Това което съм го написал не е нещо, което аз следвам като верую или бих използвал с някаква друга цел. Говоря за демо сметките и състезанията, в които участвам дотолкова, че да съм по някакъв начин на валутния пазар в периодите когато не разполагам с бюджет за форекс. Всъщност аз от тези състезания извлякох и няколко ползи и едната е, че се запознах в детайли какви са възможностите за търгуване на американски индекси. Мога да кажа, че ми хареса как се движат тези финансови инструменти, но за да си позволя да ги търгувам в реална сметка ще трябва да мина през доста продължителен период на наблюдение и самообучение. Друго полза от демо сметките е това, че ми се разби заблудата как с много пари в сметката човек може предимно да печели. Оказа се, че нащата не стоят точно така и ако човек не внимава с обемите, с които отваря сделки то много лесно може да натрупа неприятни загуби и дори да нулира. Тука е важно да изтъкна, че в някои състезания не дават прекалено голяма първоначална сума и тя обикновено е от порядъка на 1000 до 10 000 долара. При Инстафорекс в едното демо състезание началния капитал на демо сметката е 40 000 и като се прибавят условия за разрешено брой сметки и обеми, то да се фалира е абсолютно невъзможно, а и не това е целта все пак! Съгласен съм, че целта е да се научим да търгуваме успешно на валутния пазар и едва ли за това има две мнения. Обаче това не значи, че нямаме право да търсим различен път към успеха, нали? Дори в мечтите си не мисля за голям удар от форекса, защото вече съм прекален реалист и минаха годините, в които бях мечтател. За да се направи удар във валутната търговия човек трябва да разполага с пари, а аз нито имам нито се задава подобна възможност в близкото бъдеще. С 20, 50 или дори 100 долара във форекс сметката сам знаеш, че няма как да се направи кой знае каква печалба, но поне човек може да се учи и най-важното - да трупа опит. В това отношение и особено в придобиването на отрицателен опит аз едва ли имам равен на себе си в тази форекс общност и предполагам, че ти няма да го оспориш?