може да живее където си иска и както си иска.![]()
Роналд Рейгън