Типичния подход е да се опитаме да усложним стратегията![]()
Типичния подход е да се опитаме да усложним стратегията![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Хората просто не възприемат, че нещо просто може да е ефективно. Това е най-вече заради образователната ни система, която изисква да се усложняват нещата и да се размишляват прекалено много. Също и друг проблем идва от там, именно без много работа, няма много пари. Това също е програмирано в нас малко или повече и от там идва желанието да търгуваш постоянно, защото подсъзнателно се чувстваш, че не заслужаваш парите, които печелиш от 1 сделка, затова правиш много сделки и да си кажеш че си ги заслужил. Разбира се, алчноста и емоциите също имат влияение.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Няма какво да го умувате толкова, влизаш, излизаш, теглиш чертата, коригираш и пак така.
.................................................. ............................
Трите пипса
Много ми хареса това твое простичко изказване.
Ето защо ще публикувам един безиндикаторен индикатор с който се забавлявам напоследък
Защо е безиндикаторен
Защото в него няма мувинги а само съотношения между опен и клозе ,и най високата и най ниска стойности от последните два бара -нулевия бар и този преди него
http://www.mql5.com/en/charts/916919...handelsbank-ag
Как се търгува
Ами точно както си го казал
Като ти даде стрелкичка влизаш и лепваш стопа над ромбето ако си продал или под ромбчето ако си купил
На Н1 или на ,Н4 се прави.
Лимита си го определяш на око, а ако ти се види плитък стопа можеш да го ушириш до най близката съпротива или подкрепа
От три пъти поне един път умерва посоката и ако се развие добре избива предишните загуби.
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
jforex (22-10-2013)
Здравейте!
Ето една скалперска за мене търговийка от тази сутрин. След като достигна 50% корекция на възходящото движение и достигна отново дебелата тренд линия (на 15мин.), цената направи някакъв рейндж (правоъгълника) и как ще излезе от него беше показателно за бъдещата посока. Бар 1 изглеждаше като обръщащ, а бар 2 го потвърди, като освен това преодоля тренд линийката. После нормално имахме връщане за още едно тестване, но бар 3 категорично даде втори сигнал за вход. След неговия край купих с приличен обем и сложих стопа под правоъгълника. Горе затворих почти цялата позиция, защото има много голяма вероятност за рейндж, както и стана. Стопът ми отдавна беше на 0, а бар 4 го удари.
Разбира се, някой може да каже, че съм купил точно след теста на дъното на двойния връх, след което може да се очаква движение надолу, и ще бъде прав, но човек прави преценка на базата на някакви критерии и те в много случаи си противоречат. Аз прецених, че движението под това дъно е вече изконсумирано.
![]()
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
hanuman (25-10-2013)
Естествено, че си прав - след като графиката е показала цялата картина лесно може да се съди дадено решение преди това.
между другото, Свилене, точно таз картинка мож да я разцъкаш с ъглеца![]()
излизането от нанадолето от двойно връхче е много чисто![]()
на една минутка най-добре съ вижда![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Само с поглеждането на бар 3 се разбира, че ще поеме нагоре според мен.Здравейте!
Ето една скалперска за мене търговийка от тази сутрин. След като достигна 50% корекция на възходящото движение и достигна отново дебелата тренд линия (на 15мин.), цената направи някакъв рейндж (правоъгълника) и как ще излезе от него беше показателно за бъдещата посока. Бар 1 изглеждаше като обръщащ, а бар 2 го потвърди, като освен това преодоля тренд линийката. После нормално имахме връщане за още едно тестване, но бар 3 категорично даде втори сигнал за вход. .
Не мога да работя на чиста графика. Опитвала съм се - пълен провал.
Но осъзнах също така, че не са нужни много индикатори.
Все пак индикаторът, без който не мога, е Bolinger Bands. Той присъства задължително на моите графики.
BB и кендълите на външен болинджър - те са ми достатъчни, за да отсея подходящите входове.
На какъв таймфрейм използваш болинджър? На по малките графики май се представя доста по добре този индикаторНе мога да работя на чиста графика. Опитвала съм се - пълен провал.
Но осъзнах също така, че не са нужни много индикатори.
Все пак индикаторът, без който не мога, е Bolinger Bands. Той присъства задължително на моите графики.
BB и кендълите на външен болинджър - те са ми достатъчни, за да отсея подходящите входове.![]()
Гледам го навсякъде. Той ми е прикачен задължително към графиките и съм си направила шаблон с болинджър, който съм си нарекла "базов". Отворя ли нова графика, автоматично я нагласям така.
Иначе истината е, че на по-малките рамки с болинджър и с образувалите се кендъли доста точно могат да се уловят движения, достатъчни за сносни печалби.
Малко сухи тренировки на демо и след една-две седмици човек може да си докарва нелоши пари с тяхна помощ. Особено в рейндж. Но и не само.
eXx (26-10-2013)