Еми тогава според теб защо не са го направили вче нашите оправници?
ццццццццццццццццццццццццц ццццццццццццццццццццццццц ццццццц
Еми тогава според теб защо не са го направили вче нашите оправници?
ццццццццццццццццццццццццц ццццццццццццццццццццццццц ццццццц
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
Абса, пропускаш обаче един важен момент - помощите идват от фонда социално осигуряване, а не от данъците. Може би ще е по-правилно твоята схема да се приложи към осигуровките по някакъв начин.
----------
защото не отговаря на европейските норми - четат ги както дявола евангелието![]()
Безплатен обяд няма!
Малко се отплеснахме от темата.
Май този разговор който почнахме трябва да го пренесем в друга тема, за социалното положение например.
Шефче, направили са го навсякъде по Европа.Абса, пропускаш обаче един важен момент - помощите идват от фонда социално осигуряване, а не от данъците. Може би ще е по-правилно твоята схема да се приложи към осигуровките по някакъв начин.
----------
защото не отговаря на европейските норми - четат ги както дявола евангелието
Идеално си е с обществените норми.
Не се прави, защото, който го направи ще трябва да се справи с 2 проблема. Тотална загуба на целия цигански електорат. Повишена циганска битова престъпност, защото опозицията яко ще ги подклажда и насъсква.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
Да и това няма да го направят това докато са на власт.
да си изгубят електората? Никога.
да, в Европа са го направили, ама то там си е цяла система, а при нас е на парче. В Германия наистина минава през данъците, но след това предполагам, че се прави някакво изравняване със социалните фондове. А тук няма такова нещо явно. И там има много помощи, даже повече от тук, но системата функционира.Шефче, направили са го навсякъде по Европа.
Идеално си е с обществените норми.
Не се прави, защото, който го направи ще трябва да се справи с 2 проблема. Тотална загуба на целия цигански електорат. Повишена циганска битова престъпност, защото опозицията яко ще ги подклажда и насъсква.
Безплатен обяд няма!
А в Русия как е?
че сме в тази тема.
ццццццццццццццццццццццццц ццццццццццццццццццццццццц цццццццццццц
Русия е бананова държава. Мисля 13 % плосък данък имаха и те, но не ми се проверява. Нищо социално, никакви придобивки.
Просто като недоволства наслението тока се сваля на 1 долар на месец у цялата губерния и готово.
----------
Прави се, не е трудно, но замисли се, в бг не се ли прави. Всяка година имаме трансфер от бюджета към социалните фондове и все по-голям става в размер на милиарди.да, в Европа са го направили, ама то там си е цяла система, а при нас е на парче. В Германия наистина минава през данъците, но след това предполагам, че се прави някакво изравняване със социалните фондове. А тук няма такова нещо явно. И там има много помощи, даже повече от тук, но системата функционира.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
аз за Русия имам информация отпреди 12 години, когато бях там. Тогава въведоха 13% плосък данък. Там първо няма толкова цигани, после - няма толкова помощи. Но, относно облекченията - тогава въведоха доста - пример конкретен - ако плащаш на частно за зъблекар или за образование на детето, имаш данъчни облекчения - това е, което си спомням. Предполагам, че и сега е така, защото по този начин доста се вдигнаха постъпленията в бюджета.
----------
Е няма как да не става по-голям - просто приходите в социалните и пенсионните фондове чисто математически (като ставки) са по-малки от разходите. А сега чевам, че щели да вдигнат/премахнат и тавана на пенсиите та ептен да вържем и цъфнем![]()
Безплатен обяд няма!
Най основното. нямат толкова цигани.
ТОва е звеното което дърпа назад.