Днес еврото много поскъпна, което за мене е изненадващо, макар че има ясно обяснение защо се случва точно това. Вчера Федералният резерв запази нивата на основния лихвен процент, а от пресконференцията след това единствено разбрах, че американската икономика е много силна. Имам предвид, че не я гледах на живо пресконференцията на шефа на Фед Пауъл, но мернах заглавията после. От една страна се радвам, че валутната двойка евро/долар прави силен ръст, но от друга страна се упреквам за бавните си реакции. В смисъл, че вчера реших да не поемам излишни рискове и да не търгувам, но след това когато стана ясна посоката беше редно да се включа с някаква позиция. Днес от рано сутринта гледах как валутната двойка евро/долар се движи бавно и сигурно нагоре, но за голямо съжаление не смеех да предприема нищо (както се казва си стоях на ръцете). Между другото това ми е редовният номер да пропускам силните движения когато са в моята посока и после да се включвам когато вече е твърде късно. Ще сложа една дневна графика на валутната двойка евро/долар за да се види добре каква хубава зелена свещ се получи до този момент на деня. Това е важно уточнение, защото по-късно когато отвори американската сесия е съвсем възможно да последва тотална обръщалка. На практика това поскъпване на еврото спрямо долара е вече изконсумирано на дневна база, защото се получиха около 80 пипса ръст, което е горе долу средната волатилност на тази валутна двойка. Дори мога да прогнозирам, че след час-два престои спад при евро/долар до 1.0590 най-малкото. Дано не съм прав, защото това ще е срещу моите сделки, които отворих преди малко. Знам че правя грешка, но след като цяла сутрин се наслаждавах на поскъпването на еврото не издържах и реших да се включа и аз с дълги поръчки при евро/долар.
![]()