Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
tretipip, като почитател на Фибото, би ли коментирал следната ситуация. Корекцията на зеленото движение подминава 61.8.Това може да бъде знак, че низходящото движение скоро ще продължи. Корекцията на тази корекция (червено) засега не достига 50%. Това може да бъде знак, че ще има връщане. Ако не го достигне, а продължи надолу и подмине 61.8 (виолетово), тогава е много вероятно слизането да продължи и да подмине най-скорошната подкрепа.
Всичко това като разсъждения само на базата на две нива на Фибоначи. Можем да добавим и че 61.8 виолетово засега съвпада с подкрепата при 1.4300. Дано картинката не е много объркваща.
----------
Да, за дългосрочно съм съгласен. Ти май най-много държеше на МА89? Сигурно си обяснявал на друго място, но може да споделиш и тук - защо точно нея и как точно я ползваш. Ако не е тайна...![]()
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
jforex,
Това с фибото си го оплел много. Аз не ползвам фибо, но все пак ще ти кажа едно правило. Фибо се слага само на тренд, който не е прекъснат по някакъв начин. Зеленият тренд е пробит (ТЛ и подкрепа). Основната вероятност тук е рейндж. Ако искаш да сложиш все пак проекция, ти трябва по-голям фрейм, където този тренд изглежда като един лег. Но най-вероятно там ще видиш този лег като част от нещо друго.
Червеният тренд е все още непрекъснат и там има резон за фибо.
ПП Това горното е от лични наблюдения на графиката и не съм го прочел.
ПП2 Ще взема накрая да си отворя една графика на тая двойка, за да съм по-сигурен за какво си говорим
----------
Ето една графика, на която аз виждам ясно определени граници на рейндж. Какви движения ще прави вътре не мога да предположа, защото не се поддава на статистика това животно. Но излизането от рейнджа е по-вероятно да е нагоре. Това вече идва от друг фрейм.
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
фицката (24-09-2013)
По моя метод няма нищо тайно, ползва базови изпитани неща самоЕМА89 откакто я сложих буквално прогледнах, сега виждам за секунди тренда и къде точно се намира последното ПА. Ма-то ми е двуцветно и е един от филтрите които прилагам като се появи сигнал.
А защо е 89 е много просто - отделил съм време за експерименти с 20, 60, 89 и някои други стойности, за това което искам да виждам и целите и стоповете които съм предвидил се оказва, че МА на фибо числото 89 ми пасва перфектноИ вече над година само това МА ползвам без изобщо да ми хрумва дори да пробвам нещо друго.
Това не го разбрах. Всяка една корекция е прекъснат тренд. Друг въпрос е какво е на по-голяма рамка. И как решаваш къде точно да обявиш тренда за прекъснат: на 23, 38, 50 Фибо?
Колкото до рейнджа, да, той се вижда на по-голяма графика, но виждаш, че съм показал 1h съвсем целенасочено и не се интересувам част от какво е.
----------
Това също прозвуча особено интересно.........................![]()
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
Прекъснат тренд: Пробив на ТЛ, пробив на S/R, пробив на пробива. Тези неща накуп прецакват един тренд. Понякога трендът продължава и след това, но е доста по-малко от 50%.Това не го разбрах. Всяка една корекция е прекъснат тренд. Друг въпрос е какво е на по-голяма рамка. И как решаваш къде точно да обявиш тренда за прекъснат: на 23, 38, 50 Фибо?
Колкото до рейнджа, да, той се вижда на по-голяма графика, но виждаш, че съм показал 1h съвсем целенасочено и не се интересувам част от какво е.
Uploaded with ImageShack.us